PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 2. februarja 2018

18. januar 2018 09:15

V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Voznike opozarjamo na kratkotrajna nujna vzdrževalna dela na nekaterih odsekih. Med 30. januarjem in 10. februarjem bo v popoldanskih prometnih konicah dodatno povečan promet na severni ljubljanski obvoznici zaradi športne prireditve Futsal v Stožicah. 

Predvidena dela


Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila bodo v času manjših prometnih obremenitev postavljene kratkotrajne zapore.


Osrednja Slovenija


Na AC A2, odsek Šentvid – Koseze v smeri Kranja bo v noči  s ponedeljka, 29. januarja od 20:00 ure, do torka, 30. januarja do 5:00 ure zjutraj, zaradi nujnih vzdrževalnih del postavljena popolna zapora desne cevi Predora Šentvid in priključna cev iz Celovške ceste. Obvoz bo urejen s preusmeritvijo preko priključka LJ Šentvid na Celovško cesto in nazaj na AC preko priključka LJ Sever.


Primorska


Na odseku Postojna – Unec – Postojna bo v nočnem pasu 29. in  30. januarja premična zapora na prehitevalnem pasu.

Na odseku Logatec  – Vrhnika – Logatec bo v nočnem času 31. januarja in 1. februarja premična zapora najprej na prehitevalnem, nato še odstavnem in počasnem pasu.


Štajerska


Na odseku hitre ceste H2 Maribor-Tezno bodo v soboto, 27. januarja, od 7.30 do 17.00 ure vzdrževalne zapore. Promet bo potekal skozi meljsko križišče.

Vinjete


Obstoječe vinjete z letnico 2017 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2018.  Vinjete kupujte zgolj na pooblaščenih prodajnih mestih


Vreme


Po podatkih ARSO bo danes pretežno oblačno, na vzhodu tudi deloma jasno. Ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jutri bo pretežno oblačno, na vzhodu in severu občasno tudi delno jasno. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. V ponedeljek bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju.


Prireditve


Zgostitve prometa so možne v soboto, 27. januarja, zaradi Maratona Planica, ki bo potekal v dolini pod Poncami.

Preventiva

Za mirno pot: načrtujem pot vnaprej, preden se odpravim na pot, preverim prometne informacije. Več: tu.


 
Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.


Varno in srečno na poti.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.