PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 13. junija 2019

04. junij 2019 01:11

V petek in soboto bo povečan promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije. V obratni smeri bo promet povečan v ponedeljek in torek – v ponedeljek je binkoštni ponedeljek ter praznik v Avstriji, na Madžarskem, v Nemčiji ter večjem delu Švice.

 

V torek pričakujemo tudi povečano število tovornih vozil predvsem pred prehodi z Avstrijo.

Opozarjamo tudi na zapore zaradi kolesarskega maratona Franja.

 Predvidena dela

Osrednja Slovenija

Zaradi postavitve prečk za spremenljivo signalizacijo v sklopu izvedbe sistema nadzora in vodenja prometa (SNVP), so predvidene kratkotrajne 30 minutne popolne zapore brez obvoza, v obeh smereh, in sicer:

- v sredo, 6. junija 2019, predvidoma med 23.00 in 23.30, na odsekih: Ljubljana (Zadobrova – Zaloška), priključek LJ Vzhod (Zaloška), (Litijska – Malence), priključek LJ Bizovik (Litijska), PORTAL L3;

- v četrtek, 7. junija 2019, predvidoma med 3.00 in 3.30, na odsekih: Šentjakob – LJ (Zadobrova), priključek Ljubljana- Sneberje in Šentjakob – LJ (Zadobrova), PORTAL L2.

Na navedenih lokacijah bo promet delno oviran že v sredo, 6. junija, od 19. do predvidoma 5. ure naslednjega jutra.

A1, A5, štajerska in pomurska avtocesta, mariborska vzhodna obvoznica

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Od 8. junija, od 7. ure, do 30. junija do 17. ure, bo na odseku Vransko – Blagovica, zaprt uvoz Blagovica proti Mariboru, zaradi rušenja in preureditve cestninske postaje. Obvoz v času popolne zapore bo urejen po vzporedni državni cesti. Prevoz izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bo mogoč ! Popolna zapora bo vzpostavljena v vseh vremenskih pogojih.

Do 7. junija 2019, bo na odsekih avtoceste A1 med Pesnico in Mariborom (Ptujska) proti Ljubljani ter na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom proti Mariboru popolna zapora zaradi sanacije mostu čez reko Dravo, pokritega vkopa Malečnik, predora Vodole in viaduktov Vodole I–V. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. V obratni smeri bo zapora vzpostavljena med 11. in 19. junijem 2019.

Do 12. junija 2019, bo zaradi izrednih prevozov začasno zaprt del počivališča Murska Sobota proti Mariboru. Za uporabnike avtoceste bo zaprt samo plato, ki je namenjen parkiranju težkih tovornih vozil. Oskrba z gorivom bo možna, za krajši postanek pa bo odprt tudi manjši plato ob bencinskem servisu, dostopen za vse uporabnike.

A1, primorska avtocesta

Na odseku med Razdrtim in Gabrkom v obeh smereh potekajo obnovitvena dela. Promet poteka po dveh zoženih pasovih proti Kopru, proti Ljubljani po enem, v nedeljo med 12. in 14. uro sprememba po dveh, v obeh smereh.

V četrtek, 6. junija, bo popolna zapora priključka Senožeče, na A1. Zaprti bodo vsi uvozi in izvozni kraki priključka. Obvoz iz avtoceste iz smeri Postojne in Nove Gorice bo preko priključka Razdrto, iz smeri Kozine in Sežane pa preko priključka Divača, zaradi obnove priključka in rušitve cestninske postaje Senožeče. Zapora je predvidena do konca junija 2019. V sredo, 5. junija bo zaprt uvoz Senožeče proti Kopru.

A2, dolenjska avtocesta

Do 30. junija 2019 bo na odseku med Ivančno Gorico in Bičem, v obeh smereh, promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela njene odstranitve in preureditve tega območja.

Zaradi rušenja cestninske postaje Drnovo in obnove vozišča med Dobruško vasjo in Brežicami (v dolžini približno 8 km) promet poteka dvosmerno po desni polovici. Priključek Drnovo bo zaprt v obe smeri, in sicer do 19. junija 2019.

H4, Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka junija letos bo med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite promet v dolžini 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno po enem pasu v vsako smer vožnje.

A2, gorenjska avtocesta

V nočeh od torka do petka, 11./12., 12./13., 13./14. junija, od 20. do 5. ure zjutraj ter v noči na soboto, 14./15. junija, med 23. in 5. uro, bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno, s čakalno dobo pred predorom predvidoma do 30 minut. Možna je maksimalna širina tovora 3,75 metra.

Ostale ceste

Sprememba prometne ureditve za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Postojna - Jelšane in Kozina - Starod, več.

Prireditev

- 7. junija - 9. junija (kolesarska dirka Maraton Franja). Mobilne zapore, predlagamo pogled na interaktivno karto.

Zaprti bodo tudi nekateri priključki na avtocesto. Trasa in potek na povezavi

Pregled aktualnih del in drugih dogodkov na avtocestah in ostalih državnih cestah je na povezavi: www.promet.si.

Posebnosti

vir: foto policija.si

- Predsedniški vrh - zapore cest za tovorna vozila v sredo in četrtek, 5. in 6. junija, več informacij na povezavi.
- Povečano število vojaških vozil na cestah, vse do 22. junija, več.

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
 

Moj PIC: Naredite uporabniški račun in se naročite na informacije na MojPIC.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.