PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 30. avgusta 2018

23. avgust 2018 11:38

Ob koncu avgusta se običajno močno poveča turistični promet od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Še vedno pa je veliko tistih, ki šele gredo na dopust. V nekaterih delih Nemčije se namreč počitnice končajo šele sredi septembra. 

Največje prometne obremenitve pričakujemo ob koncu tedna in v ponedeljek, in sicer na ljubljanski obvoznici ter od mejnih prehodov s Hrvaško (Gruškovje, Dragonja, Sečovlje) proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se povečuje tudi čakanje na prehodih z Avstrijo, predvsem na Karavankah, občasno pa lahko tudi na prehodih Ljubelj in Šentilj.

Pregled mejnih prehodov s Hrvaško je dostopen na zemljevidu na spletni strani www.promet.si.

V tem času se že povečujejo tudi dnevne prometne konice, zato je zgostitve pričakovati v času, ko se povečujeta in mešata dnevni in turistični promet, največ v petek in ponedeljek.

Predvidena dela in zapore

A1, H3, Ljubljanska obvoznica

Predvidoma v torek, 28. avgusta, bo postavljena zapora zaradi zamenjave PHO v Kozarjah, ki je bila poškodovana ob lanskem junijskem požaru. Zaprt bo odstavni in delno vozni pas iz smeri razcepa Kozarje proti Brdu. Zaradi izdelave začasnih talnih oznak, bo promet oviran že nekaj dni prej. Zapora bo predvidoma do 23. septembra 2018. Pričakujemo krajše zastoje (do 15 min) pri vključevanju vozil iz južne obvoznice za smer proti Brdu oz. Kranju.

Do konca meseca avgusta bodo še vedno zastoji na izvozni rampi in na krožišču Tomačevo za smer proti Trzinu. Na delu G2, Ljubljana - Črnuče - Tomačevo LJ Tomačevo (rondo) do Brnčičeve ceste, sta v obe smeri zaprta prehitevalna pasova zaradi zamenjave varnostne ograje v ločilnem pasu smernih vozišč.

A2, gorenjska avtocesta

Na odsekih Vodice - Ljubljana (Šmartno) v obeh smereh so predvidena dela, 29. in 30. avgusta (zapiranje začasnega prehoda v sredinskem pasu, zaradi potrebe dokončanja del odstranjevanja nekdanje CP Torovo). Predvideni sta zapori prehitevalnih pasov.

A2, dolenjska avtocesta

V začetku naslednjega tedna (predvidoma od 28. avgusta naprej) bo na odseku Novo mesto – Obrežje postavljenih več vzdrževalnih zapor zaradi sanacije asfaltnega vozišča.

A1, primorska avtocesta

Zaradi postavljanja portalov med Brezovico in nekdanjo CP Log bodo v sklopu rušenja cestninske postaje v nočeh 28./29. in 29./30. avgusta med polnočjo in 5. uro postavljene 30 minutne popolne zapore od priključka Brezovica proti Vrhniki in tudi obratno. Na Brezovici bo zaprt uvoz proti Kopru, na Vrhniki pa proti Ljubljani.

Sicer so dela na bivši cestninski postaji Log, na območju današnje upravne stavbe predvidena do konca septembra, in sicer zaradi urejanja platoja nadaljnje uporabe tega območja.

Na CP Vrhnika se pričenjajo potrebna dela za rušitev cestninske postaje. Priključek Vrhnika na primorski avtocesti bo zaprt v petek, 24. avgusta, od 9. ure, do ponedeljka, 27. avgusta, do 5. ure. Po načrtih se bodo dela končala konec avgusta.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je oviran promet tudi na priključku Celje - center.

Med CP Kompolje in izvozom Blagovica, je zaradi del predvidena zapora voznega pasu proti Mariboru, 27. avgusta od 17. do 28. avgusta do 14. ure oz. 28. avgusta od 17. do 29. avgusta do 14. ure, odvisno od razmer.

A5, Lendava - Pince

V torek, 28. avgusta, predvidoma ob 7. uri bodi začeli s postavitvijo zapor na odseku Lendava – Pince  v obe smeri: od km 1,720 do km 2,370 (viadukt Trimlini) in od km 4,579 do km 5,084 (most čez Ledavo) ter od km 1,975 do km 2,625 (viadukt Trimlini) in od km 4,834 do km 5,339 (most čez Ledavo), zaradi sanacije objektov. Delne zapore bodo trajale od vključno 30. avgusta 2018.

Izredni prevoz

Zaradi izrednega prevoza je na relaciji Črnuče - Podlog predvidena popolna pomična zapora, med priključkoma Domžale in Šempeter, v sredo, 29. avgusta od 23. do 30. avgusta do 4.30 ure.

Predviden potek izrednega prevoza na relaciji: Ljubljana, Šlandrova 10 (Črnuče) - RTP Podlog v sredo, 29. avgusta z začetkom ob 21. uri:

- 21.45 - prihod v rondo Tomačevo in prihod na HC H3,

- 22.00 - prihod na razcep Zadobrova - prihod na AC A1,

- 22.45 - prihod do počivališča Lukovica - pavza v dolžini 45min (do 23.30),

- 01.30 - prihod do izvoza Šempeter,

- 02.30 - prihod do RTP Podlog.

Nekatera dela na ostalih cestah

Zaradi del bosta v Ljubljani do predvidoma petka, 24. avgusta 2018, za ves promet zaprti Slovenska cesta na odseku med Dvorakovo in Šubičevo ulico ter Tavčarjeva ulica na odseku med Slovensko cesto in Cigaletovo ulico. Dostop do osrednjega dela Slovenske ceste za intervencijska vozila in dostavo bo možen s Šubičeve ulice. Promet med Trdinovo in Dvorakovo ulico bo urejen enosmerno, v smeri proti Dunajski cesti. Zaprti ostajata tudi Gosposvetska cesta, ki jo sicer pešci in kolesarji že uporabljajo, in Dalmatinova ulica.

V Ljubljani bo zaradi obnove križišča od 24. avgusta od 9. ure, do predvidoma 29. avgusta za ves promet zaprta Karlovška cesta ter PREDOR POD GRADOM. Obvozi so označeni.

Na starem ptujskem mostu bo promet po obnovi ponovno stekel predvidoma v petek, 24. avgusta 2018, ob 15. uri. Na mostu bodo v prihodnjih tednih še potekala določena dela, ki lahko tečejo ob prometu.

Zaradi snemanja promocijskih filmov so med 27. in 28. avgustom, predvidene občasne 15 minutne popolne zapore na cestah: Predel - Kluže, Strmec - Mangart, Trenta - Bovec.

Na Bledu bo do 30. avgusta zaprta cesta Bled - Gorje, obvoz je urejen.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Zapore zaradi prireditev

Sobota, 25. avgusta 2018:

Kratkotrajna popolna zapora na cesti: Vrhnika - Logatec (od 21. do 22. ure), nočni tek Vrhnika.

Medlog - Arja vas, popolna zapora ceste od 8.25 do 9. ure (kolesarski maraton Zelene doline).

Nedelja, 26. avgusta 2018:

Mednarodna kolesarska dirka Croatia - Slovenia 2018, kratkotrajne popolne zapore med 12. in 17. uro so predvidene na odsekih cest: Zavratec - Smednik, Zavratec - Škocijan, Škocijan - Dobruška vas, Dobruška vas - Šentjernej, Novo mesto - Šentjernej; Impoljca - Brestanica, Krško - Brežice, Brežice - Dobova - Rigonce, več na povezavi.

Kratkotrajna popolne zapore zaradi kolesarske prireditve so predvidene na Bledu ter v širši okolici: Bled - Soteska (od 8. do 17., večkrat do 5 minut), Gorje - Bled (od 8. do 8:45), Javornik - Gorje (od 8:10 do 9.), Krnica - Mrzli studenec ( od 8. do 17., večkrat do 5 minut), Mrzli studenec - Jereka (od 8. do 17., večkrat do 10 minut), Mrzli stud. - Rudno polje (od 8. do 17., večkrat do 5 minut), Krnica - Zg. Radovna (od 8. do 17., večkrat do 10 minut), več na povezavi Bled Bike Festival.

Areh - Osankarica - Lukanja, od 11.45 do 12.45, popolna zapora ceste brez obvoza (kolesarski vzpon).

Breg - Jurklošter, od 10.25 do 11.25, popolna brez obvoza (skok na Lisco).

Dobruška vas - Šentjernej, popolna zapora ceste od 17. do 18. ure (Jernejevo 2018).

Vreme

Po podatkih ARSO se konec tedna obeta slabo vreme večjem delu dež ter hladnejše temperature, na višjih vrhovih tudi sneg, občasno tudi severni veter. Od ponedeljka naprej kaže spet na več sončnega vremena. Verjetnost za kakšno ploho je znatna predvsem v ponedeljek in potem spet v četrtek in petek. Čez dan bo postopno topleje. Jutranje temperature bodo okoli 10, dnevne pa okoli 25 °C.

Preventiva

Z namenom povečevanja varne vožnje predstavljamo"povezavo" na resnične posnetke nepravilnega in nevarnega ravnanja na avtocestah, kar posledično vpliva na število nesreč.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.  

Srečno in varno vožnjo ter veliko poletne osvežitve!

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.