PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 10. marca

02. marec 2017 07:00

Zaključujejo se zimske počitnice v zahodnem delu Slovenije, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Posebej na Gorenjskem, kjer bo promet v soboto in nedeljo povečan tudi zaradi športne prireditve v Kranjski Gori.  

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se bo v naslednjih mesecih močno povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki naj pred zaporami pričakujejo tudi zastoje. Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje. Več
 

Predor Karavanke

V predoru Karavanke bodo potekala vzdrževalna dela v torek in sredo, 7. in 8. marca med 7. in 16. uro. Promet bo v času del potekal v intervalih s čakanjem pred predorom predvidoma 30 minut. Maksimalna širina transporta je 3,75 m.

Izredni prevoz

Sobota,  4.3.2017: prevoz odpovedan.

NOVO, sprememba 3.3.2017:  prevoz se prestavi iz 3.3.2017 na 4.3.2017. Štart prevoza bo  4.3.2017 ob 21:00 uri iz Divače. V Ljubljano bo prispel med 4:00 in 5:00  uro. 

V noči na soboto, 3/4.3.2107 bo potekal izredni prevoz starega transformatorja iz Divače v Črnuče, s startom iz Divače predvidoma ob 21. uri ter prihodom v Ljubljano (Kozarje) približno med 4. in 5. uro zjutraj. Na relaciji je predviden upočasnjen ter oviran promet. Obeta se tudi nekaj minutna zapora razcepa Kozarje iz smeri južne ljubljanske obvoznice na zahodno, sledi vožnja prevoza na rondo Tomačevo, kjer je predvidena cc. 10 minutna zapora, da bo izredni tovor neovirano prevozil rondo in zapeljal na Štajersko cesto v smeri Črnuč. Možne so tudi spremembe časa potovanja. 

 V kolikor bo za IP nastal daljši zastoj, se bo ta ustavljal in spuščal mimo vozila in nato nadaljeval vožnjo (med vožnjo ne bo mogoče prehitevanje izrednega prevoza). Ure izrednega prevoza so le predvidene.

 Voznike pozivamo k spremljanju prometne signalizacije ter upoštevanju vozil s spremstvom.

 PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

 • spletne strani promet.si;

 • operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44; 

 • mobilne aplikacije DarsPromet+;

 • družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);

 • spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

 Srečno in varno na poti vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

 

 

 

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.