PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Povečan promet med 20. in 23. marcem - Planica 2014

Arhivi

19. marec 2014 12:07

V času Svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici (20. - 23. marca 2014) pričakujemo na območju Rateč - Podkorena zelo povečan promet, prav tako na gorenjski avtocesti v smeri Jesenic ter na cesti Jesenice - Rateče.

V času prireditve je pričakovati tudi oviran promet s polovično zaporo ceste od Rateč do bivšega mejnega prehoda Rateče in Korensko sedlo ter visoko gostoto prometa v okolici.

Promet bo sicer povečan vse od Ljubljane proti Jesenicam, Kranjski Gori ter na območju Rateč in Planice, najbolj na odseku od avtocestnega priključka Hrušica do Rateč, na cestah: R1-201, R1-202, RT-902, relacijah Jesenice - Kranjska Gora - Rateče - Planica in Korensko sedlo - Podkoren - Rateče - Planica.

Zaradi posebnega prometnega režima voznikom svetujemo, da se pred potjo seznanijo z programom in navodili organizatorja, možnimi lokacijami parkirnih mest oziroma omejitvami vožnje. Večjo gostoto prometa je pričakovati v soboto in nedeljo zjutraj (avtobusi) ter pozno popoldne. Priporočamo, da načrtujete svojo pot glede na aktivnosti programa in možnega dostopa ter se na prireditev odpravite z nekoliko rezervnega časa.

Pogled na cestni kameri R1-202 Rateče - Podkoren, Rateče.

Vir: www.planica.si
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.