PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do četrtka, 9. avgusta 2018

02. avgust 2018 02:00

Prometna napoved do četrtka, 9. avgusta 2018

Zaradi počitnic po Evropi do konca avgusta, vse konce tedna, od petka do vključno ponedeljka pričakujemo zelo povečan promet na cestah, na katerih je poleti promet zaradi turistov največji. Zastoji bodo tako nastajali na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh. Zaradi pričetka italijanskih kolektivnih dopustov naslednja vikenda pričakujemo močno povečan promet v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko v obeh smereh.

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ gneče bo vsak vikend na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri  ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju priporočamo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo čedalje pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj).
 
Seznam mejnih prehodov s Hrvaško je dostopen na zemljevidu na spletni strani www.promet.si.

Predvidena dela in zapore

A1, H3, Ljubljanska obvoznica

Dela potekajo na vzhodni ljubljanski obvoznici na odseku od Bizovika do razcepa Malence, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih, začasna prometa ureditev je tudi na kraku, ki od predora vodi do priključka Ljubljana jug, ravno tako je promet oviran tudi na samem priključku. Vsa dela bodo zaključena predvidoma 16. avgusta.

A1, primorska avtocesta

Dela na cestninski postaji Log so v teku. Dodatno pa se bo na območju današnje upravne stavbe cestninske postaje urejal plato za namen nadaljnje uporabe tega območja še 55 dni (do konca septembra), kar pa naj ne bi bistveno vplivalo na pretočnost prometa. Torej bodo dela na cestninski postaji  v celoti, to pomeni vključno z novim platojem v zaledju, končana predvidoma konec septembra.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Na priključku Koper – center, Slavček je zaprt uvoz proti Izoli. Uvozni krak na hitro cesto H6 ostane zaprt predvidoma do 30. septembra.

Priključek Logatec bo zaradi preureditve in sanacije zaprt do 14. avgusta zvečer.

Na odseku razcep Nanos – Senožeče proti Kopru se bo 2. in 3. avgusta od 19. do 6.30 zaradi del izmenično zapiral desni in levi pas.

Na viaduktu Verd v smeri Kopra se bo na območju treh voznih pasov od 6. do 24. avgusta med 7. in 17. uro zaradi popravil v garancijskem roku izmenično zapiralo počasni / prehitevalni pas.

A2, dolenjska avtocesta

Na območju priključka Dobruška vas bo predvidoma do 8. avgusta zaradi del zapora odstavnega pasu, zoženi so kraki priključka Dobruška vas.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na relaciji Vipava - Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Predvidoma do sredine avgusta bo zaprt priključek Ajdovščina proti Nanosu (zaprta sta tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje).

Med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je moten promet tudi na priključku Celje - center.

Zaradi asfaltiranja krožišča in priključka Trojane bodo od sobote, 4. avgusta od približno 6. ure, do nedelje, 5. avgusta do predvidoma 20. ure zaprti uvoz in izvoz iz Maribora proti Ljubljani ter uvoz na avtocesto iz Trojan proti Mariboru.

Zapore zaradi prireditev

Do 5. avgusta bodo 30 minutne popolne zapore na cesti R3-656. Zgornji Čačič – Osilnica vsak dan med 11. in 19. uro.

Od 3. do 5. avgusta bodo zaradi prireditve na območju Zagorja ob Savi vsako noč med 22. in 4. uro zaprte naslednje ceste: R1-221, Izlake – Zagorje – Bevško ter R1-222, Zagorje – Most čez Savo.

4. avgusta 2018 zaprta cesta R1-221, Izlake – Zagorje:
- med 8:50 in 9:10,
- med 18. in 19. uro.  

Koristne informacije

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

V Ljubljani bodo zaradi del zaprte naslednje ceste:
- do 15. septembra Prešernova cesta med Šubičevo in Erjavčevo cesto;
- do 10. avgusta Viška cesta na območju železniškega prehoda.

Predvidoma do 20. avgusta bo zaprta glavna cesta Logatec - Spodnja Idrija, v Zali, pri Jeličnem Vrhu. Obvoz za vozila do 7,5 ton je skozi Žiri, za tovorna vozila in avtobuse nad 7,5 ton pa skozi Novo Gorico in Tolmin proti Idriji.

Cesta Duplica - Kamnik je zaprta med krožiščema za Volčji Potok in bencinskim servisom predvidoma do 13. avgusta, obvoz je urejen po lokalnih cestah. V Kamniku pa bodo enourne popolne zapore ob 5., 9., 12. in 18:30 zaradi sanacije brežine.

Vreme

Po podatkih ARSO lahko pričakujemo razmeroma sončno vreme, v popoldanskem času bodo nastajale krajevne nevihte.

Preventiva

Puščice na avtocesti? Razdalja med njima je ustrezna varnostna razdalja med voziloma, ki vozita 130 km/h.

varnostna razdalja_puscice

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar

Želimo vam srečno in varno na poti.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.