PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved od 27. februarja do 6. marca 2015

Arhivi

26. februar 2015 06:00

Zimske šolske počitnice se zaključujejo, zato je konec tedna lahko pričakovati nekoliko več prometa. Možnost zgostitev prometa je na posameznih avtocestnih odsekih, kjer potekajo dela.

Dela

Štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora bo zaradi del zaprta od petka zvečer, 27. februarja, do nedelje zvečer, 1. marca. Obvoz bo za ves promet od petka od 21.00 do nedelje do 20.00 po vzporedni glavni cesti. Na priključku Trojane bosta zaprta izvoz in uvoz proti Mariboru ter uvoz proti Ljubljani, na priključku Blagovica bo zaprt uvoz proti Mariboru. V smeri Ljubljane promet zaradi navedenih del ne bo oviran. To bo zadnja vikend zapora tega odseka v okviru del za nadgraditev oskrbe predora Ločica z vodo zaradi požarne varnosti. Načrt zapor odseka Blagovica–Vransko je skladen s prometnimi obremenitvami, po katerih promet čez vikend občutno upade.
Primorska avtocesta A1 med priključkoma Kozina in Črni Kal v smeri Kopra bo zaradi del zaprta od 4. do 24. marca vsak delavnik (ponedeljek-petek) v nočnem času med 20.00 in 5.00 naslednjega dne, medtem ko bo ob koncih tedna zaprta od petka zvečer, zapora bo postavljena ob 20.00, do ponedeljka zjutraj do 5.00. Vozila bodo z avtoceste v smeri Kopra izstopila na priključku Kozina in se lahko vrnila na avtocesto na priključku Kastelec. Zapore so potrebne zaradi del za nadgraditev elektrostrojne opreme in odprave napak pred iztekom garancijske dobe v predoru Kastelec. Promet v smeri Ljubljane na tem odseku zaradi navedenih del v tem času ne bo oviran.
V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 potekajo dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu. Promet v času delnih zapor, ki bodo trajale predvidoma do 26. marca, poteka izmenično enosmerno z izmenjavo smeri na približno 30 min. V nočnem času so predvidene popolne zapore med 20.00 in 5.00.
Vreme
V petek bo po današnji napovedi ARSO delno jasno in po nekaterih nižinah megleno. Popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo. V soboto in nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V ponedeljek bo prehodno nekaj več oblačnosti, tu in tam lahko pade kakšna kaplja dežja. V torek bo razmeroma sončno. V sredo se bo pooblačilo, padavine bodo sredi dneva zajele zahodne kraje in se najkasneje v noči na četrtek razširile proti vzhodu. Meja sneženja se bo spuščala. Od četrtka do sobote kaže na nekoliko hladnejše, a povečini suho vreme s severnim vetrom in z burjo na Primorskem.
Opozorila in napotki
V primeru megle zmanjšajte hitrost, povečajte varnostno razdaljo in ne prehitevajte. O razmerah na cestah se pravočasno pozanimajte na promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah (080 22 44).

V družbi DARS d.d. uporabnikom avtocest želimo varno in strpno vožnjo.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.