PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 11. oktobra 2018

04. oktober 2018 11:53

V jesenskem času opozarjamo predvsem na poslabšane vozne razmere ob deževju in manjšo vidljivost zaradi jutranje megle.

Zaradi začetka počitnic v delu Nemčije in Švice bo konec tedna na slovenskih cestah več tujih voznikov, ki v težavnih razmerah lahko ravnajo nepredvideno, zato vozite previdno.  

Na meji z Avstrijo še vedno poostreno nadzorujejo promet. Pred predorom Karavanke proti Avstriji ter pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice-vzhod in Jesenice-zahod, lahko še vedno nastanejo zastoji.

Predvidena dela in zapore

Občasne zgostitve prometa lahko pričakujemo na tistih dosedanjih cestninskih postajah, kjer poteka rušenje in preureditev, trenutno na CP Nanos, CP Dane. Zaradi preureditve CP Nanos so popolne zapore na stičišču primorske avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4.

Voznike naprošamo za previdnost zaradi košnje trave ter ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

A1, primorska avtocesta; H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Med priključkom Brezovica in razcepom Kozarje zaradi del poteka promet po dveh zoženih pasovih.

Na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem bo v četrtek, 4. oktobra, po 19. uri zaprt vozni pas proti Ljubljani. Začetek naslednjih del je predviden na viaduktu Ivanje selo proti Kopru, in sicer v ponedeljek, 8. oktobra, po 19. uri, trajala pa naj bi do torka zjutraj.

Med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, v območju počivališča Lom bo v nedeljo, 7. 10., zaprt prehitevalni pas med 8. in 11. uro.

Med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru bo zaprt prehitevalni pas v nedeljo, 7. 10., predvidoma med 13. in 16. uro.

Med Senožečami in Razdrtim proti Ljubljani, v območju priključka Razdrto, bo zaprt vozni pas od ponedeljka, 8. 10 do torka, 9. 10., predvidoma do popoldanskih ur.

Do predvidoma 7. oktobra 2018 je za promet zaprta hitra cesta H4 med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani/Kopru. Obvoz za ves lokalni promet, tudi za tovorna vozila nad 7,5 ton, ki imajo dostavo ali nalaganje v Vipavski dolini, je urejen po vzporedni regionalni cesti R2-444, Vipava - Razdrto. Promet za tovorna vozila iz smeri Italije proti Slovenijo ali proti sosednjim državam, je urejen preko Fernetičev na avtocesto A3 in naprej po primorski avtocesti A1. Na razcepu Nanos je zaprt tudi del razcepa, ki vodi iz Kopra proti Novi Gorici.  

Predvidoma 8. oktobra od 22. ure dalje bodo začeli z pripravljalnimi deli za zaporo smernega vozišča hitre ceste H4 v obratni smeri, od razcepa Nanos do priključka Vipava (torej proti Novi Gorici). Zapora je predvidena do 21. oktobra. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti, tovorni (tranzitni) promet bo voden po primorski avtocesti na razcep Gabrk in naprej po A3 proti Fernetičem na meji z Italijo. Medtem bo druga polovica hitre ceste proti Razdrtemu, torej smerno vozišče od Vipave do razcepa Nanos v tem obdobju normalno odprta za promet.

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na A3 je med razcepom Gabrk in priključkom Sežana vzhod v obeh smereh zaprt prehitevalni pas. V ponedeljek 8. oktobra  bodo na območju cestninske postaje Dane zaprli polovico avtoceste Gabrk - Sežana vzhod proti Italiji promet bo potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno, do 29. oktobra.

A1, štajerska avtocesta; A5, Dragučova - Pince

V soboto in nedeljo, 6. in 7. oktobra, bo zaradi odstranitve zapore pri priključku Celje center in pri priključku Celje zahod oviran promet zaradi postavitve zapore dveh začasnih pasov.

Predvidoma med 7. oktobrom in 7. novembrom bodo na odseku Celje -  Arja vas na relaciji Celje center - Celje zahod proti Ljubljani potekala dela. Proti Ljubljani bosta vzpostavljena dva začasna pasova, prav tako pa bo oviran promet na izvozu Celje zahod iz smeri Celja.

Na štajerski avtocesti so do 7. oktobra predvidene popolne zapore avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter uvoza Trojane v obe smeri in sicer:
- nočne zapore med 20. in 5. uro med tednom (med 26. septembrom in 4. oktobrom),
- oba vikenda med 20. uro v petek in 15. uro v nedeljo (vikend med 28. in 30. septembrom ter med 5. in 7. oktobrom). 

Med 8. in 29. oktobrom bodo potekala dela na odseku Blagovica – Vransko proti Mariboru v času nočnih zapor med 21. in 6. uro med tednom (8. oktobrom in 29. oktobrom), vikende med 21. v petek in 15. uro v nedeljo (vikend med 12. in 14. oktobrom, med 19. in 21. oktobrom, 25. in 28. oktobrom).

V četrtek, 11. oktobra bodo po 7. uri začeli postavljati popolno zaporo na odseku Sv. Trojica – Sv. Jurij ob Ščavnici. Zaprt bo predor Cenkova – desna cev proti Murski Soboti na avtocesti A5, zaradi izvajanja odprave napak pred iztekom garancijske dobe na objektih. Promet v času zapore bo potekal dvosmerno, po levi cevi predora Cenkova), po dveh prometnih pasovih širine 3,5 m. Zapora bo trajala predvidoma do nedelje 28. oktobra 2018.

Popolna zapora na odseku Sv. Trojica – Sv. Jurij ob Ščavnici (predor Cenkova – leva cev proti Mariboru), na avtocesti Dragučova - Pince je predvidena od  7. do 20. novembra.

A2, dolenjska avtocesta; A1, ljubljanska vzhodna obvoznica 

Zaradi rednih vzdrževalnih del so v nočnem času v predorih Mali vrh, Debeli hrib in Golovec, predvidene delne in popolne zapore avtoceste:
- v četrtek, 9. oktobra od 20. ure do 10. oktobra do 5. ure zjutraj bo postavljena popolna zapora predorov Mali vrh in Debeli hrib proti Ljubljani. Obvoz bo označen in voden preko priključka Šmarje Sap, Škofljice, Dolenjske ceste, in nazaj na avtocesto preko priključka Lj Jug.
-V sredo, 10. oktobra od 20. ure do 11. oktobra do 5. ure, bo postavljena delna zapora predora Golovec v smeri Malence Bizovik – Malence. Promet bo potekal po dveh voznih pasovih.
-V četrtek, 11. oktobra od 20. ure do 12. oktobra do 5. ure, bo postavljena delna zapora predora Golovec v smeri Malence – Bizovik. Promet bo potekal po dveh voznih pasovih.

Na odseku Trebnje – Obrežje bo več zapor zaradi popravila vozišča.

A2, gorenjska avtocesta

V torek in sredo, 9. in 10. oktobra so načrtovana redna vzdrževala dela med razcepom Podtabor in priključkom Naklo, izven prometnih konic. Potekala bo tudi košnja sredinskega pasu. V fazi zaključka so tudi dela na odseku Vrba - Peračica. 

Med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod proti Avstriji bo predvidoma do 15. novembra zaradi del zaprta polovica avtoceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Popolna zapora izvoza Jesenice zahod/Hrušica/Kranjska Gora na avtocesti proti Avstriji je predvidena do 13. oktobra. Obvoz je preko priključka Jesenice vzhod/ Lipce.

Med 17. oktobrom in 5. novembrom bo predvidoma 10 dni zaprto tudi počivališče Jesenice sever proti Karavankam.

Skozi predor Karavanke promet poteka izmenično enosmerno s 30 minutnim čakanjem pred predorom vsak teden do 14. oktobra, in sicer v nočeh na srede in na četrtke med 21. in 5. uro. Maksimalna širina transporta je do 3,75 m.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

V Kranju je zaprt del Stare ceste, odsek Kidričeva - Iskra, zaradi obnove mostu čez Savo. Obvoz je urejen po državnih in občinskih cestah.

Obvoz: v času popolne zapore je promet preusmerjen na cesto R1-210, Kranj (Primskovo - Labore), R2-410, Preddvor - Kranj (Primskovo), za lokalni promet pa na občinske ceste (Ljubljanska in Koroška cesta) skladno z elaboratom začasne prometne ureditve.

V sredo, 10. oktobra bodo pričeli z miniranjem na avstrijski strani predora Karavanke. V času razmika 4 do 5 ur so predvidene popolne zapore, v trajanju 20 do 25 minut. Dela bodo trajala do 16. oktobra.

Predor Ljubelj bo v soboto, 13. oktobra od 15. do 21. ure zaprt zaradi vaje. V času od sobote, 6. 10. 2018 do vključno sobote, 13. 10. 2018 bo potekala vaja s področja zaščite, reševanja in pomoči »PREDOR LJUBELJ 2018«. Med vajo bo promet preusmerjen skozi predor Karavanke ter prek prehodov Korensko sedlo, Rateče in Jezersko.

Cesta Ljubljanica - Vrhnika bo v Horjulu zaprta predvidoma do 30. 10., obvoz je urejen.

Prireditve

Nedelja, 7. oktober

Mengeš, Slovenska cesta, popolna zapora z obvozom, 8. do 14. ure (kolesarstvo).

Vrhnika – Logatec, dvosmerni promet za vsa vozila, od 8. do 14. ure, zapora pasu za levo zavijanje (športni dogodek).

Bratonci – Križevci, popolna zapora ceste z obvozom, od 9. do 12.30 ure, od 9. do 12.30 ure (spominska slovesnost).

Preventiva, vreme 

Vozniki naj bodo pozorni predvsem na jutranjo meglo po nižinah. Vožnjo naj prilagodijo razmeram na cesti. Pešce, kolesarje ter ostale udeležence v prometu predvsem voznike enoslednih vozil pa opozarjamo na odsevna telesa. Konec tedna se obeta dež, zato pozorno, previdno in bodite čim bolj vidni v prometu. Priporočamo previdnost zaradi jesenskih opravil na poljih in sadovnjakih. Jesen je čas različnih vinskih, kulinaričnih in drugih prireditev, zato priporočamo previdno vožnjo brez vpliva alkohola.

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu, več na povezavi.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

Dragomelj, 4. 10. 2018

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.