PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 12. avgusta 

04. avgust 2016 01:00

Zaradi dopustov tudi v prihajajočem vikendu od petka, 5.8., do ponedeljka, 8.8., pričakujemo nadpovprečno obremenjene prometne povezave med Avstrijo in Hrvaško ter Italijo in Hrvaško.

Zastoje je pričakujemo med koncem podravske avtocesti A4 ter prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške. Voznikom priporočamo, da uporabijo alternativne poti. Več na tej povezavi.

Ob petkih popoldne zastoje pričakujemo na celotni zahodni ljubljanski obvoznici proti Primorski ter na mejnih prehodih s Hrvaško. Ob sobotah in nedeljah je pričakovati tudi povečan promet v obratni smeri, od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji, pa tudi od drugih turističnih krajev proti notranjosti. Ob sobotah je pričakovati daljše zastoje pred predorom Karavanke, na mejnih prehodih v Istri ter Gruškovju. Pričakuje se tudi zelo gost promet proti Madžarski  http://toll-charge.hu/ .

V času zastojev priporočamo uporabo manj obremenjenih mejnih prehodov npr.: Dobovec, Zavrč, Sočerga ter Petrina. Priporočamo da se na pot odpravite zgodaj zjutraj ali proti večeru.

PREDVIDENA DELA

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3

Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obsežna obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Od 5. 8. 2016 dalje sta zaprta izvoz in uvoz Bežigrad proti razcepu Zadobrova oz. Štajerski.

Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico. Več informacij tu.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku med Logatcem in Razdrtim so predvidena dela na odstavnem pasu (delo na jekleni varnostni ograji). Dela bodo potekala do sredine avgusta, v času med 5. in 21. uro.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter potekajo obsežna obnovitvena dela. Predvidoma do 23. avgusta, bo promet potekal po dveh (zoženih) pasovih v obe smeri. Več: tu.

HITRA CESTA SKOZI MARIBOR, H2

Dars bo v avgustu izvedel načrtovano obnovo elektro strojne opreme v pokritem vkopu Maribor na hitri cesti skozi Maribor. Promet bo potekal v eni smeri. Nekaj dni konec avgusta pa bo cesta povsem zaprta. Obvoz bo urejen po občinskih cestah. Dela se bodo izvajala v pokritem vkopu na Pobrežju tik pred prehodom ceste na dvoetažni most čez Dravo. Prvi teden bo za ves promet zaprto smerno vozišče proti Ljubljani, drugi teden pa smerno vozišče proti Šentilju. Obvozi bodo potekali ali preko Melja skozi središče mesta ali prek Pobrežja. Več na tej povezavi.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji v ponedeljek, v času zastoja je oviran promet tudi pri izvozu Hrušica.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom so se začela obsežnejša obnovitvena dela, ki bodo trajala do sredine oktobra. Po vzpostavitvi prometne zapore, od ponedeljka, 8.8., bo promet  urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Priključek Kranj – vzhod bo v smeri Jesenic zaprt od ponedeljka, 8.8., do konca meseca avgusta. V času postavitve zapore od petka, 5.8., do ponedeljka, 8.8., bo v smeri Ljubljane moten promet, ki bo občasno potekal po enem pasu, zato so možni občasni zastoji. Več na tej povezavi.

Do predvidoma 6.8. bodo potekala dela (urejanje intervencijskih prehodov) med priključkoma KR - zahod in KR - vzhod v obeh smereh. Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih. 

Prireditve 

Zaradi prireditev bodo zaprti naslednji odseki: 

- 7. 8. 2016 od 11:00 do 19:00 ure, do 30 minut naenkrat v navedenem terminu, na cesti (Dragarji) Zgornji Čačič – Osilnica, zaradi izvedbe prireditve "KNK Longboard camp 2016",

- 6. 8. 2016 od 08:50 do 09:10, na cestah Izlake – Zagorje in Zagorje – Bevško, 

>zaradi kolesarske prireditve »Vzpon na Zasavsko Sv. goro 2016«,

- 6. 8. 2016 med 18. in 19. uro, na cesti Izlake – Zagorje, zaradi tekaške prireditve »12. tek po Zagorski dolini« in

- od 6. 8. 2016 od 22. do 7. 8. 2016 do 4. ure, cesta Izlake  - Zagorje v Zagorju, zaradi prireditve »Zagorska noč«.

NAPOTKI

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah.

Prometni koledar preko povezave.

Na pot se odpravite izven največje vročine in prometne gostote, s pravilno naloženim tovorom, spočiti in z dovolj tekočine (plastenke z vodo).

Več informacij:

• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC);
• uporaba avtomatskega telefonskega odzivnika o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
 Twiter @DARS_si;
• preko Facebook strani Vozimo pametno www.facebook.com/Vozimo.pametno;
• 
spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Tu je možen dostop do nekaj povezav za načrtovanje poti v tujini.

Ali veste, da vam SOS-stebrički ob avtocesti, ki jih Dars mesečno vzdržuje, lahko ob izrednih dogodkih, ko obtičite sredi avtoceste, rešijo življenje? Čeprav ima že skoraj vsak voznik danes ob sebi pametni telefon, ima klic v sili s stebrička  še vedno prednost.

Želimo vam varno in srečno na poti. 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.