PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 13. aprila

05. april 2018 12:13

V petek in soboto, predvsem ob lepem vremenu, pričakujemo povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Predvsem v nedeljo se lahko promet nekoliko poveča tudi zaradi konca počitnic v Švici in na Hrvaškem. Možne so občasne zgostitve na  mejnih prehodih s Hrvaško.  

Predvidena dela in zapore

Zaradi prehoda na nov sistem cestninjenja tovornih vozil na cestninskih postajah potekajo dela, odstranjuje in spreminja se prometna signalizacija. V nočnem času so možne 30 minutne popolne zapore. Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko pričakujemo občasne zgostitve prometa. Obvestilo o sferičnem snemanju dela štajerske in dela gorenjske avtoceste.

Uporabnike štajerske avtoceste A1 in gorenjske avtoceste A2 obveščamo, da se bo dne 7. in 8. aprila 2018 med 9. in 14. uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje treh odsekov, ki so bili obnovljeni v letih 2016 in 2017. Več na povezavi.

Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju

V teku je obnova viadukta Ravbarkomanda (potek prometa v zapori)  na primorski avtocesti ter vozišče na vipavski hitri cesti. V sredini aprila se bo spremenila tudi delovna zapora na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Več informacij na povezavi.

Osrednja Slovenija, A2

Na odseku A2, Šentvid - Koseze je zaradi nujnih vzdrževalnih del je predvidena popolna zapora leve in desne cevi predora Šentvid.  

Proti Kranju:
- V noči na torek., 9. 4. od 20. ure do 10. 4. do 5. ure zjutraj.
- V noči na sredo, 10. 4. od 20. ure do 11. 4. do 5. ure zjutraj.

Proti Ljubljani:
- V noči na četrtek., 11. 4. od 20. ure do 12. 4. do 5. ure zjutraj. Zaprta bo tudi priključna cev s Celovške ceste.
- V noči na petek, 12. 4.od 20. ure do 13. 4. do 5. ure zjutraj. Zaprta bo tudi priključna cev s Celovške ceste.

V času zapore leve ali desne cevi bo promet preusmerjen preko priključkov LJ Sever (6) in LJ Šentvid (14) po Celovški cesti.

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Dobruška vas - Drnovo je do 21. maja predvidena popolna zapora, ki se bo odvijala v več fazah. Promet bo potekal po drugi polovici AC dvosmerno. Ob popolni zapori navedenega odseka bo od 5. aprila uvedena 3. faza zapore. Dodatno bo zaprt priključek Smednik (uvoz in izvoz proti Obrežju). Zaradi zapore krakov A in B priključka Smednik bo obvoz urejen po državnih cestah. Do konca 3. faze zapore bo zaprto počivališče Zaloke jug.

Na CP Krško in CP Drnovo potekajo med 4. in 10. aprilom dela spreminjanja horizontalne in vertikalne prometne signalizacije ob vzdrževalnih zaporah.  Dne, 6. aprila ob 4. uri bo na cestnini Drnovo v smeri Obrežja kratkotrajna 30 minutna popolna zapora brez obvoza.

A2, gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 9. aprila, se bodo pričela obnovitvena dela na viaduktih Podmežakla 1 in 2 (med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce)), ki se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018. Promet bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Predor Karavanke, vzdrževalna dela

V času od 9. do 12. aprila bo med 8. in 16. uro promet potekal izmenično enosmerno s čakanje pred predorom predvidoma 30 minut.

Predvidena sprememba poteka prometa je tudi od ponedeljka, 16. aprila, do četrtka, 19. aprila, v istem času. Maksimalna možna širina izrednih prevozov: do 3,5 m. Načrtovanih del avstrijski izvajalec ne bo izvajal 9. in 16. aprila.

A1, primorska avtocesta, Vipavska dolina

V okviru naslednje faze obsežnejše obnove vipavske hitre ceste se bodo obnovila dotrajana vozišča na delih odsekov hitre ceste Vipava – Ajdovščina in Ajdovščina – Selo, v skupni dolžini 7,7 km v vsako smer.

A1, štajerska avtocesta, A5 Maribor - Lendava

Na štajerski avtocesti je predvidena popolna zapora avtoceste na odseku Vransko – Blagovica proti Ljubljani, od 7. 4. od 19. ure do 8. 4. do 16. ure.No

Popolna zapora navedenih odsekov bo postavljena zaradi sanacije talnih plošč v predorih. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti.

Do sobote, 7. aprila, bo na A5 na odseku Vučja vas - Murska Sobota potekalo krpanje asfaltnih površin. V soboto, 7. aprila, bodo izdelovali črte na cestninskih postajah na štajerski avtocesti, v nedeljo, 8. aprila, pa bo potekalo krpanje asfalta na CP Tepanje.

Ostale posebnosti

G2-104, Spodnji Brnik - Moste, 9. 4. od 7. ure do 19. 4 do 19. ure, popolna zapora.

Obvoz za osebna in tovorna vozila do 7,5 t je predviden po cestah R2-413/1080 Vodice - Moste in R3-639, Vodice - Sp. Brnik ter obvoz za tovorna vozila nad 7,5 t po cestah R2-413, Vodice - Moste in G2-104, Kranj - Sp. Brnik ter avtocesti AC A2, Brnik - Vodice. V času povečanih prometnih obremenitev se po potrebi promet v križišču v Mostah ureja z ročnim usmerjanjem.

Na cesti G2-101, Ljubelj - Bistrica pri Tržiču, 10. 4. - 11. 4. od 8. do 20. ure, občasne 15 minutne popolne zapore brez obvoza.

V Bistrici pri Tržiču je zaradi gradnje krožišča spremenjen potek prometa, promet je oviran ter urejen s semaforjem (Bistrica pri Tržiču - Tržič) , zaprt je priključek Bistrica predvidoma do sredine maja na cesti G2-101 (od km 0,000 do km 0,195).

V času popolne zapore je obvoz po državnih cestah: R3-638, Begunje – Bistrica (Tržič) in G2-101, odsek Bistrica (Tržič) – Zvirče ter odsek Ljubelj – Bistrica (Tržič) in lokalnih cestah LC 428, Zvirče - Kovor - Bistrica pri Tržiču, LC 428, Zvirče - Podtabor ter LC 428, Tržič - Podljubelj (samo osebna vozila).

V Ljubljani, Hradeckega cesta popolno zaprta od Poljanske ceste do križišča z Dolenjsko cesto (predvideno 30.4.2018). Obvoz preko Dolenjske, Roške in Poljanske ceste.

V Mariboru je zaprta Tržaška cesta od križišča z Ulico Eve Lovše do križišča s Cesto proletarskih brigad proti centru (30.4.2018). Obvoz je možen po lokalnih cestah.

Na regionalni cesti Čepovan - Most na Soči je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 t zaradi zemeljskega plazu.

Prelaz Vršič je zaprt zaradi snežnih razmer.

Preventiva

V teh dneh je že povečano število motoristov, kolesarjev, pešcev ter ostalih udeležencev. Potekajo številne preventivne akcije za povečanje varnosti v prometu, med njimi tudi za večjo varnost motoristov. Pozivamo vse udeležence v prometu k večji pozornosti in previdnosti!

Vreme

Po podatkih ARSO bo v ponedeljek v zahodni in deloma osrednji Sloveniji deževalo. Vse do petka bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 15°C.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.