PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 3. maja 2018

26. april 2018 10:04

Pred prihajajočimi prvomajskimi prazniki in zaradi šolskih počitnic med 27. aprilom in 2. majem je pričakovati močno povečan promet predvsem iz mestnih središč proti Istri in drugim turističnim krajem, in sicer najbolj v četrtek, 26. aprila popoldne ter v petek, 27. aprila dopoldne.

Že v četrtek, 26. aprila, lahko pričakujemo močnejšo popoldansko prometno konico in povečan promet proti turističnim krajem. Pred prazniki in takoj po praznikih bo povečan tovorni promet. 

Povečan promet pričakujemo tudi 28. aprila predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški. V obratni smeri bo zaradi vračanja domačih in tujih turistov promet povečan že v torek, 1. maja, popoldne, še bolj pa v sredo, 2. maja, popoldne in zvečer. 

Med mejnimi prehodi s Hrvaško bodo najbolj obremenjeni Gruškovje, Obrežje, Sečovlje in Dragonja.

Predvidena dela in zapore

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Dobruška vas - Drnovo je predvidoma do 21. maja spremenjen potek prometa in sicer po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je počivališče Zaloke – jug proti Ljubljani.

A2, gorenjska avtocesta

Na odseku A2, Šentvid – Koseze je zaradi nujnih vzdrževalnih del do konca maja predvidenih več nočnih popolnih zapor predora Šentvid.
Proti Kopru oz. razcepu Koseze so dela že končana pred rokom, proti Kranju pa se bodo začela po praznikih.

Na viaduktih Podmežakla 1 in 2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018. Zaradi ožjih voznih pasov so v času zapore možni le izredni prevozi, ki ne presežejo širine 3,30 m.  Več

A1, primorska avtocesta

Na odseku Unec – Logatec proti Ljubljani bodo na dveh lokacijah na območju viadukta Ivanje Selo in na območju bencinskega servisa Lom, v petek, 27. aprila, od 4. do predvidoma 21. ure potekala dela (popravilo poškodovanega vozišča).

Na odseku Logatec – Vrhnika proti Ljubljani bo v nedeljo, 29. aprila med 9. in 11. uro zaprt izmenično prehitevalni pas po 1 uro, na odseku Vrhnika – Logatec bodo potekala dela (vgradnja zank za števce) izmenično na prehitevalnem, počasnem in voznem pasu, od 13. do 18. ure.

Poleg osnovnih rednih vzdrževalnih del bo na primorski avtocesti potekalo varovanje montaže naletnih mehov na zaviralnih in pospeševalnih pasovih posameznih priključkov in počivališč.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na H4 poteka obnavljanje dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je med obnovo urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku Zadobrova – Šentjakob bo zaradi nujnih vzdrževalnih del v soboto, 28. aprila, zapora zaviralnega in voznega pasu, predvidoma od 6. do 22. ure. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Na A1 na odsekih Šentilj - Pesnica ter Pesnica - Dragučova so do sredine maja predvidena dela na viaduktu Rondo.

Trenutne zapore na vseh državnih cestah v Sloveniji si oglejte na zemljevidu na www.promet.si.

Preventiva – koristni nasveti za dopust

Ob povečanem prometu je tudi večja verjetnost nesreč in drugih nepredvidenih dogodkov. Zato se lahko hitro zgodi, da obtičite v koloni na avtocesti. Imejte pri sebi vedno dovolj tekočine in goriva v avtu.

Pred odhodom na dopust poskrbite za osnovne zaščitne ukrepe. Vlomilci in tatovi niso na dopustu.  Preventivne nasvete policije si oglejte na tej povezavi.

Spomladi se začenja gradbena sezona na prostem in tudi številna popravila na cestah. Bodite pozorni na delovne zapore in na prometno signalizacijo. Prosimo vas za strpnost in razumevanje. Več.  

Vreme

Po podatkih ARSO bo od sobote do srede povečini sončno, predvsem popoldne pa bodo možne krajevne plohe.

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.