PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 20. junija 2019

13. junij 2019 09:52

Konec tedna se pričakuje povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem. Začenjajo se tudi počitnice na Hrvaškem in Madžarskem. Zaradi del in povečanega prometa pričakujemo zastoje, na gorenjski in štajerski avtocesti pred Ljubljano. 

V obratni smeri je pričakovati večje zgostitve predvsem v nedeljo popoldne. Povečan promet bo tudi v ponedeljek. Pričakovati je zgostitve tudi na mejnih prehodih.

Opozarjamo tudi na povečan promet v četrtek, 20. 6., ko bo v številnih evropskih državah praznik in s tem podaljšan vikend (Hrvaška, Avstrija, večji del Nemčije, Švica, Poljska).

Predvidena dela

Predviden urnik del pri odstranjevanju cestninskih postaj ter rekonstrukcij vozišče, do konca julija 2019, na povezavi.

A2, gorenjska avtocesta

Proti Kranju v soboto, 15. in proti Ljubljani v nedeljo, 16. junija, bo na odseku Vodice – Šmartno, predvidoma od 3:30 do 21.00 ure, zaradi del promet potekal po prehitevalnem pasu. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km na uro, zaradi delnega zoženja prehitevalnega pasu.

A1, A5, štajerska in pomurska avtocesta in mariborska vzhodna obvoznica

V soboto, 15. junija od 5. ure zjutraj, do nedelje, 16. junija do 21. ure, bo na odseku Šentjakob - Zadobrova proti Ljubljani, promet potekal po prehitevalnem pasu. Zaradi delnega zoženja prehitevalnega pasu, bo hitrost v območju zapore omejena na 60 km na uro.  

Predvidoma do 30. junija do 17. ure, bo na odseku Vransko – Blagovica zaprt uvoz Blagovica proti Mariboru. Obvoz v času popolne zapore je urejen po vzporedni državni cesti. Prevoz izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bo mogoč ! Popolna zapora bo vzpostavljena v vseh vremenskih pogojih. Zaprt bo tudi izvoz in uvoz Blagovica proti Ljubljani, od 14. 6. od 7. ure, do 30. od 6. do 17. ure.  

V nedeljo, 16. junija, bo potekala košnja trave od Slovenske Bistrice do razcepa Slivnica proti Mariboru v sredinskem pasu, zato bo zaprt prehitevalni pas.

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Na A1, med razcepom Dragučova in priključkom Maribor vzhod proti Šentilju ter na odseku avtoceste A5 med Lenartom in Pernico proti Ljubljani, je popolna zapora zaradi sanacije mostu čez reko Dravo, pokritega vkopa Malečnik, predora Vodole in viaduktov Vodole I–V. Dela bodo potekala predvidoma do 19. junija 2019.

A1, H6, primorska avtocesta in hitra cesta

V Kopru na H6, je zaprt uvozni krak priključka Slavček, iz glavne ceste na hitro cesto H6, v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanje prepustnosti na hitri cesti H5,  in na glavni cesti G1-11, v času turistične sezone. Zapora kraka bo predvidoma do 30. septembra 2019.

V ponedeljek, 17. junija, bo spremenjen potek prometa na priključku Kozina. Iz smeri Ljubljane, bo zaprt izvoz proti Kozini ter uvoz iz Kozine proti Kopru. Izvoz iz avtoceste za Kozino bo voden preko priključka Divača, uvoz na avtocesto za smer Koper pa preko priključka Kastelec. Popolna zapora dveh krakov je potrebna za ureditev navezave na odseku avtoceste Divača – Kozina – Črni Kal. Zapora bo trajala predvidoma do vključno 29.6.2019.

Na odseku med Razdrtim in Gabrkom v obeh smereh potekajo obnovitvena dela. Promet v vsako smer poteka po enem voznem pasu širine 3,5 metra. Tako ni možno izvajati izrednih prevozov večjih dimenzij.

Na primorski avtocesti je zaprt priključek Senožeče v obe smeri. Obvoz iz smeri Postojne in Nove Gorice je preko priključka Razdrto, iz smeri Kozine in Sežane pa preko priključka Divača. Zapora je predvidena do konca junija 2019.

A2, dolenjska avtocesta

Do 30. junija 2019 bo na odseku med Ivančno Gorico in Bičem, v obeh smereh, promet oviran na območju cestninske postaje Dob, zaradi preurejanja.

Med Dobruško vasjo in Brežicami (v dolžini približno 8 km) promet poteka dvosmerno po desni polovici. Od 15. do 19. junija bo promet stekel po voznih pasovih. Zaprta pa bosta prehitevalna pasova v obe smeri, ostaja pa popolna zapora priključka Drnovo ( predvidoma tudi do 19. 6.).

H4, Vipavska hitra cesta

Od nedelje, 16. junija od 5. ure zjutraj, do ponedeljka, 17. junija do 5. ure zjutraj, bo zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v obe smeri. Obvoz bo po regionalni cesti preko priključka Razdrto, za tovorna vozila preko prehoda Fernetiči.

Predvidoma do začetka julija letos, bo med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite promet v dolžini 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno po enem pasu v vsako smer vožnje.

Nekatere ostale ceste

Sprememba prometne ureditve za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Postojna - Jelšane in Kozina - Starod, več.

- Zaprta je cesta Solkan - Gonjače - Dobrovo, v Kojskem, predvidoma do 24. junija.

- Zaprta je cesta Stari trg – Brezovica, zaradi sanacije vozišča med Predgradom in Brezovico, predvidoma do 24. junija.

Na odseku ceste G2-104, Moste - Mengeš, je predvidena popolna zapora odseka Topole - Mengeš, od 22. junija do 7. julija, zaradi izgradnje navezave Mengeške obvoznice. Obvoz v času zapore za vsa vozila bo po državnih cestah: R2-413, Moste - Duplica, R1-225, Mengeš - Duplica in G2-104 Obvoznica Mengeš. Tovorna vozila iz smeri Kranja in Jesenic bodo pred izvozom Vodice zaradi razbremenitve obvoznih državnih cest dodatno preusmerjena proti Kamniku preko Ljubljane.

Prireditve

Zaradi prireditve bo v Murski Soboti do 24. ure zaprta Slovenska ulica.

V nedeljo, 16. 6., kolesarska dirka, med 7. in 19. uro. Mobilna zapora na relacijah: Vrhnika (start 08:58) – Borovnica (leteči štart ) – Podpeč – Notranje Gorice – Brezovica pri Ljubljani – Podsmreka – Dobrova - (Horjul – Šentjošt = Mali maraton) – Polhov Gradec – Planina nad Horjulom – Šentjošt – Podlipa – Vrhnika (cilj med 11:50 in 12:15). Ostale zapore na povezavi.

Avtomobilistična dirka Gorjanci 2019, od 15. do 16. junija, vsak dan od 7. do 19. ure, popolne zapore, Novo mesto - Metlika (Gornja Težka Voda - Jugorje), več.

Kolesarska dirka po Sloveniji, 19. - 23. junij, več.

  1. Etapa: 19.6./Ljubljana - Rogaška Slatina
  2. Etapa: 20.6./Maribor - Celje
  3. Etapa: 21.6./Žalec - Idrija
  4. Etapa: 22.6./Nova Gorica - Ajdovščina
  5. Etapa: 23.6./Trebnje - Novo mesto

 

 

 

Predvidene zapore priključkov na A1:

- v četrtek, 20. junija, na odseku Maribor – Celje, od 10.40 do 11.15, bo delno zaprt priključek Slovenske Konjice ter izvoz iz avtoceste, v obeh smereh, v 2. etapi.

V petek, 21. junija, bodo na priključkih Šempeter in Vransko, od 10:30 do 11:30, v obeh smereh, kratkotrajne (cca 30 min) popolne zapore izvozov, v 3. etapi.

Pregled aktualnih del in drugih dogodkov na avtocestah in ostalih državnih cestah je na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Kot poudarjamo vsako leto, tudi to leto ne bo izjema. Nagibamo se v poletni čas. Ob začetku počitnic in pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih cestah ni mogoče povsem izogniti. Povečan promet pričakujemo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu. Že tradicionalno največ gneče pričakujemo ob petkih popoldan in sobotah dopoldan, ko se večina odpravi proti turističnim krajem, ob nedeljah popoldan pa je največ prometa v nasprotni smeri. Povečajo se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih ter pred tem povečano število tovornih vozil. 

Voznikom priporočamo, da se izognete prometnim konicam in se na pot odpravite z veliko mero strpnosti, predvsem v teh vročih dneh imate ob sebi tudi večjo količino pijače predvsem tudi, da pot načrtujete oziroma morda uporabite tudi alternative ali druge možne poti.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

 Moj PIC: Naredite uporabniški račun in se naročite na informacije na MojPIC.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

 

 

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.