PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 1. avgusta 2019

24. julij 2019 10:10

Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden - Württemberg) se nam skozi Slovenijo obeta povečan promet že od srede, 24. julija popoldne naprej, največje zgostitve pa bodo od petka do ponedeljka. Močno povečan promet je pričakovati predvsem z Gorenjske, na zahodno ljubljansko obvoznico proti Brezovici in naprej proti slovenski in hrvaški obali, najbolj obremenjene bodo poti iz Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali.  Zgostitve v obratni smeri pričakujemo od sobote do ponedeljka.

Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj. Sicer pa je večjo gostoto na mejnih prehodih pričakovati tudi v ponedeljek dopoldne v obeh smereh.

Predvidena dela

A2, dolenjska avtocesta

Med Ivančno Gorico in Bičem je promet urejen z menjavanjem prometnih pasov glede na prometne tokove. Možni so zastoji.

A1, štajerska avtocesta in ljubljanska obvoznica

Od petka, 26. 7. od 18. ure, do nedelje, 28. 7. do 23. ure, je predvidena popolna zapora na razcepu Koseze, z A2 na H3 (z gorenjske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, iz smeri predora Šentvid proti Podutiku).

V soboto in nedeljo, 27. in 28. julija, bodo potekala nujna vzdrževalna dela v času med 4.30 in 23. uro, in sicer:

- Na odseku A1, Šentjakob - Zadobrova v razcepu Zadobrovo proti Mariboru, v soboto bo zaprt vozni pas.
- Na odseku A1, Zadobrova - Šmartinska proti Ljubljani, kjer bo v nedeljo zapora voznega in zaviralnega pasu. Zaprt bo tudi izvoz Nove Jarše (Leskovškova). Obvoz bo možen preko rondoja Tomačevo.

V obeh zaporah bo promet potekal po zoženem prehitevalnem pasu, kjer bo hitrost omejena na 60 km na uro.

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v prvi polovici avgusta letos.

Med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je urejen z menjavanjem pasov glede na prometne tokove. Pričakovati je zastoje v smeri prometa po enem pasu. Zaradi omenjenih del so predvidoma do 12. avgusta na priključku Slov. Konjice zaprti uvoz na AC proti Mariboru, izvoz iz AC iz smeri Maribora in iz smeri Ljubljana.  

Rušitev in preureditev območja stranske cestninske postaje Slovenske Konjice na istoimenskem avtocestnem priključku je načrtovana proti koncu julija oz. v prvi polovici avgusta. Predvidoma med 31. julijem in 11. avgustom je predvidena popolna zapora celotnega priključka. Obvoz bo preko sosednjih priključkov. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do sredine avgusta 2019.

Med priključkoma Celje in Dramlje ter Dramljami in predorom Pletovarje v smeri Maribora je zaradi sanacije dilatacijskih stikov na premostitvenih objektih zaprt prehitevalni pas, promet poteka po dveh začasnih zoženih pasovih. Dela bodo potekala predvidoma do 1. avgusta 2019.

H4, Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija letos bo zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite na večini odseka hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Nekatere ostale ceste

V Kranju na območju krožišča Primskovo, bo do 25. septembra, možen promet le iz smeri Škofje Loke proti Šenčurju ter po cesti Kranj - Brnik, ostali kraki krožišča bodo zaprti.

Popolne zapore glavne ceste G1 – 102, Logatec – Spodnja Idrija zaradi gradnje galerije Jelični vrh v Zali, več na povezavi Zala.

Pregled aktualnih del in drugih dogodkov na avtocestah in ostalih državnih cestah je na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Varnost na cesti ni samoumevna, so zapisali v Javni agenciji RS za varnost prometa.

Policisti bodo v okviru mednarodne akcije Truck & Bus, v tednu med 22. julijem in 28. julijem 2019, pri voznikih tovornih vozil in avtobusov preverjali spoštovanje cestnoprometnih pravil, več.

Prireditve

V soboto, 27. julija bo zaprta Ruska cesta na odseku Erika - Vršič, od 9. do 12. ure, zaradi spominske prireditev pri Ruski kapelici. Obvoz preko Italije (Predel).

V nedeljo, 28.7., bodo kratkotrajne popolne zapore, med 11:15-12:15, na odseku Gorje - Krnica - Mrzli studenec - Jereka - Rudno polje - Krnica - Zgornja Radovna, kolesarska prireditev.

Zaradi prireditve bo do 4. avgusta povečan promet na Ljubnem ob Savinji in v okolici.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-          družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

 Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

Želimo vam varno in srečno na poti!

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.