PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 12. januarja 2018

04. januar 2018 07:38

V soboto, 6. 1., je praznik v Avstriji, Italiji, delu Nemčije ter na Hrvaškem. V nedeljo, 7. 1., se zaključujejo počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije. Zato konec tedna od Hrvaške proti Avstriji pričakujemo povečan promet, med drugim tudi na mejnih prehodih. Naslednji teden je tudi zaključek počitnic na Hrvaškem.

Znova bodo večje jutranje in popoldanske prometne konice, posebej obremenjen bo ponedeljek. Tega dne se bo tudi najbolj občutilo povečanje tovornega prometa po praznikih. Zaradi mednarodne smučarske prireditve (Zlata lisica) v Kranjski Gori se konec tedna, v soboto in nedeljo, 6. in 7. 1. pričakuje povečan promet na Gorenjskem, predvsem na relaciji Podkoren - Kranjska Gora.

Predvidena dela na AC in HC

Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

A1, Primorska

Na odsekih A1 od Brezovice do Senožeč in na razcepu Nanos (A1/H4), bo v januarju potekala zamenjava in dopolnitev vertikalne signalizacije ter postavitev nove prometne signalizacije za ECS. Večina del se bo izvajalo iz odstavnih pasov. Občasno so predvidene enourne zapore voznega pasu na H4 kot A1.

A4, Podravska avtocesta

Na odseku Draženci – Podlehnik, je obvezna uporaba vinjet od oz. do priključka Podlehnik. Na avtocestnem odseku Hajdina – Draženci je možna vožnja brez vinjete za vse tiste, ki ga uporabljajo kot obvoz zaradi zaprtja ptujskega mostu. Ta bo zaprt do sredine septembra leta 2018.

Zapore na nekaterih cestah: Zaradi lanskega neurja in odpravljanja posledic so še vedno zaprte nekatere ceste. Aktualno stanje je dosegljivo na www.promet.si.

Zaradi nujnih vzdrževalnih del bo v soboto, 6. 1. 2018 med 8. in 15. uro, popolna zapora državne ceste G2, 108, Hrastnik – Zidani Most. Promet bo dovoljen do odcepa za Šavno peč, obvoz pa urejen po državni cesti, na relaciji Hrastnik – Marno – Rimske Toplice – Zidani Most ter obratno.

Vreme

Po podatkih ARSO se v petek in soboto obeta oblačno vreme, predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine. V vzhodnih krajih bo več sonca. Od nedelje do sredine se bodo temperature vrtele okoli 10 °C. Najverjetneje nas bo v ponedeljek prešla prva vremenska fronta, v sredo pa lahko tudi druga. Po nižinah bo deževalo. Nato se bo postopno hladilo, verjetnost za padavine pa se bo zmanjšala. Opozarjamo tudi na jutranjo in popoldansko meglo. Voznike opozarjamo, naj bodo ob nizkih temperaturah previdni ter hitrost vožnje in varnostno razdaljo prilagodijo voznim (vremenskim) razmeram. 

Novosti

Spomnimo na vinjeto 2018. S 1. aprilom 2018 bo v Sloveniji  uvedeno tudi sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, DarsGo. Več na : www.darsgo.si.

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani www.promet.si,

- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),

- mobilne aplikacije DarsPromet+,

- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
 

Varno vožnjo, vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.