PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 14. junija 2018

07. junij 2018 12:52

Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo predvsem v popoldanskem času nazaj.

Med 8. in 10. junijem bo zaradi kolesarske dirke Maraton Franja večje število cestnih zapor. Več informacij na povezavi.

Med 13. in 17. junijem bo potekala kolesarska dirka Po Sloveniji v 5. etapah na relacijah: Lendava - Murska Sobota, Maribor - Rogaška Slatina, Slovenske Konjice - Celje, Ljubljana - Kamnik, Trebnje - Novo mesto. Več informacija na povezavi.

Predvidena dela in zapore

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo na območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Log, Postojna in Torovo. Več na povezavi.

A1, Ljubljanska obvoznica

Predvidoma v nedeljo, 10. junija, bodo potekala dela na odstavnem pasu v razcepu Malence z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico. Zapora je predvidena do 13. julija 2018.

A2, dolenjska avtocesta

V soboto, 9. junija predvidoma med 5. in 22. uro bodo potekala nujna vzdrževalna dela, zaprt bo odstavni in vozni pas na odseku Grosuplje - Višnja Gora proti Ljubljani (od km 5,000 do km 0,800). Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

A1, primorska avtocesta

V petek, 8. junija je predvidena popolna zapora priključka Postojna v obe smeri do torka, 12. junija. Obvoz bo preko Razdrtega.

Predvidoma do 10. junija bodo zaradi pregledovanja konstrukcije viadukta Črni Kal izvajali dnevne zapore voznih pasov.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. 

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Zaprta sta izvoz in uvoz Ajdovščina iz smeri razcepa Nanos proti Novi Gorici, predvidoma do 13. 6.. Obvoz je preko Vipave in Sela.

Na H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

A2, gorenjska avtocesta

V predoru Karavanke je v noči na petek, 7./8. junija 2018 med 20. in 5. uro zjutraj, predvidena polovična zapora zaradi del avstrijskega izvajalca. Prav tako bodo dela potekala v četrtek, 14. junija med 8. in 16. uro. V času del bo promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom do 30 minut. Maksimalna širina transporta je do 3,75 m.

Priključek Vodice (izvoz in uvoz) proti Ljubljani je zaprt. Odprt bo predvidoma v nedeljo, 10. junija, po končani kolesarski prireditvi Franja. Obvoz je preko Brnika in Šmartnega.

V nedeljo, 10. junija je predvideno ob 18. uri začetek odstranjevanja popolne zapore priključka Vodice. Po odstranitvi popolne zapore bo vključevanje na avtocesto proti Ljubljani še vedno oviran. V jutranji prometni konici proti Ljubljani lahko pričakujemo zastoj. Tak prometni režim je predviden do dokončanja obnovitvenih del trase med cestninsko postajo Torovo in priključkom Vodice predvidoma do 20. junija 2018.      

Nadaljujejo se dela na viaduktu Peračica proti Karavankam, občasno bo zaprt vozni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

A1, štajerska avtocesta

 

Na odseku Vransko - Blagovica je od 17. do 02. ure, v nočeh: 11./12., 12./13., 13./14., 14./15. junija, predvideno pranje trojanskih predorov proti Ljubljani. Na odseku Arja vas - Domžale v obe smeri je predvidena pomična zapora na odstavnem pasu, 13., 14., in 15. junija od 7.30 do 14. ure zaradi košnje trave.

 

Na odsekih Vransko - Trojane je v obe smeri predvidena popolna zapora priključkov Vransko in Trojane, (izvoz, uvoz) v petek, 15. junija od 12.45 do 13.30 ure zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji.   

 

Na odseku Slov. Konjice - Dramlje proti Ljubljani, je v ponedeljek, 11. junija predvidoma od 11. do 21. ure, zaradi del zaprt vozni pas (od km 7,000 do km 8,500), promet poteka po prehitevalnem pasu.

V torek, 12. junija je na odseku Celje - Dramlje proti Mariboru od 7. do predvidoma 14. ure zaprt vozni pas (od km 6,200 do km 5,500), promet bo potekal po prehitevalnem pasu. Na odseku Dramlje - Celje proti Ljubljani od 11. do predvidoma 20. ure zaprt vozni pas (od km 6,500 do km 7,000), promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

A5, Maribor - Lendava

V nedeljo, 10. junija, je zaradi vaje reševalnih enot v predoru Cenkova, predvidena popolna zapora avtoceste A5 med priključkoma Vučja vas in Lenart (v obe smeri), in sicer med 7. in 10. uro. Promet bo preusmerjen na vzporedne ceste.

Proti Mariboru bo ves promet na priključku Vučja vas preusmerjen z avtoceste na državno cesto, prav tako bodo zaprti uvozi na avtocesto na priključkih Vučja vas in Sveti Jurij ob Ščavnici proti Mariboru.

V smeri iz Maribora proti Murski Soboti bo ves promet na priključku Lenart preusmerjen z avtoceste na državno cesto. Zaprti bodo uvozi  na avtocesto na priključkih Lenart, Sveta Trojica in Cerkvenjak – proti Murski Soboti.

Na odseku med Dragučovo in Lenartom na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova, vse do predvidoma 15. junija 2018 potekajo sanacijska dela. V času popolne zapore bo promet potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste.

Nekatera dela na glavnih in regionalnih cestah

- V Ljubljani bo do 21. junija zaprta Pot za Brdom, od avtocestnega priključka Brdo do križišča s Potjo Roberta Blinca. Dovoz do Hotela Mons je možen le iz smeri obvoznice.
- Zaradi udora vozišča je zaprta regionalna cesta Podtabor – Naklo, med Bistrico in avtocestnim priključkom Naklo. Obvoz je možen po avtocesti med priključkoma Naklo in Podtabor. V času zapore med priključkoma ni potrebna vinjeta.
- Cesta Dolenjske Toplice - Črmošnjice - Črnomelj bo v Črmošnjicah zaprta do 30. junija. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je po lokalnih cestah, za tovorna vozila nad 3,5 ton pa preko Novega mesta in Semiča.
- Na cesti Kranjska Gora – Dovje, v Gozdu Martuljku, je polovična zapora zaradi ureditve ceste. Promet poteka izmenično enosmerno. V času prometnih konic so možni zastoji.
- Na cesti Ilirska Bistrica – Jelšane je pri Dolenjah pri Jelšanah polovična zapora, promet poteka izmenično enosmerno. V času povečanega prometa nastajajo daljši zastoji.

Pregled drugih del na cestah na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Voznike naprošamo za previdnost zaradi košnje trave ter ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega bolj pogostih vzrokov prometnih nesreč (leta 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje). Več preko povezave.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometnoinformacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.