PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Aplikacija za mobilne naprave DarsPromet+ oz. DarsTraffic+

Aplikacija je izdelana za vse tri najbolj uporabljane operacijske sisteme.
Android (naložite si jo na ),  IOS (naložite si jo na  ) in Windows (naložite si jo na ),  

Novosti (december 2016)

Uporabniški center

Na spletni strani www.promet.si je dodano poglavje Moj PIC. V to poglavje ste lahko že doslej shranjevali priljubljene vsebine za kasnejši hiter dostop. Sedaj pa se s prijavo lahko povežeta na aplikacijo DarsPromet+ in prek računalnika izvedete nastavitve na aplikaciji na vseh napravah, kjer imate aplikacijo naloženo. 

Temu ustrezno poglavje za shranjevanje priljubljenih vsebin v aplikaciji se imenuje Moje. 

Potisna sporočila

V poglavju Moje poti izberite vneseno pot, podrsajte v vrstici izbrane poti v levo in prikazal se bo meni z ikonami. Z izbiro ikone s svinčnikom se bo prikazal način urejanja izbrane poti. Tu je v zgornji vrstici na voljo tudi ikona Povezana slika Z izbiro te ikone lahko uredite obveščanje o novih dogodkih na izbrani poti prek t.i. potisnih sporočil. Trenutno boste prejemali splošna opozorila. Za njihovo vsebino je potrebno odpreti aplikacijo in poiskati dogodek. Pripravljamo pa tudi bolj informativno različico za naslednje nadgradnje. 

V poglavju Moje poti je seznam poti, ki ste jih vnesli. Če se na posamezni poti zgodi npr. nesreča, zastoj ipd., se ob imenu poti pojavi klicaj. 

Če vam vrstni red vnesenih poti na seznamu ni všeč, ga lahko spremenite z izbiro ikone .


Kako začeti?

Za uporabo aplikacije na mobilnem telefonu najprej vklopite funkciji prenos mobilnih podatkov in GPS.

Predlagamo, da v nadaljevanju vnesete eno ali več poti, s čimer boste lahko med potovanjem prejemali obvestila o potovalnem času in nepredvidenih ovirah na tisti poti, po kateri se dejansko nameravate peljati. 

Vnos poti (možen je le vnos poti po Sloveniji)

Pot vnesete v poglavju Na poti, s pritiskom na + v rubriki Moje poti. Za posamezno pot lahko vpišete ime po lastni izbiri. Po vnosu začetne in končne lokacije potek poti preverite na zemljevidu. Če vam potek poti ne ustreza, ga prilagodite z dodajanjem vmesnih lokacij.  

Dodajanje vmesne lokacije

Preverite potek poti na zemljevidu tako, da potisnete vrstico, kjer je navedena izbrana pot, v levo in izberete ikono z zemljevidom. Pritisnite in nekaj časa držite točko na zemljevidu, prek katere želite, da gre vaša pot. Točka bo označena z markerjem, hkrati pa se bo odprl meni ob strani s podatki o izbrani točki. Če vam točka ustreza, jo potrdite s pritiskom na +. Počakajte, da se samodejno odpre način "Urejanje poti".  

V načinu "Urejanje poti" izberite simbol  in uredite vrstni red vnesenih lokacij tako, da "primete" posamezno lokacijo in jo na seznamu pomaknete navzgor ali navzdol. 

Ko ste zadovoljni, zapustite način "Urejanje poti" in potrdite shranjevanje vnesene poti. 


Obveščanje med vožnjo  

Pred vožnjo v rubriki Moje poti izberite želeno pot.

DarsTraffic+ vas bo obveščal o vseh dogodkih, ki se zgodijo na tej poti, v času, ko imate aplikacijo odprto.

Če vključite sledenje vaši lokaciji prek sistema GPS, boste prejemali obvestila samo za tisti del poti, ki je še pred vami.  

Če niste izbrali nobene poti in imate aplikacijo DarsTraffic+ odprto v načinu Na poti ter vključeno sledenje vaši lokaciji, vas bo DarsTraffic+ obveščal o vseh dogodkih v krogu 5 km od vaše lokacije. 

Prometno poročilo

Prometno poročilo je kratek pregled najpomembnejših informacij o stanju na slovenskih cestah, ki ga pripravlja Prometno-informacijski center. 

Glasovno obveščanje 

Za varno uporabo med vožnjo je v aplikacijo vgrajen sistem, ki samodejno v živo bere ustrezen tekst. 

S pritiskom na simbol  se bo začelo predvajati branje izbranega teksta. 

V poglavju Na poti si v nastavitvah označite Obveščanje na poti. Tako se vam bo v primeru izbrane poti in vključenega sledenja vaši lokaciji ob pojavu nepredvidene ovire med vašo potjo, samodejno predvajalo zvokovno obvestilo o novi oviri oz. dogodku. 

V poglavju Na poti v rubriki Prometno poročilo si lahko uredite samodejno branje trenutnega prometnega poročila, ki se sproži vsakič, ko se to poročilo spremeni. To naredite tako, da s potegom vrstice Prometno poročilo v levo izberete možnost "Odpri" ter prek nastavitev z izbiro simbola  aktivirate samodejno branje. 

 

  Koristne funkcije za upravljanje aplikacije

 Aplikacija je zasnovana tako, da lahko s pritiskom na posamezno vsebino ali potegom vrstice s posamezno vsebino v levo, raziskujete globlje v strukturo informacij, ki so na voljo.
 
 Priljubljene
Večino vsebin lahko s pritiskom na simbol   vključite na seznam priljubljenih. Do tega simbola pridete s potegom vrstice z vsebino v levo.  

Preberite tudi Politiko zasebnosti in Pogoje uporabe.

 

© 2006-2019 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.