PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtek, 13. septembra 2018

06. september 2018 12:48
 
Konec tedna je daljše zastoje pričakovati predvsem v soboto, 8. avgusta 2018, ves dan na odseku štajerske avtoceste med Ljubljano in Šentjakobom proti Celju, saj bo promet zaradi del urejen le po enem pasu.
 
Vračajo se običajne jutranje in popoldanske prometne konice v bližini večjih mest in na vpadnicah v večja mesta, in sicer od ponedeljka do petka, med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro.

Ker se v največjih nemških deželah počitnice končajo šele sredi septembra, bo od petka do vključno ponedeljka povečan promet predvsem od Hrvaške proti Avstriji. Obremenjeni bodo mejni prehodi s Hrvaško, zastoji pa bodo tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji, ki se še podaljšajo zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov.

S 2. septembrom se je spremenila omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Omejitev velja ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. Več.

Predvidena dela in zapore

A1, H3, Ljubljanska obvoznica

V avtocestnem razcepu Kozarje
je postavljena zapora zaradi zamenjave protihrupne ograje. Promet iz smeri Brezovice proti Brdu, mimo gradbišča poteka po dveh zoženih pasovih, iz smeri Viča pa le po enem voznem pasu. Zapora bo predvidoma trajala do 23. septembra. Največ težav naj vozniki pričakujejo pri vključevanju z južne obvoznice za smer proti Brdu oz. Kranju. V času zastojev je alternativa za lokalni promet regionalna cesta Ljubljana – Brezovica, vendar voznikom priporočamo, da prej preverijo stanje v Prometnoinformacijskem centru.

A2, gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 10. septembra 2018, je predviden začetek postavljanja popolne zapore odseka Jesenice Zahod – Jesenice Vzhod proti Avstriji. Zapora bo postavljena v torek, 11. septembra. Pred tem je zaradi pripravljalnih del pričakovati vsakodnevne zapore prehitevalnih pasov v obe smeri. Obnova vozišča bo trajala predvidoma do sredine novembra 2018. Predvidoma v času med 19. in 28. septembrom bo zaprt tudi izvoz iz AC v smeri Karavank.  Predvidoma med 10. oktobrom in 5. novembrom bo zaprto tudi počivališče Jesenice Sever proti Karavankam.

V predoru Karavanke bodo zaradi opravljanja  glavnega pregleda  predora Karavanke vzpostavljene polovične zapore predvidoma v nočeh na sredo, 11./12. septembra,  v noči na četrtek, 12./13. septembra, v noči na petek, 13./14. septembra, vsakokrat med 21. in 5. uro.

Med priključkoma Vodice in Brezje  bo potekala košnja sredinskega pasu – lahko pričakujemo kratkotrajne zastoje.

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Trebnje – Obrežje bo postavljenih več vzdrževalnih zapor zaradi sanacije asfaltnega vozišča.

A1, primorska avtocesta

Dela zaradi urejanja platoja na bivši cestninski postaji Log, na območju današnje upravne stavbe so predvidena do konca septembra.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

V sklopu zaključnih del na viaduktu Ravbarkomanda (odstranjevanje ograje na prehodih prometa ter ostalih načrtovanih del), je v petek, 7. septembra predvidena zapora enega pasu proti Ljubljani od 20. ure do 8. septembra do 6. ure zjutraj.

V predoru Markovec bodo potekala vzdrževalna dela predvidoma do 21. septembra.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Med razcepom Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

A1, štajerska avtocesta

V soboto, 8. septembra 2018, bo med 5.30 in 22.30 uro na odseku avtoceste A1 med Ljubljano (razcepom Zadobrova) in Šentjakobom v smeri proti Celju zaradi popravila vozišča promet potekal le po prehitevalnem pasu na razdalji približno 3,5 km. Daljše zastoje je pričakovati preko celega dne.

V nedeljo, 9. septembra 2018, bo med 5.30 in 22.30 uro zaradi popravila vozišča zaprt izvoz Domžale v smeri proti Celju (obvoz bo voden preko predhodnega izvoza, Šentjakob), omogočen pa bo uvoz na avtocesto v navedeni smeri. Promet na avtocesti bo pred priključkom Domžale proti Mariboru na razdalji približno 400 metrov potekal le po prehitevalnem pasu.

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje - zahod in Celje - center proti Ljubljani potekajo dela, promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Na odseku med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Ljubljani potekajo dela, promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Nekatera dela na ostalih cestah

V četrtek, 6. septembra, med 8. in 19. uro bo zaprta glavna cesta Kranj - Brnik v Šenčurju, zaradi asfaltiranja cestišča pri krožišču. Obvoz bo tudi za vozila brez vinjete urejen po gorenjski avtocesti med priključkoma Brnik in Kranj vzhod. 

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Vreme

Vozniki naj bodo pozorni predvsem na jutranjo meglo po nižinah. Vožnjo naj prilagodijo razmeram na cesti.

Preventiva

Od 27. avgusta do 9. septembra potekala preventivna akcija "Začetek šolskega leta!"

Opozarjamo na srečanje motoristov v Avstriji pri Baškem jezeru, ki vpliva na promet predvsem na Gorenjskem v času od 4. do 9. 9. 2017.

Zaradi strateškega foruma na Bledu bo v času med 10. in 11. 9.2018 povečan promet vozil s spremstvom proti Bledu. 

Prireditve

Plave – Gonjače, v petek, 7. septembra, od 14.30 do 22. ure, popolna zapora z obvozom (rally).

Ruše – Puščava, v nedeljo, 9. septembra, od 7. do 19. ure, popolna zapora z obvozom (prireditev).

Čatež ob Savi - Mokrice, v nedeljo, 9. septembra, od 7. do 19 ure, popolna zapora (motokros).

Sejem: 11. - 16. Sep 2018 v Celju, povečan promet v mestnem jedru in okolici.  

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
-V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo tudi prometni koledar.  

Srečno in varno vožnjo!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.