PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 8. avgusta 2019

31. julij 2019 10:36
Pred nami sta dve prometno najbolj obremenjeni soboti.
 
Z naslednjim tednom se bodo tokovi zaradi počitnic v tujini nekoliko spremenili. Štajerska bo bolj obremenjena kot gorenjska avtocesta. Kolone vozil se bodo vile od Italije proti Romuniji, torej po H4, po primorski avtocesti, na južno in potem vzhodno ljubljansko obvoznico ter naprej po štajerski avtocesti ter naprej po pomurski avtocesti proti mejnim prehodom z Madžarsko.

Zastoje še vedno pričakujemo na vseh mednarodnih mejnih prehodih s Hrvaško, v Istri, Starod, Jelšane, Obrežje, Gruškovje in Karavanke. Čakalne dobe na mednarodnih mejnih prehodih bodo najmanj 30 minut.
 
Predvidena dela in zapore
 
Zaradi postavitve prečk SPIS portalov, so predvidene 30 minutne zapore na različnih odsekih.
 
V noči na četrtek, 7./8. avgusta:
- med 23. in 23:30 uro na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Bežigrad in Šiška;
- med 1:30. in 2. uro na primorski avtocesti med priključkoma Brezovica - Vrhnika;
- med 3. in 3:30. uro na ljubljanski zahodni obvoznici med Brdom in razcepom Kozarje;
- med 22. in 24. uro ter med 1. in 3. uro, na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem.
 
Ljubljana in okolica
 
Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto, predvidoma do 18. avgusta. Zaprta je tudi servisna cesta in Clevelanska ulica med Jarško in Šmartinsko cesto, prav tako je zaprta regionalna cesta Sneberje - Ljubljana (Šmartinska cesta - med cestama Trbeže in Snebersko).
 
A2, dolenjska avtocesta
Med Ivančno Gorico in Bičem, je promet urejen z menjavanjem prometnih pasov glede na prometne tokove, predvidoma do konca avgusta 2019. Možni so zastoji.
 
H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino
Predvidoma do 11. avgusta 2019, bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji) promet v razdalji 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno (po enem pasu v vsako smer vožnje) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.
 
A1, štajerska avtocesta
Med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je urejen z menjavanjem pasov glede na prometne tokove. Pričakujemo zastoje v smeri prometa po enem pasu. Zaradi omenjenih del bo predvidoma do 11. avgusta 2019 v celoti zaprt priključek Slov. Konjice: izvoz z avtoceste in uvoz na avtocesto proti Mariboru ter izvoz z avtoceste ter uvoz na avtocesto proti Ljubljani.Obvoz bo možen preko priključka Slovenska Bistrica jug ali preko priključka Dramlje ali pa po cesti: priključek Celje center - Frankolovo - Stranice - Slovenske Konjice.
 
Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do druge polovice avgusta 2019.
 
Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi rušitve cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Zapora C2+2 bo odstranjena predvidoma 11. avgusta. Po tem datumu bodo dela le še na odstavnem pasu. 
 
Zaradi rušitve cestninske postaje Kompolje in obnove cestišča, ter izvedbe SPIS portalov bodo na odseku Blagovica – Krtina na območju CP Kompolje potekala dela pod delnimi in popolnimi zaporami do 25. oktobra.
 
Zaradi rušitve cestninskih postaj in sanacije priključkov, bo priključek Krtina v obe smeri zaprt predvidoma od 8. do 19. avgusta.
 
Zaradi izvedbe tradicionalne prireditve »Zagorska noč« bo postavljena začasna prometna ureditev na priključku Trojane od 2. avgusta od 22:00 ure do 3. avgusta do 04:00 ure ter od 3. avgusta od 22:00 ure do 4. avgusta do 04:00. Promet bo oviran tudi na odseku Arja vas – Domžale zaradi rednih vzdrževalnih del in pregledov objektov.

Pregled drugih del
Zaprta je glavna cesta G2-102, Sp. Idrija - Godovič - Logatec, pri Zali. Več na povezavi Zala
 
Spremembe prometne ureditve v Kranju zaradi gradnje krožnega križišča Primskovo, več na povezavi.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).
 
Vreme:
Po podatkih ARSO je v četrtek in petek še precejšnja možnost krajevnih padavin, predvsem v popoldanskem času, ob koncu tedna in na začetku prihodnjega bo bolj ustaljeno vreme.
 
Preventiva:
Na odstavnem pasu avtoceste niste varni. V kolikor se morate ustaviti zaradi okvare vozila, ravnajte varno, ravnajte po naslednji korakih:
1. Štiri utripalke
2. Odsevnik jopič
3. Varnostni trikotnik
4. Klic v sili 
 

 

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
-V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo tudi prometni koledar

Srečno in varno vožnjo!
Dragomelj, 1. avgust 2019
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.