PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 16. februarja 2018

07. februar 2018 11:56

Težave v prometu zaradi snega pričakujemo še vsaj v četrtek. Voznikom priporočamo, da skrbno spremljajo vremenske napovedi in se pred potjo pozanimajo o razmerah na cestah.

V sredo v popoldanskih urah pričakujemo močnejšo popoldansko prometno konico tudi zaradi praznika v četrtek, 8. februarja.

Zaradi pustnih prireditev bodo ovire in zapore cest vse do pepelnične srede, 14. februarja.

Zaradi začetka počitnic v večini avstrijskih dežel in delu Švice ter zaključka počitnic v delu Avstrije in Nemčije se bo nekoliko povečal promet od Hrvaške proti Avstriji in obratno.  

Konec tedna se začnejo informativni dnevi v srednjih šolah, zato bo več prometa kot običajno v okolici izobraževalnih središč.

Predvidena dela

Primorska

Na območju MMP Vrtojba je zaprt vozni pas zaradi udora betonskega vozišča.

Po prenehanju sneženja bodo vzdrževalne službe opravljale naloge zaključka zimske akcije ter odstranjevanja ledenih sveč in snega z nadvozov. Zato voznike prosimo za strpnost.

Regionalna cesta

Zaradi del je zaprta regionalna cesta Mokronog - Boštanj med Tržiščem in Spodnjimi Vodalami. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je urejen po državnih in občinskih cestah, za tovorna vozila pa po dolenjski avtocesti in po glavni cesti Krško - Sevnica. Predvidoma do 9.2.2018 popoldan.

Vreme

Po podatkih ARSO  bo v sredo oblačno s padavinami. V notranjosti Slovenije bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. V četrtek bo oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo dopoldne občasno še rahlo snežilo. V petek bo pretežno oblačno in večinoma suho. Še naprej bo hladno. Ponovne padavine so možne v ponedeljek popoldne. Po nižinah bo predvidoma večinoma snežilo. Tudi v torek bodo padavine še precej verjetne, v sredo in deloma četrtek se obeta dokaj suho vreme, proti koncu tedna pa se bo verjetnost za padavine zopet povečala.

Prireditve

V času pustnih prireditev bo v številnih krajih oviran promet, ponekod bodo tudi cestne zapore. Večji del prireditev bo potekal ob koncu tedna, nekatere pa tudi do srede, 14. februarja.

Večje prireditve: Ptuj, Majšperk, Cerknica, Cerkno, Mežica, Ravne na Koroškem, Bovec, Ilirska Bistrica, Ig, Litija, Begunje, Tržič, v nekaterih predelih Prekmurja ter Istre.  

Do 10. februarja se na stadionu Stožice nadaljuje evropsko prvenstvo v futsalu.

Preventiva

Voznikom priporočamo, da sledijo prometnim obvestilom, se na pot opravijo pravočasno oziroma nekoliko prej,  v primeru obilnejšega sneženja pa naj pot, v kolikor ni nujna, raje odložijo. Sicer pa je potrebno računati tudi na upočasnjen promet, med drugim tudi v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. »Na pot se ne odpravite brez ustrezne zimske opreme!«

Na višje ležečih predelih je možnost snežnih plazov. Voznike opozarjamo tudi na možnost obveznih verig na prelazih.

V tednu opozarjanja na varnost pešcev se pridružujemo podpori večji varnosti le-teh z opozorilom, da na odstavnem pasu avtoceste, ko se zaustavite, niste varni. Če se morate ustaviti na odstavnem pasu, poskrbite za varnost.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.


Varno in srečno na poti.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.