PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 2. marca

22. februar 2018 11:30

Konec tedna bo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem in smučarskim središčem zaradi začetka počitnic v vzhodnem delu ter zaključka v zahodnem in osrednjem delu Slovenije. V vzhodnem delu se bodo zmanjšale jutranje in popoldanske prometne konice, v zahodnem in osrednjem delu pa se bo promet v tem času znova povečal. Zaključujejo se tudi počitnice v nekaterih delih Avstrije in Švice.

Predvidena dela

Primorska

Na območju MMP Vrtojba je zaprt vozni pas zaradi udora betonskega vozišča.

Od 22. februarja do 10. marca bo vsak dan med 8. in 16. uro, zaprta glavna cesta Nova Gorica - Tolmin na odseku Peršeti - Ušnik. Obvoz bo urejen po regionalnih cestah na relaciji Tolmin - Most na Soči - Ušnik.

Prelazi

Prelaz Vršič je zaprt zaradi zimskih razmer.

Na cesti R2-428, Sestre Logar, Pavličevo sedlo je popolna zapora na avstrijski strani zaradi udrtega cestišča.

Posebnosti

Cesta Vahta - Gaberje je popolno zaprta zaradi zasneženega vozišča.

Prireditve

G1-11, Koper – Dragonja, G2-111, Valeta - Sečovlje, Jagodje – Valeta; R3-628, Mlini - Sečovlje, kolesarska prireditev, 25. 2. 2018 med 12. in 16. uro,  kratkotrajne popolne zapore do največ 30 minut na G1-11 in G2-111 in do največ 60 minut na R3-628.

Že sedaj opozarjamo na povečan promet v času mednarodnih smučarskih skokov v Planici - 22. - 25. 3. 2018. Ureditev prometa in dostop na prizorišče si oglejte na tej povezavi.

Vreme

Po podatkih ARSO  se obeta sneg vse do sobote. Do sredine tedna bo hladno in suho vreme. Obetajo se nam temperature med -15 in -18, nad 2000 m pa tudi -20 °C. Prisoten bo še severovzhodni veter, na Primorskem predvsem burja. Merilna mesta burja povezava.

Preventiva

Se boste pridružili alkoholnemu postu? 40 dni www.brezalkohola.si in AVP.

  

Priporočamo, da se v času "močnega sneženja" ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno. Ob sneženju se vozne razmere hitro poslabšajo. Promet poteka zelo počasi. Predvsem med petkovo jutranjo in popoldansko prometno konico pričakujemo težave na cestah po vsej Sloveniji. 

Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti. V avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se ne odpravite brez zimske opreme!

Vozniki tovornih vozil lahko po vsej Sloveniji v času sneženja pričakujejo prepovedi vožnje.

Voznikom priporočamo, da sledijo prometnim obvestilom, se na pot opravijo pravočasno oziroma nekoliko prej. Računajo tudi na posipne in plužne skupine.

Opozarjamo na nevarnost snežnih plazov. Na pot se ne odpravite brez primerne zimske opreme, na višje ležečih predelih so obvezne tudi verige.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.


Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.