PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Nove vsebine na promet.si

15. marca 2016 je Prometno-informacijski center za državne ceste praznoval 10. obletnico. Ob tej priložnosti smo se odločili, da tudi na spletno stran vključimo nekatere vsebinske novosti.

Gostota prometa in potovalni časi

Med najpomembnejšimi novostmi so podatki o gostoti prometa.
Na zemljevidu so ti podatki vidni po barvi, s katero so označene posamezne ceste. Barvna lestvica se razprostira od zelene (redek oz. hiter promet), prek rumene, oranžne, svetlo rdeče in temno rdeče (zelo gost oz. zelo počasen promet ali zastoj).
Na levi strani ob zemljevidu so izbrani najbolj prometni cestni oz. avtocestni odseki, ob katerih so prikazani trenutni potovalni časi ter trend povečevanja (rdeča puščica navzgor) oz. zmanjševanja (zelena puščica navzdol) potovalnega časa.

Podatki o gostoti prometa so prikazani na najbolj prometnih cestah, saj se pridobivajo iz naprav, ki sporočajo lokacijo posameznih vozil in hitrost njihovega gibanja. Več je vozil, od katerih se pridobijo podatki, bolj natančni so tudi podatki o gostoti prometa.

Navigacija po zemljevidu

Spletna stran je zasnovana tako, da se prilagodi širini ekrana. Kar pomeni, da bo na večjem ekranu tudi zemljevid v sredini večji.
Na zemljevidu so obnovljeni meniji, ki omogočajo lažjo uporabo dodatnih vsebin. Na zemljevidu lahko tudi prikazujete samo pomembne dogodke ali npr. samo dogodke na avtocestah.
V spodnjem desnem kotu je vključena možnost dodajanja letalskih posnetkov in njihov ogled na zemljevidu.

Če želite še večji zemljevid, ga lahko z možnostjo v nastavitvah razširite na celo stran.

Moje vsebine

Poenostavili smo možnost izbora priljubljenih vsebin.
Do svojih vsebin dostopate preko povezave zgoraj desno - Moje vsebine.

Posamezne elemente, ki jih želite videti v zavihku Moje vsebine, tja vključite tako, da pri vsaki vsebini, ki jo odprete na tej strani in omogoča tako vključitev, poiščete zvezdico. Ko zvezdico označite (kliknete), se bo izbrana vsebine uvrstila med vaše priljubljene. 

Stane 

Na spletno stran smo dodali pomočnika, ki smo ga poimenovali po najstarejšem sodelavcu, ki je kdajkoli delal v Prometno-informacijskem centru - Stane.

Stane vam trenutno lahko pomaga poiskati vsebine na spletni strani, ki jo precej dobro pozna. Ne zmore pa vam še povedati, kaj se dogaja na posamezni cesti. Za to boste morali sami prebrati Prometno poročilo ali pobrskati po zemljevidu.  

Gre pa za poskusno verzijo in sčasoma ga nameravamo naučiti tudi to - da vam bo lahko povedal, če se na vaši poti kaj dogaja in koliko časa boste potovali.

Staneta lahko uporabite tako, da kliknete na modro vrstico desno spodaj "Pomoč na spletni strani" ali pa vpišete iskalni niz v okence desno zgoraj "Iskanje".  

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.