PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 14. marca 2019

07. marec 2019 10:59

Konec tedna bo zaradi prireditve v Kranjski Gori povečan promet proti Gorenjski in nazaj. Nekaj ovir v prometu pričakujemo tudi zaradi tradicionalnih prireditev ob Gregorjevem.

Predvidena dela in zapore

Na različnih lokacijah poteka obsekavanje rastlinja ter čiščenje okolice, zato previdno in pozorno.

A2, gorenjska avtocesta

V nočeh od ponedeljka, 11./12. marca, do četrtka, 14./15. marca (štiri noči), bodo med 20. in 5. uro zaradi del polovične zapore v predoru Karavanke.  Promet bo v tem času potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

A1, primorska avtocesta; A3, Gabrk – Fernetiči

Na primorski avtocesti so na območju Ravbarkomande na viaduktu predvidena pripravljalna dela. Promet bo potekal po enem pasu, sledila bo vzpostavitev po dveh zoženih pasovih do 24. junija.

Trenutna pripravljalna dela:

  • V soboto, 9. marca proti Ljubljani predvidoma od 10. do 17. ure, pripravljalna dela;
  • V nedeljo, 10. marca proti Ljubljani predvidoma od 6. ure do 16. ure, (postavitev mini betonskih varnostnih ograj za ločitev prometnih pasov v času zapore).
  • V ponedeljek in torek, 11. in 12. marca proti Kopru zapori predvidoma od 10. do 17. ure, odmikanje sredinskih betonskih varnostnih ograj.

Na odseku A1, Senožeče - Srmin in A3, Gabrk - Fernetiči na različnih lokacijah potekajo dela (jeklene varnostne ograje).

V noči na sredo, 12./13. marca bodo med 21. in 5. uro zjutraj izvedli popolno nočno zaporo predora Dekani proti Ljubljani. Zaprt bo odsek med razcepom Srmin in priključkom Črni Kal proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po vzporedni cesti. Zapore so potrebne zaradi vzdrževanja ventilacijskega in hidrantnega sistema predora. Zaporo bo še naslednjo noč iz 13./14. marec, zaradi vzdrževanja ventilacijskega in hidrantnega sistema predora.

A1, štajerska avtocesta; A5, pomurska avtocesta

Na štajerski avtocesti bodo v noči na petek, 8. marca, med 22. in 24. uro, zaradi testiranja opreme v predorih Podmilj, Trojane in Jasovnik v obe smeri kratkotrajne (do 15 minutne) popolne zapore. Obvoza ne bo.

V okolici Slovenskih Konjic bodo zaradi zamenjave in posodobitve kažipotne signalizacije občasne zapore odstavnega in voznega pasu, zaradi česar se v prometnih konicah lahko pričakujejo manjši zastoji.

Na odseku Vučja vas – Lipovci poteka investicijsko vzdrževanje poškodovanih vozišč, dnevno je zaprt en del voznega pasu.

Dolgoročne napovedi del

V petek, 15. marca od 21. ure do nedelje, 17. marca do 16. ure ter v petek, 29. marca od 21. do nedelje, 31. marca do 16. ure, sta predvideni popolni zapori na odseku Blagovica - Vransko proti Mariboru.

Proti Ljubljani je predvidena zapora v petek, 22. marca od 21. ure do nedelje, 24. marca do 16. ure.

Popolna zapora navedenih odsekov AC bo postavljena zaradi izvajanja rednih vzdrževalnih del v predorih, na opornih zidovih in na trasi zaprtega dela odseka, ter zaradi dokončanja nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih Jasovnik, Trojane in Podmilj. Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti.

Na odsekih Malence – Šmarje Sap, Domžale – Šentjakob, Šentjakob - Zadobrova, Zaloška – Litijska, Barjanska - Vič, Dolenjska - Vič, Dolenjska – Barjanska, Litijska - Malence in Blagovica - Krtina se nadaljujejo pripravljalna dela za postavitev nosilcev spremenljive prometne signalizacije. Dela se bodo sproti prilagajala vremenskim razmeram vse do poletja.

Do 30. maja so vsakih 4 do 5 ur v dnevnem in nočnem času predvidene 25 minutne zapore predora Karavanke v obe smeri, zaradi miniranja na avstrijski strani.

Vse do konca leta 2019 bodo zaradi vzdrževalnih del v različnih terminih popolne zapore in spremenjene začasne prometne ureditve v Ljubljani v predoru pod Gradom. V mesecu marcu bodo zapore ob naslednjih dnevih: 6. - 8. marca in 20. - 22. marca, od 00:15 do 5:00).

Od 20. marca 2019 do 20. marca 2020 bodo sanirali most čez Savo (Delavski most) v Kranju. Promet bo oviran, zaradi omejitve vibracij pa bo prepovedan promet za tovorna vozila ali skupine vozil nad 3,5 t.

Možni obvozi za tovorna vozila, namenjena proti Ljubljani in Jesenicam:
- proti Ljubljani preko stare ceste (via Medvode) čez Jeprco (sedanja omejitev za tovorna vozila bo začasno odstranjena);
- preko občinskih cest mimo železniške postaje, krožnega križišča pod Jelenovim klancem in po Savski cesti (Čirški klanec) mimo trgovskega centra proti Primskovem na AC priključek Kranj – vzhod;
- preko železniške postaje in Savskega otoka čez glavno križišče Zlato Polje (via Naklo ) proti priključku Kranj – zahod.

Na cesti Železniki - Tolmin, je na odseku Podrošt - Zali Log, popolna zapora zaradi sanacije brežin in odprave zožitve. Popolna zapora bo dnevno med 8. in 13. uro ter med 15. in 18. uro, predvidoma do 28. marca. V času popolne zapore je obvoz za osebna vozila po državnih in občinskih cestah preko Davče. Za tovorna vozila pa je obvoz urejen po državnih cestah preko Cerknega.

Vsak delovnik med 7. in 17. uro je na cesti Izola - Portorož pri Strunjanu zaradi rekonstrukcije krožišča promet urejen izmenično enosmerno. Možni so zastoji. Dela so predvidena do konca aprila.

Pregled drugih del oziroma dogodkov na cestah na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Varnostni pas: poostren nadzor policije do 17. marca 2019. »Odrasel človek lahko z močjo rok in nog zadrži težo svojega telesa ob trku do hitrosti 7 km/h, že ostro zaviranje pri majhni hitrosti pa je dovolj, da otroka, ki ni pripet in ne spremlja dogajanja v prometu, vrže iz sedeža v avtomobilu in ga hudo poškoduje. Pri trku vozila, ki vozi s hitrostjo samo 30 km/h, je udarec na naše telo enak padcu z višine 3 metrov, pri hitrosti 50 km/h pa je sila enaka 10-metrskemu padcu v globino. Pri večjih hitrostih ta sila skokovito narašča in je pri hitrosti 100 km/h že enaka padcu z višine 40 metrov, kar pomeni veliko verjetnost za hude poškodbe«, navaja policija.

Prireditve

Do 10. marca bo zaradi mednarodne smučarska prireditev za Pokal Vitranca, povečan promet med Ljubljano – Jesenicami in Kranjsko Goro. V Kranjski Gori in Podkorenu bo v času prireditve veljala posebna prometna ureditev.

Zaradi praznika Gregorjevo bodo večje prireditve v Trnovem v Ljubljani, v Tržiču, Kropi, Logatcu, Vrhniki, Mariboru in drugje. V nekaterih krajih bodo potekali tudi sejmi.

Priporočamo obiskovalcem, da ste ob prihodu strpni in upoštevate prometno signalizacijo ter navodila organizatorja oziroma redarstva ter svoje vozilo pustite na označenem parkirišču.

Vreme: Po podatkih ARSO bo večji del prevladovalo nestanovitno vreme.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Moj PIC: »Informacije na moji poti MojPIC.

Novost: Omejitev tovornega prometa nad 7,5 t na mejnem prehodu Petišovci.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.