PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtek, 19. julija 2018

12. julij 2018 12:19

V tem času se v državah, od koder poleti pride promet tudi v Slovenijo, vsak teden dodajo nova območja, kjer se začenjajo počitnice, zato se stalno povečuje turistični promet. Ta konec tedna se začnejo počitnice v delih Nemčije, Nizozemske in Švice.

Konec tedna (v petek in soboto) bodo zgostitve na cestah od Avstrije proti Hrvaški, več prometa kot doslej pa bo v soboto in nedeljo tudi v obratni smeri.
Zaradi povečanega tovornega prometa pričakujte zgostitve tudi v ponedeljek.

Vozniki naj pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. V času povečanega prometa predlagamo uporabo alternativnih mejnih prehodov, predvsem za Istro in mejni prehod Gruškovje. Nekaj napotkov za slednjega lahko dobite na tej povezavi.  Sicer pa si lahko seznam mejnih vseh mejnih prehodov s Hrvaško ogledate na zemljevidu na spletni strani www.promet.si.   

Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.

Čakanje na prehodih z Avstrijo se lahko podaljša tudi zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.

Predvidena dela in zapore

Zaradi preureditve cestninskih postaj Log in Torovo, promet poteka po dveh zoženih pasovih, občasno nastanejo zgostitve. Več informacij na tej povezavi.

A1, H3, Ljubljanska obvoznica

Na razcepu Malence z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico je predvidoma do 13. julija 2018 zaradi del na odstavnem pasu oviran promet.

Delna zapora odseka Litijska cesta – razcep Malence je predvidena v naslednji fazi, predvidoma do 12. avgusta 2018. Zaprt bo počasni in odstavni pas.

Zaprt bo tudi odstavni pas na relaciji predor Golovec – Ljubljana-jug v razcepu Malence ter oviran promet na priključku Ljubljana - jug izvoz iz avtoceste iz smeri Dolenjske. Prav tako bo oviran promet na priključku Ljubljana - jug - izvoz iz avtoceste iz smeri ljubljanske južne obvoznice.

A1, primorska avtocesta

V petek, 13. julija bodo predvidoma od 7. do 8:30 potekala dela na razcepu Nanos – Senožeče proti Kopru. Zaprt bo prehitevalni pas.

Zaradi preureditev priključka Unec bo popolna zapora (uvoza in izvoza) proti Ljubljani ter Postojni, do predvidoma ponedeljka, 16. julija do 4. ure. 

V času zapore je predviden obvoz za vsa vozila od priključka Unec proti Planini in nato proti Postojni ter na Logatcu nazaj na avtocesto. Za pristop do Unca se uporabljata izvoza Postojna in Logatec.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Na priključku Koper – center, Slavček je zaprt uvoz proti Izoli. Uvozni krak na hitro cesto H6 ostane zaprt predvidoma do 30. septembra 2018.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odseku hitre ceste Vipava – Ajdovščina – Selo, poteka obnova vozišča v obe smeri. Trenutno med Selom in Vipavo promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer.

A1, štajerska avtocesta

Do predvidoma 19. julija bo na odseku Arja vas – Celje proti Mariboru potekala zamenjava protihrupnih ograj. V smeri Maribora bosta vzpostavljena dva začasna pasova, prav tako pa bo oviran promet na uvozu Celje zahod in počivališče Lopata proti Mariboru.

V sredo, 18. julija od 8.30 ure naprej, so predvidena dela na odseku Dramlje - Celje na Ljubečni, proti Ljubljani. Promet bo potekal po enem voznem pasu.

H2, hitra cesta skozi Maribor

Od četrtka, 12. julija 2018 od 10. do petka, 13. julija 2018 do predvidoma 17. ure, je na hitri cesti, predvidena popolna zapora priključka Zrkovska cesta (izvoz Pobrežje), zaradi izvedbe nujnih del za zagotovitev varnosti udeležencev v prometu na državni cesti R3 710, odsek 1292 Maribor - Vurberk – Ptuj, od km 0.038 do km 0.060.

Dela na glavnih in regionalnih cestah

V Mariboru poteka obnova mestne vpadnice R2-430, Maribor (Ptujska) – Hoče v več fazah. Več informacij na povezavi. V času prometnih konic so možni zastoji.

Na glavni cesti G2-104, Ljubljana (Črnuče - Tomačevo) so predvidena dela do 30. avgusta. Možni obvozi so na relaciji iz Črnuč po Dunajski cesti do Ljubljane oz. severne obvoznice in iz Črnuč po Zasavski cesti na AC priključek Šentjakob in naprej po avtocesti A1 proti ljubljanskem obroču. Enako velja v obratni smeri.

Na cesti med Godovičem in Idrijo, pri Zali je predvidena popolna zapora ceste po 23. juliju. Več informacij na povezavi.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Vreme
Po podatkih ARSO je vse do srede pričakovati nestabilno vreme, s krajevnimi nevihtami in plohami. V drugi polovici tedna bodo sončna obdobja daljša, verjetnost padavin pa manjša. Temperature bodo lahko dosegle okoli 30 °C.

Nekatere prireditve in zapore na cestah:

Zaradi prireditve bodo v Laškem od četrtka, 12. julija do nedelje, 15. julija zaprte ceste: Celje - Šmarjeta in Laško - Breze - Šentjur.

V soboto 14. julija:

- Zaradi prireditve Nočna 10ka - nočnega teka okoli blejskega jezera med 21.50 in 23.20 bo na Bledu popolna zapora ceste R1-209, Bled - Bohinj od hotela Toplice do križišča na Pristavi. Obvoza ni. Med 21. in 24. uro bo zaprtih tudi več lokalnih cest na Bledu. Prosimo upoštevajte navodila redarjev in prometno signalizacijo.
- Na cesti Podrošt – Češnjica, od 9.50 do 10.40, popolna zapora (kolesarska dirka).
- RT-912, Zali log – Davča, od 10.05 do 11.05, popolna zapora (kolesarska dirka).
- Laško - Breze – Šentjur, od 14. julija od 18. ure do 15. julija do 6. ure, popolna zapora (prireditev).

V nedeljo, 15. julija:
Celje – Šmarjeta, od 16.30 do 18.30, popolna zapora  z obvozom (prireditev).
- Trenta – Bovec, od 12.25 do 14.30 ter od 12.25 do 14.30, popolna zapora z obvozom (tekaški maraton).

Preventiva

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega bolj pogostih vzrokov prometnih nesreč (več).
 
Nekaj koristnih nasvetov za varen prevoz prtljage ob odhodu na počitnice lahko najdete na tej povezavi.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Napoved prometa za poletje - poletni prometni koledar, dela in ovire v prometu (več).

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometnoinformacijski center za državne ceste.

© 2006-2020 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.