PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 23. avgusta 2018

14. avgust 2018 12:11

Do konca avgusta je zaradi počitnic po Evropi, od petka do vključno ponedeljka pričakovati močno povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh. Nekoliko je še vedno pričakovati povečan promet tudi zaradi italijanskih  dopustov v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. 

Daljše čakalne dobe je pričakovati tudi na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju priporočamo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj).

V ponedeljek, 20. 8. je praznik na Madžarskem, zato se bo tega dne povečalo število tovornih vozil pred prehodi s Madžarsko. Enako bo v torek, ko pričakujemo tudi povečan tovorni promet na A1 med Italijo in Madžarsko. 

Pregled mejnih prehodov s Hrvaško je dostopen na zemljevidu na spletni strani www.promet.si.

Predvidena dela in zapore

A1, H3, Ljubljanska obvoznica; A2, dolenjska avtocesta

Na vzhodni ljubljanski obvoznici potekajo dela od Bizovika do razcepa Malence, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih, začasna prometa ureditev je tudi na kraku, ki od predora vodi do priključka Ljubljana jug, ravno tako je promet oviran tudi na samem priključku.

Na dolenjski avtocesti bodo v noči na sredo, 14./15. avgusta, 30 minutne popolne zapore med priključkom Šmarje Sap in razcepom Malence proti Ljubljani predvidoma ob 21., 22. in 23. uri.

A2, gorenjska avtocesta

V naslednjem tednu so predvidena dela na odseku med viaduktom Lešnica in priključkom Kranj zahod v obeh smereh. Dela bodo potekala v torek, sredo in četrtek, 21., 22. in 23. avgusta.

Na odseku Radovljica -  Lesce proti Karavankam pa je v torek, 21. avgusta predvideno zalivanje reg med 6. in 15. uro.

A1, primorska avtocesta

Na bivši cestninski postaji Log, na območju današnje upravne stavbe se predvidoma do konca septembra ureja plato za namen nadaljnje uporabe tega območja.

Na CP Vrhnika se pričenjajo potrebna dela za rušitev cestninske postaje. Priključek Vrhnika na primorski avtocesti bo zaprt v petek, 17. avgusta, od 9. ure do ponedeljka, 20. avgusta do 5. ure. Po načrtih se bodo dela končala konec avgusta.

Na viaduktu Verd proti Kopra bodo na območju treh voznih pasov do 24. avgusta med 7. in 17. uro zaradi popravil v garancijskem roku izmenično zapirali počasni in prehitevalni pas.

Priključek Logatec bo zaradi preureditve in sanacije zaprt do 16. avgusta.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Na priključku Koper – center, Slavček je zaprt uvoz proti Izoli. Uvozni krak na hitro cesto H6 bo ostal zaprt predvidoma do 30. septembra.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Zaprta je polovica vipavske hitre ceste med Vipavo in Selom proti Italiji. Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Zaprt je tudi priključek Ajdovščina proti Italiji, predvidoma do 16. 8. (odprto 15.8.).

Med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del (popravilo udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok vozišča), je za soboto in nedeljo, 18. in 19. avgusta, načrtovana zapora odstavnega in voznega pasu na štajerski avtocesti A1, na odseku Domžale - Šentjakob proti Mariboru. Dela se bodo predvidoma začela v soboto ob 5.00, zapora bo v celoti odstranjena v nedeljo, predvidoma ob 16. uri. Promet bo v času zapore poteka po prehitevalnem.

Na odseku med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je oviran promet tudi na priključku Celje - center.

Nekatera dela na ostalih cestah

Glavna cesta Kranj - Spodnji Brnik pri Spodnjem Brniku bo zaprta predvidoma do 20. avgusta. Obvoz za osebna vozila je skozi Cerklje na Gorenjskem, za tovorna vozila nad 7,5 ton pa po cesti Spodnji Brnik - Komenda - Vodice ter po avtocesti med priključkoma Vodice in Brnik.

 • Na Bledu bo do 30. avgusta zaprta cesta Bled - Gorje, obvoz je urejen.
 • Predvidoma do 20. avgusta bo zaprta glavna cesta Logatec - Spodnja Idrija, v Zali, pri Jeličnem Vrhu.
 • V času popolne zapore CP Vrhnika, od 17. 8. od 9. ure do 20. 8. do 5. ure bo na regionalni cesti Ljubljana - Logatec, v območju priključka Vrhnika zaradi del polovična zapora. Promet bo potekal izmenično enosmerno s pomočjo ročnega usmerjanja v času del.

  Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Zapore zaradi prireditev

 • R1-218, Črnomelj, od 17. 8. od 12:00 do 18. 8. 2018 do 12.00, popolna zapora z obvozom (Črnfest).
 • R3-701, Pesek - Rogla – Zreče, 18. 8., od 10. do 11., popolna zapora (Kolesarski skok na Roglo).
 • R1-220, Krško – Brežice, 19. 8., od 7. do 15., popolna zapora (Maraton po deželi cvička).
 • R1-227, Ravne – Kotlje, 22. 8. od 5. do 24., popolna zapora. V času zapore bo obvoz potekal po državni cesti R1-227, Ravne - Kotlje ter lokalni cesti LC 350101 Ravne - Šrotnek - Kotlje - Rimski vrelec in LC 350011 zbirna in krožna cesta v mestni četrti Čečovje.

  Vreme

  Po podatkih ARSO bo prevladovalo bolj sončno vreme. Predvsem v hribovitem svetu je čez vikend možnost popoldanskih neviht. Do sredine tedna bo verjetnost za popoldanske nevihte razmeroma majhna, v četrtek pa se bo znova povečala. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli 30°C.

  Preventiva

  Varnostna razdalja pri hitrosti 130 km / h je enaka dolžini štirih priklopnih tovornih vozil, pri hitrosti

  100 km / h pa dolžini treh priklopnih tovornih vozil. Več na povezavi.


  Prometne informacije

  Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
  - spletne strani www.promet.si,
  - operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
  - mobilne aplikacije DarsPromet+,
  - družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
  - spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

  Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.  

  Srečno in varno vožnjo ter veliko poletne osvežitve!

   

   

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.