PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 22. avgusta 2019

13. avgust 2019 01:23

Zaradi praznika v četrtek pričakujemo v sredo, 14., ter v petek, 16. avgusta, povečano število tovornih vozil na A1 med Italijo in Madžarsko.

V številnih državah po Evropi je v četrtek praznik, še vedno so počitnice, zato bo že v sredo močno povečan promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smer. Glede na lanskoletne izkušnje se bodo namreč številni turisti te dni vračali z dopusta. Pri vstopu v Slovenijo bodo na meji s Hrvaško najbolj obremenjeni mejni prehodi  Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje.

Veliko turistov bo na slovenskih cestah tudi konec tedna ter v ponedeljek. Poleg prometa med Avstrijo in Hrvaško bo zaradi kolektivnih dopustov v Italiji tudi močno povečan promet v Istri ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Na Gorenjskem je pričakovati pogostejše zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj).

V četrtek bo promet povečan pri avtocestnem priključku Brezje na Gorenjskem in na izvozu Lesce.

Predvidena dela in zapore

H3, Ljubljana in okolica

Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto, predvidoma do 18.8.. Zaprta je tudi Clevelandska cesta med Jarško in Šmartinsko cesto.

Zaprta je regionalna cesta Sneberje - Ljubljana, Šmartinska cesta (med cestama Trbeže in Snebersko cesto).

A2, dolenjska avtocesta

Med Ivančno Gorico in Bičem je promet urejen z menjavanjem prometnih pasov glede na prometne tokove, predvidoma do konca avgusta 2019. Možni so zastoji.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi rušenja in preureditve CP Kompolje bo v soboto, 17. avgusta: med  6. in 15. uro, zapora odstavnega in voznega pasu proti Mariboru ter med 12. in 21. uro proti Ljubljani, na območju CP Kompolje. Promet bo potekal samo po prehitevalnem pasu.

Do 19. avgusta, bo zaprt priključek Krtina v obe smeri. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prevoz izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bo mogoč. Popolna zapora bo vzpostavljena v vseh vremenskih pogojih. Zaključena dela (18.8.2019).

Na delu odseka avtoceste med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje in Slovenske Konjice. Promet je na razdalji približno 2 km urejen le po eni polovici avtoceste, z menjavanjem pasov po sistemu "2+1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obrano smer) glede na prometne tokove. Dela bodo zaključena predvidoma do 19. avgusta. V konicah je pričakovati zastoje predvsem v smeri prometa po enem pasu. Zaključena dela (19.8.2019).

Predvidoma v ponedeljek 19. avgusta, bodo pričeli s postavitvijo delne zapore na odseku Šentilj – Pesnica proti Ljubljani, zaradi rušitve in preureditve cestninske postaje Pesnica. Dela so predvidena do 22. oktobra 2019.

A2, gorenjska avtocesta

Med počivališčem Povodje in priključkom Vodice proti Kranju, promet poteka po dveh zoženih pasovih do 17. septembra.

Pregled drugih del

Zaprta je glavna cesta G2-102, Sp. Idrija - Godovič - Logatec, pri Zali. Več na povezavi Zala. 

Na regionalni cesti Križaj - Podbočje - Šutna, bo s 13. avgustom 2019, začasno ustavljen promet, zaradi sanacije lesenega mostu čez Krko v Brodu pri Podbočju. Obvoz bo potekal preko Cerkelj ob Krki oziroma preko Kostanjevice na Krki. Povezava na slikovno informacijo.

Na škofjeloški obvoznici bo zaprt predor Sten, v noči na četrtek, 21./ 22. avgusta, od 23. do 4. ure. Potekal bo redni letni pregled merilne opreme ter čiščenja in preizkušanja delovanja drugih vgrajenih naprav. Obvoz bo urejen.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Preventiva:

»Z uporabo mobilnega telefona v prometu se zmanjšuje zbranost in pozornost voznika na ključne informacije iz okolja, zato povečujemo tveganje za nastanek prometne nesreče. Zato: NE UPORABLJAJTE TELEFONA MED VOŽNJO. Vozimo pametno, svetuje Javna Agencija za varnost v prometu.

Telefoniranje: Nujna ustavitev – počivališče!

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

  • spletna stran promet.si,
  • operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
  • mobilna aplikacija DarsPromet+,
  • družbena omrežja (@promet_si, @dars_si in www.facebook.com/vozimo.pametno),
  • prometni koledar,
  • prometne informacije radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo!

Prometno informacijski center 

Dragomelj, 12. avgust 2019

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.