PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometa napoved do 16. januarja 2020

09. januar 2020 10:54
V tednu do 16. januarja na slovenskih avtocestah ne pričakujemo večjih motenj v prometu. Občasno bodo potekala kratkotrajna vzdrževalna dela.

A1, štajerska avtocesta
Preko vikenda zaradi montaže protihrupnih ograj načrtujemo občasno zaporo voznega pasu pri priključku Slovenska Bistrica jug iz smeri Ljubljane proti Mariboru. Zastojev ne pričakujemo.

 
A1, primorska avtocesta
Na odseku razcep Nanos – Senožeče bo avtocesta v noči na petek 9./10. januarja avtocesta 2x po 30 minut popolnoma zaprta. In sicer med 22.30 ter 23.30 ter med 00.30 in 1.30 zaradi postavitve portala SVNP.

Osebna vozila iz smeri Ljubljane ali Vipave proti Kopru lahko uporabijo izvoz na priključku Razdrto in se vrnejo na AC na priključku Senožeče. Osebna vozila iz smeri Kopra proti Ljubljani in Vipavi pa lahko uporabijo izvoz na priključku Senožeče in se vrnejo na AC na priključku Razdrto.
 
Na odseku Kozina - Črni Kal proti Ljubljani, bo zaradi del zaprt vozni pas od 14. do 15. 1. 2020.
 
H3, severna ljubljanska obvoznica
V torek, 14.1. 2020 bo v rondoju Tomačevo oviran promet, med 9. in 16. uro, zaradi tehničnih del (urejanja semaforizacije).
 
Zaradi odstranjevanja nevarnega drevja bo od srede, 15. do petka, 17. januarja, vsak dan med 7:30 in 14:30, zaprta cesta Litija - Šmartno, med križiščema Breg in Zagorica. Obvoz za vsa vozila bo urejen po lokalni cesti Šmartno - Zagorica - Breg - Litija in obratno.


Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Vreme
Po podatkih ARSO se bo nadaljevalo suho in deloma jasno vreme. Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti, ki se bo občasno lahko pojavila tudi ob morju.

Preventiva
Voznike o stanju na cestah med drugim obveščamo s spremenljivo prometno signalizacijo. Sem spadajo portali, pol portali, spremenljivi prometni znaki in spremenljiva kažipotna signalizacija. Več tu.
 

Prometne informacije:
Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah, preglejte predvidena dela ter sledite ostalim priporočenim informacijam.

Priporočeni viri informacij:
• spletna stran www.promet.si
• operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
• mobilna aplikacija DarsPromet+,
• Twitter @promet_si in @dars_si ter www.facebook.com/vozimo.pametno,YouTube,
• prometni koledar,
• prometne informacije radijskih postaj, TV, teleteksta ...

>Želimo vam srečno in varno pot. 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.