PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 10. novembra 2017

03. november 2017 02:00

Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Ob lepem vremenu ga bo nekaj več proti turističnim krajem in nazaj. Nekaj vpliva bo imel tudi konec počitnic v Belgiji, delu Nemčije ter na Madžarskem.

 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

Zaradi nujnih vzdrževalnih del: popravilo udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok vozišča, bodo potekala dela na ljubljanski južni obvoznici na razcepu Malence iz smeri Dolenjske proti Rudniku, zaprt bo prehitevalni pas od sobote, 4. 11. od 4. ure, do nedelje, 5. 11. do 19. ure.

V Ljubljani bo v noči na četrtek, 8./9. 11. zaradi del med polnočjo in 5. uro zjutraj zaprt predor Pod gradom.

Primorska

V soboto, 4. 11. od 14. do 22. ure bo zaprt prehitevalni pas na odseku Unec - Postojna proti Kopru, zaradi popravila jeklenih ograj.

 

Obnovitvena dela na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno so v sklepni fazi in se bodo v letošnji gradbeni sezoni zaključila predvidoma do 20. novembra 2017.

Trenutna prometna ureditev na začetku delovne zapore na območju Unca, ki bo veljala predvidoma do 13. novembra 2017, vpliva na pretočnost prometa med Logatcem in Uncem v smeri proti Kopru. Gre za razmeroma neugoden potek trase, saj se promet po preusmeritvi na drugo polovico avtoceste nadaljuje v klanec čez viadukt Unec. Čeprav je promet tudi proti Kopru še vedno vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih, se upočasni zaradi tovornih vozil, ki jih je na primorski avtocesti zelo veliko. Posledično to vpliva na ves ostali promet.

Pogled na virtualno zaporo 6. faze obnove med Uncem in Ravbarkomando je na povezavi.

Gorenjska

Obnovitvena dela na avtocesti A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) so v sklepni fazi, v prihodnjih dneh bo promet že urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar le po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi zaključnih del. Zapora bo v celoti odstranjena predvidoma do 11. novembra 2017. V torek, 7. 11. med 7. in 8. uro bodo pričeli s preurejanjem zapor med priključkoma Jesenice-zahod in vzhod. Promet bo v obeh smereh vožnje potekal samo po voznih pasovih predvidoma do petka, 10. 11.. 

Vzporedna regionalna cesta Hrušica–Javornik bo zaradi del zaprta za ves promet na razdalji približno 1,5 km predvidoma od sobote, 4. 11. 2017, od 7.30 ure do nedelje, 5. 11.a 2017, do 17. ure. Obvoz bo speljan po avtocesti A2, kjer se bo med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod v času popolne zapore mogoče peljati tudi brez vinjete, prav tako je možen po lokalnih cestah.

 

Zapore na nekaterih ostalih cestah

V Kranju je v nedeljo, 5. 11. med 3. in 19. uro predvidena sprememba poteka prometa v glavnem križišču Zlato Polje (križišče Koroške in Kidričeve ceste), zaradi obnove voziščne konstrukcije.

Cesta čez prelaz Vršič je ob delovnikih zaprta zaradi del, in sicer od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro ter vsak petek med 8. in 15. uro; ob sobotah so možne tudi enourne popolne zapore. Ob koncih tedna pa promet večinoma poteka izmenično enosmerno. Dela so predvidena do 10. 11..Sprememba: 6.11. trenutno zaprt zaradi zimskih razmer.

Cesta Vodice – Moste (Kamniška cesta v Vodicah) je zaprta do predvidoma 30. 11.. Obvoz za vozila do 7,5 ton je po regionalni cesti Vodice - Spodnji Brnik - Moste, za vozila nad 7,5 ton pa po avtocesti preko priključka Brnik - Spodnji Brnik - Moste.

Na regionalni cesti Vojnik – Vitanje, pri Vitanju je popolna zapora zaradi obnove ceste do 30.6. 2018. Obvoz je po cesti: Vojnik - Frankolovo - Stranice - Vitanje ter drugih lokalnih cestah.

Cesta Metlika - Črnomelj je pri Grmu pri Podzemlju popolno zaprta zaradi izgradnje hodnika za pešce in obnove ceste predvidoma do 8. 11.. Obvoz je možen po cesti Metlika - Jugorje pri Metliki - Semič - Črnomelj.

 

Opomba: Čas navedenih predvidenih del se lahko tudi spremeni zaradi vremenskih, tehničnih ali drugih razlogov. Tekoče spremembe objavljamo na zemljevidu in v prometnem poročilu na www.promet.si.  

Prireditev

R2-433, Senarska - Lenart, 5. 11.
od 7. do 15. ure, popolna zapora. Obvoz v času popolne zapore bo po občinskih cestah: Strma pot, Prežihova ulica, Jurovska cesta, Maistrova ulica in državni cesti R2-433 Lenart – Trate (občinski praznik).

Vreme

Konec tedna se obeta predvsem v zahodni Sloveniji rahel dež, ki se bo v noči na ponedeljek okrepil in razširil na vso Slovenijo. V ponedeljek in torek se obeta spremenljivo vreme z občasnim dežjem. Temperature bodo po podatkih ARSO primerne letnemu času.

Zaradi nizkih temperatur voznike opozarjamo, naj ob morebitnih padavinah pričakujejo zasnežene ceste čez višje prelaze in kraje.

Zimska oprema, luči 

Po Zakonu o varnosti cestnega prometa (ZVCP) morajo biti v Sloveniji motorna in priklopna vozila pozimi (med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta) ter v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo. Zimske razmere so na cesti ali njenem delu takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica).

V Avstriji je zimska oprema obvezna že od 1. novembra 2017, medtem ko so na Hrvaškem od 29. oktobra 2017 obvezne dnevne luči.

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Predlagamo ogled tudi prometnega koledarja, kjer si lahko ogledate gostoto prometa po obdobjih.

Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.