PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 21. junija 2018

14. junij 2018 11:26

Konec tedna (v petek in soboto) je pričakovati visoko gostoto prometa predvsem od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Začenjajo se šolske počitnice na Madžarskem in Hrvaškem. Podobne zgostitve prometa v obratni smeri pričakujemo v nedeljo,  predvsem v popoldanskem času.

V soboto in nedeljo, poleg zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško, predvsem na mejnem prehodu Gruškovje in mejnih prehodih v Istri, pričakujemo tudi zastoje pred predorom Karavanke. 

Do 17. junija bo potekala kolesarska dirka Po Sloveniji v petih etapah na relacijah: Lendava - Murska Sobota, Maribor - Rogaška Slatina, Slovenske Konjice - Celje, Ljubljana - Kamnik, Trebnje - Novo mesto. Več informacija na povezavi.

Predvidena dela in zapore

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo na območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Log, Postojna in Torovo. Več na povezavi.

A2, predor Šentvid

Zaradi nujnih vzdrževalnih del je predvidena popolna zapora desne cevi predora Šentvid, na odseku Šentvid – Koseze v smeri Kranj - Ljubljana v nočeh:
- pon., 18.06.2018 od 20. ure do tor., 19.06.2018 do 5. ure zjutraj.
- Tor., 19.06.2018 od 20. ure do sre., 20.06.2018 do 5. ure zjutraj.
- Sre., 20.06.2018 od 20. ure do čet., 21.06.2018 do 5. ure zjutraj.

Zaprta bo tudi priključna cev iz Celovške ceste v času zapor. Promet bo preusmerjen preko priključka Ljubljana Šentvid (14) po Celovški cesti in priključka Ljubljana Sever nazaj na HC.

A1, Ljubljanska obvoznica

Na razcepu Malence z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico je predvidoma do 13. julija 2018 zaradi del na odstavnem pasu oviran promet.

V razcepu Malence so v soboto in nedeljo, 16. in 17. junija predvidene občasne zapore voznega in prehitevalnega pasu, na odsekih Ljubljana (Litijska - Malence ter Malence - Šmarje Sap)) zaradi montaže števnih zank po 8. uri.

A2, dolenjska avtocesta

Zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji, bosta v nedeljo 17. junija med 11. in 15.30 zaprta priključka Trebnje - vzhod in Novo mesto - zahod.

A1, primorska avtocesta

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. 

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

V petek, 15. junija predvidoma po 20. uri, bo vzpostavljena popolna vikend zapora HC med priključkoma Vipava in Selo v obe smeri. Popolna zapora je predvidoma do ponedeljka, 18. junija do 5. ure zjutraj. Obvoz v času obnove bo po vzporedni cesti. Zaprt bo: uvoz Vipava proti Novi Gorici, priključek Ajdovščina v obe smeri ter uvoz Selo proti razcepu Nanos.

Torej med petkom in ponedeljkom, se bodo izvajala dela premika varovalnih elementov -  betonske varnostne ograje. Za izvajanje del je potrebna zapora H4 v obe smeri:
- promet proti Novi Gorici se bo po 20. uri na priključku Vipava preusmeril iz H4 na regionalno cesto Vipava – Ajdovščina – Selo. Vozniki lahko uporabijo uvoz Selo.
- Proti Postojni pa se bo promet 15. junija po 20. uri na priključku Selo preusmeril iz H4 na regionalno cesto Selo – Ajdovščina - Vipava. Vozniki lahko za povratek na H4 uporabijo uvoz Vipava. Tako bo promet potekal do 18. junija do 5. ure.

A2, gorenjska avtocesta

V Karavankah bo v četrtek, 14. junija med 8. in 16. uro v času del promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom do 30 minut. Maksimalna širina transporta je do 3,75 m.

V petek, 15. junija bosta zaradi zapiranja prehodov med smernima voziščema zaprta prehitevalna pasova med počivališčema Jesenice (S in J) in priključkom Jesenice vzhod (Lipce).

Predvidoma v torek, 19. junija bo zaradi košnje za okvirno 6 ur zaprt izvoz iz AC v priključku Lesce v smeri Karavank – obvoz bo označen preko priključka Radovljica.

Priključek Vodice bo v celoti normalno prevozen predvidoma 20. junija, zaradi rušenja CP Torovo bo  promet potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku Vransko - Blagovica je v noči na petek, s 14. na 15. junija, od 17. do 02. ure, predvideno pranje trojanskih predorov proti Ljubljani.

Na odseku Arja vas - Domžale je v obe smeri predvidena pomična zapora na odstavnem pasu zaradi košnje trave.

Na odsekih Vransko - Trojane je v obe smeri predvidena popolna zapora priključkov Vransko in Trojane (izvoz in uvoz), v petek, 15. junija od 12.30 do 13.30 ure zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji.

A5, Maribor – Lendava

Na odseku med Dragučovo in Lenartom na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova, vse do predvidoma 15. junija 2018 potekajo sanacijska dela. V času popolne zapore promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.

Nekatera dela na glavnih in regionalnih cestah

- Na cesti Kranjska Gora – Dovje, v Gozdu Martuljku, je polovična zapora zaradi ureditve ceste. Promet poteka izmenično enosmerno. Občasno med vikendi promet poteka dvosmerno. V času prometnih konic so možni zastoji.
- Zaradi udora vozišča je zaprta regionalna cesta Podtabor – Naklo, med Bistrico in avtocestnim priključkom Naklo. Obvoz je možen po avtocesti med priključkoma Naklo in Podtabor. V času zapore med priključkoma ni potrebna vinjeta. Odprta v petek, 15.6.2018.
- V Ljubljani bo do 21. junija zaprta Pot za Brdom, od avtocestnega priključka Brdo do križišča s Potjo Roberta Blinca. Dovoz do Hotela Mons je možen le iz smeri obvoznice. V času zapore vinjeta na zahodni obvoznici med priključkoma Brdo in Podutik ni potrebna.
- Cesta Dolenjske Toplice - Črmošnjice - Črnomelj bo v Črmošnjicah zaprta do 30. junija. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je po lokalnih cestah, za tovorna vozila nad 3,5 ton pa preko Novega mesta in Semiča.
- Na cesti Ilirska Bistrica – Jelšane je pri Dolenjah pri Jelšanah polovična zapora, promet poteka izmenično enosmerno. V času povečanega prometa nastajajo daljši zastoji.

Pregled drugih del na cestah na povezavi: www.promet.si.

Ostale prireditve:

- V soboto in nedeljo med 7. in 19. uro bo glavna cesta Metlika – Novo mesto zaprta zaradi dirke. V tem času bo po podatkih obvoz za kombije, tovornjake urejen preko Črmošnjic, kjer je sedaj obvoz za osebna vozila in avtobuse po lokalni cesti. Začasno bodo umaknili prepoved za tovorna vozila na obvozu.

-R2-408, Žiri - Trebija, 15. junija od 15. ure do 16. junija do 01.00, popolna zapora. V času popolne zapore se obvoz uredi po lokalnih cestah LC 499 201 in LC 496 031 (skozi industrijsko cono) (prireditev).
-R2-441, Murska Sobota – Gederovci, 15. junija od 01. do 23:58. ure, popolna zapora, (sejem).
-R2-403, Češnjica – Škofja Loka, 16. junija od 18.55 do 19.10 ure, popolna zapora. Brez obvoza (tek).
-V Škofi Loki bo v soboto, 16. junija, nekaj zapor v središču mesta in okolici (tek).
-R3-614, Komen – Štanjel, 16. junija od 10. do 17. junija do 8. ure, popolna zapora. V času popolne zapore se promet preusmeri na državno cesto R3-618 in občinske ceste (praznik).
-R3-697, Nazarje – Gornji Grad, 17. junija od 10. do 12. ure, v trajanju 2x po 30 minut, popolna zapora brez obvoza (tekaški maraton).
-R2-448, Pluska – Trebnje, 17. junija od 9.05 do 9.30 (kolesarski maraton).
-R1-218, Črnomelj, 21. junija od 9. ure do 25. julija do 12. ure, popolna zapora. Obvoz bo v času zapore preusmerjen na državne in občinske ceste (Jurjevanje).

Preventiva

Voznike naprošamo za previdnost zaradi košnje trave ter ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

Omejitev tovornega prometa

Omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t se v soboto, 23. junija po Odredbi o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji" (Uradni list RS 75/11) spremeni. Več na povezavi.

Vreme

Po podatkih ARSO v noči na četrtek pričakujemo pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode. Od nedelje do petka bo spremenljivo vreme, vsak dan naj bi se pojavljale krajevne plohe in nevihte. Voznike v času neurij pozivamo k varni vožnji.  

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometnoinformacijski center

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.