PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 9. februarja 2018

01. februar 2018 11:01

Od petka zgodaj zjutraj do sobote je napovedano močnejše sneženje, zato priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno. Ob sneženju se bodo vozne razmere hitro poslabšale. Promet bo potekal zelo počasi. Predvsem med petkovo jutranjo in popoldansko prometno konico pričakujemo težave na cestah po vsej Sloveniji. Tudi zato, ker vozniki nismo več navajeni na take vozne razmere. Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti. V avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se ne odpravite brez zimske opreme!
Vozniki tovornih vozil lahko po vsej Sloveniji v času sneženja pričakujejo prepovedi vožnje.

Zaradi praznika v četrtek, 8. februarja, dan prej pričakujemo močnejše prometne konice. Že sedaj opozarjamo na ovire in zapore cest zaradi pustnih prireditev prihodnji konec tedna.

Prihodnji teden bo na promet od Avstrije proti Hrvaški vplival tudi začetek počitnic v nekaterih delih Avstrije in Nemčije. 

Predvidena dela

Primorska

Na primorski AC bo poleg nujnih krajših vzdrževalnih del na odstavnih pasovih 6. februarja med 10. in 12.30 ter med 13. in 16. uro na odseku Postojna – Razdrto in Razdrto – Postojna potekala menjava poškodovane jeklene varnostne ograje. 

Vreme
Po podatkih ARSO se bodo jutri, v petek, padavine okrepile, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije dopoldne od severa postopno spustila do nižin. Od ponedeljka do srede bo prevladovalo oblačno vreme, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo. V četrtek in petek bo delno jasno z mrzlimi jutri.

Prireditve
V času pustnih prireditev bo v nekaterih krajih moten promet (Cerknica, Ptuj, … ).

Preventiva
V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. Od petka zgodaj zjutraj do sobote je napovedano močnejše sneženje, zato priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno.
 
Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.


Varno in srečno na poti.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.