PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 29.9.2017

21. september 2017 11:48

Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo nekoliko povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji.

Predvidena dela

Gorenjska

Na gorenjski avtocesti A2 obnavljajo del med priključkoma Jesenice zahod in vzhod. Proti Ljubljani je zaprta polovica avtoceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici. V tem času bo v vsako smer prevozen le en vozni pas, in sicer med počivališčem Jesenice in priključkom Jesenice-vzhod (Lipce). Predvidoma do sredine novembra 2017 bo spremenjen potek prometa za izredni prevoz. Več na dars.si.

Od srede, 20. 9. 2017, je na gorenjski avtocesti proti Ljubljani zaprt priključek Kranj –zahod zaradi obnove voziščne konstrukcije državne ceste R2-411/1471  Kranj zahod – Polica. Obvoz je predviden preko priključka Naklo. Možni obvozi: Polica – Kranj, Polica - Podtabor, Kokrica – Kranj ter Tržič – Kokrica. Popolna zapora bo trajala predvidoma do 2.10.2017.  promet.si

Primorska

V četrtek, 21. 9. 2018 bodo v naslednjih urah zaprti prehitevalni pasovi, in sicer:
- med 18.00 in 22.00 uro na odseku Logatec – Unec proti Kopru,
- med 19.00 in 24.00 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani ter v noči na petek, od 22.00 ure do 2.00 ure zjutraj med Uncem in Logatcem proti Ljubljana.

Na primorski avtocesti se med Uncem in Postojno nadaljujejo obnovitvena dela, promet je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V zapori je omejitev hitrosti 60 km/h. Več.

Na H4, med priključkoma Selo in Ajdovščina proti Razdrtem je zaradi del zaprta polovica hitre ceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici. Med priključkoma Ajdovščina in Selo proti Italiji je zaradi del zaprt prehitevalni pas.

Štajerska

Na hitri cesti H2, Pesnica - Maribor, je na priključku MB - center/ Meljska cesta v času med 27.9. in 30.9. predvidena delna zapora zaradi sanacije ograje na viaduktu. V primeru slabih vremenskih razmer se postavitev zapore lahko spremeni.

Predvidene prireditve

R2-422, Podsreda – Brestanica, 23. 9. od 11.45 do 12.15, polovična zapora, maratonski tek.
 
R2-430, Slovenske Konjice, 24. 9. do 10. do 13. ure, do 15-minutne popolne zapore, Konjiški maraton.

Vse udeležence v prometu naprošamo, da ob večjih prireditvah posvečajo večjo pozornost signalizaciji in sledijo prometnim obvestilom ter priporočilom organizatorja.

Preventiva

Dež in megla lahko zelo zmanjšata vidljivost, zato  priporočamo ustrezno varnostno razdaljo in prilagoditev hitrosti vožnje voznim razmeram.Več.  

Pešci, kolesarji predlagamo: odsevna telesa… 

                                      Megla - previdno!

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:
 - spletne strani promet.si, kjer so tudi podatki o čakalnih dobah na večjih mejni prehodi s Hrvaško,
 - operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
 - mobilne aplikacije DarsPromet+,
 - družbenih omrežij družbenih omrežij (@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj ter podatke o čakalnih dobah na mejnih prehodih (zemljevid).

Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.