PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 3. oktobra 2019

26. september 2019 07:08

S prvim oktobrom se začenja študijsko leto zato pričakujemo še nekoliko povečane jutranje prometne konice. Za ta čas so ob koncih tedna še vedno značilne gneče na mejnih prehodih s Hrvaško.  

Predvidena dela in zapore

Voznikom priporočamo, da so pozorni na omejitve hitrosti v zaporah in prometno signalizacijo ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

A2, gorenjska avtocesta

Predvidoma v soboto in nedeljo, 28. in 29. 9. 2019, bo zapora razcepa Podtabor. Zaprt bo izvoz in uvoz na avtocesto proti Karavankam. Obvozi bodo urejeni preko priključka Naklo in Brezje.

V okviru izvajanja del v 3. fazi, bodo predvidoma v ponedeljek, 30. 9. 2019, izvedli popolno zaporo priključka Naklo (zaprt  izvoz in uvoz proti Karavankam). Obvoz bo urejen preko priključka Kranj zahod. Dela na priključku Naklo, so predvidena do začetka oktobra.

Med priključkoma Kranj vzhod in Brezje (predor Ljubno - Kranj vzhod), promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih, predvidoma do 25. novembra.

Med priključkoma Jesenice zahod in vzhod v obeh smereh, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, zaradi sanacije viaduktov Podmežakla, predvidoma do sredine novembra 2019. Do 8. novembra bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m. 

A2, dolenjska avtocesta

V nedeljo, 29. 9., med 6.30 in 7. uro, je na odseku Bič - Trebnje, predvidena kratkotrajna 30 minutna popolna zapora, brez obvoza zaradi odstranitve zaščitne konstrukcije preko avtoceste za potrebe izgradnje daljnovoda.

Med Grosupljem vzhod in Višnjo Goro, je promet urejen po dveh zoženih pasovih, v vsako smer. Velja za vozila do širine 2,20 m.

Na odseku Drnovo - Obrežje v obe smeri, promet poteka zaradi del in zapora voznega pasu, je dnevno odvisna od vremenskih razmer.

A1, štajerska avtocesta; H2, hitra cesta skozi Maribor

V ponedeljek in torek, 30.9. in 1.10., bo med priključkom Domžale in Krtina proti Mariboru zaprt vozni pas, zaradi del.    

Na odseku Blagovica – Krtina proti Mariboru, na območju nekdanje cestninske postaje Kompolje promet zaradi ureditve cestišča, poteka po dveh zoženih pasovih. Proti Ljubljani, dvosmerno po drugi polovici avtoceste.  

V petek, 27. 9., od 21. ure, do ponedeljka, 30. 9. do 5. ure, bo na odseku Polskava - Slov. Bistrca sever, promet urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno. 

Na odseku Fram - Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani, bo promet potekal po drugi polovici dvosmerno, od petka, 27.9. od 24. ure, do nedelje, 29.9. do 24. ure, zaradi nujnih vzdrževalnih del (krpaje vozišča).

Na odseku Šentilj – Pesnica, je delna zapora v obe smeri, zaradi rušitve in preureditve cestninske postaje Pesnica, promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela so predvidena do vključno 27. 9. 2019.

A1, primorska avtocesta

V ponedeljek, 30. 9., od 12. do 18. ure, bo na odseku Razdrto - Postojna proti Ljubljani, promet potekal po enem voznem pasu (umik delavne zapore).

 

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet poteka po dveh zoženih pasovih. V času jutranjih prometnih konic pričakujemo zastoje.

Na odseku Vrhnika – Logatec proti Kopru, poteka izgradnja protihrupne ograje. Promet v območju viadukta Verd poteka po dveh prometnih pasovih. Zaprt je počasni pas, predvidoma do 12. 11. 2019.

V noči na petek, 26./27. 9., bo zaradi obnove dveh portalov spremenljive prometne informativne signalizacije, za 30 minut popolna zapora med 23. in 02. uro ponoči, brez obvoza. Najprej na odseku Kozina – Črni Kal in nato na odseku Črni Kal – Srmin.

Zaradi priprave delovišča bo promet na obeh odsekih oviran že prej z vzdrževalnimi zaporami voznega pasu, po popolni zapori pa še z vzdrževalnimi zaporami prehitevalnega pasu. Zapori sta potrebni zaradi obnove nosilnih portalov in prikazovalnikov spremenljive prometno informativne signalizacije pred predoroma Kastelec in Dekani.

Med razcepom Razdrto in priključkom Postojna proti Ljubljani (razcep Razdrto in počivališče Studenec), je spremenjena prometna ureditev in potekala v različnih fazah. Občasno bo promet potekal po enem pasu, v večini po dveh zoženih pasovih. Predvidoma do 29. 9. 2019.

Na primorski avtocesti je zaprt priključek Divača v obe smeri. Obvoz je možen preko priključkov Kozina, Sežana vzhod in Senožeče. Zapora je predvidoma do 29. 9. 2019, zaradi rušitve cestninske postaje.

H4, vipavska hitra cesta

Zaradi odstranitve cestninske postaje Bazara in nujne obnove vozišča, je spremenjena prometna ureditev na odseku Šempeter – Vogrsko. Promet poteka po levem smernem vozišču dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsaki smeri vožnje (smer Italija – razcep Nanos). Takšna prometna ureditev bo trajala predvidoma do 21. 10. 2019.

Spremenljiva prometno-informativna signalizacija (SPIS) in zapore

Do 30. 10. 2019, je predvideno postavljanje portalov za SPIS: na ljubljanski južni obvoznici med Vičem in Barjansko ter Barjansko in Dolenjsko cesto; na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko, na priključku Postojna ter med Gabrkom in Divačo. Možne so kratkotrajne polovične in popolne zapore.

Predvidena druga dela

Na cesti Dvor - Soteska bo zaprt odsek Dolnji Kot - Soteska predvidoma od petka, 27. septembra od 7. ure, do 10. oktobra. Obvoz bo po cesti Žužemberk - Trebnje - Mirna Peč - Novo mesto - Straža - Soteska in obratno.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Preventiva

Jesen prinaša različna jesenska opravila, tako delo na polju, kot tudi na vinorodnih območjih… zato priporočamo:

«Ko piješ ne vozi! Ko voziš ne pij!« »Alkohol pomembno vpliva na  posameznikovo sposobnost sodelovanja v prometu!« poudarja Javna agencija RS za varnost v prometu.

Vreme: Po napovedih ARSO, bo povečini spremenljivo, nekaj več oblačnosti se obeta le skozi teden z možnostjo lokalnih padavin.

Prometne informacije: Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo!

Prometno informacijski center 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.