PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 13. maja

05. maj 2016 08:00

Konec tedna je pričakovati povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, zaradi praznika v Avstrij, Nemčiji ter Franciji. Prav tako se začnejo počitnice v nekaterih predelih Nemčije. Predvsem v nedeljo popoldne pričakujemo povečan promet od Hrvaške proti Avstriji in zgostitve prometa na nekaterih mejnih prehodih v Istri.

Opozarjamo na lokalne ovire v prometu zaradi prireditev. Med njimi je pričakovati povečan promet v Ljubljani in njeni okolici zaradi pohoda okoli Ljubljane, v Domžalah in okolici zaradi tekaške prireditve, na Obali pa zaradi navtičnega sejma. 

Ker se začenja gradbena sezona, so na posameznih odsekih predvidena obsežnejša dela, ki so potrebna za ohranjanje ustreznih tehničnih in varnostnih lastnosti cest. Pri vožnji mimo delovišč zato dosledno upoštevajte prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje. Na območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov je zlasti ob prometnih konicah pričakovati zastoje. Aktualne delovne zapore preverite na zemljevidu na www.promet.si 

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1
Na odseku med Brezovico in Vrhniko bo v smeri Kopra v nedeljo, 8. maja, zaprt vozni pas; promet bo med 11. in 22. uro zaradi sanacije posedkov in vdrtin proti Kopru v dolžini v dolžini približno en kilometer urejen le po prehitevalnem pasu.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1 

Odsek med Vranskim in Blagovico bo proti Ljubljani zaradi vzdrževalnih del zaprt vsako noč od 20. do 5. ure zjutraj, predvidoma vse do 17. maja. Promet bo v smeri Ljubljane potekal med priključkoma Vransko in Blagovica po vzporedni regionalni cesti v dolžini približno 20 kilometrov. Nočne zapore cestišča proti Mariboru so načrtovane med 17. in 31. majem.

 

Na odseku Maribor center (Ptujska)–Slivnica bo promet do sredine junija potekal le po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v smeri prometne konice in po enem pasu v drugo smer. Dela potekajo med priključkom Ptujska cesta in viaduktom Gramoznica, zaprt je priključek Rogoza v smeri proti Ljubljani. Promet preko razcepa Slivnica je možen v vse smeri.

 

Na odseku med priključkom Šentjakob in razcepom Zadobrova bo v smeri Ljubljane v soboto, 7. maja, zaprt vozni pas; promet bo med 6. in 23. uro zaradi sanacije poškodovanega vozišča proti Ljubljani v dolžini približno en kilometer urejen le po prehitevalnem pasu.
Na priključku Domžale bo v nedeljo, 8. maja, zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani med 6. in 23. uro, med zaporo zaradi sanacije poškodovanega vozišča bo urejen obvoz.

 

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na priključku Šentvid bosta v soboto in nedeljo, 7. in 8. maja, zaprta tako izvoz na Celovško cesto kot tudi uvoz s Celovške ceste na avtocesto A2; popolno zaporo, ki bo neprekinjeno trajal od sobote od 7. do nedelje do 20. ure, zahtevajo nujna vzdrževalna dela (zamenjava poškodovanih in ugreznjenih kanalizacijskih pokrovov) na obeh priključnih poteh, ki prek galerije Šentvid povezujejo Celovško cesto z A2.

 

PREDOR KARAVANKE

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne dnevne polurne zapore proti Avstriji: ob 7., 15. ter 23. uri. V teh časovnih intervalih bo promet skozi predor potekal le iz smeri Avstrije proti Sloveniji, pri tem širina (tovornih) vozil ne sme presegati 3,75 metra.
V noči na petek, 6. maja, bo dvakrat enourna popolna zapora predora v obe smeri in sicer ob 1. in 3. uri zjutraj.

 

LJUBLJANSKA OBVOZNICA

Na odseku H3 Dunajska–krožišče Tomačevo bo v smeri Zadobrove (Štajerske) v soboto, 7. maja, zaprt vozni pas; promet bo med 6. in 23. uro zaradi sanacije poškodovanega vozišča v navedeni smeri v dolžini nekaj manj kot en kilometer urejen le po prehitevalnem pasu.

Na odseku H3 Dunajska–krožišče Tomačevo bo v smeri Kosez (Primorske) v nedeljo, 8. maja, zaprt vozni pas; promet bo med 6. in 23. uro zaradi sanacije poškodovanega vozišča v navedeni smeri v dolžini približno pol kilometra urejen le po prehitevalnem pasu.

Na odseku H3 med priključkoma Celovška in Koseze bo v soboto in nedeljo, 7. in 8. maja, oviran promet v obe smeri: zaradi odstranjevanja in čiščenja poškodovanega betona na nadhodih Ledarska in Gotska bo promet občasno potekal zgolj po enem pasu. Izvajalec bo z deli začel najprej v smeri proti Kosezam (Primorski).

V nedeljo, 8. maja,  bo med Domžalami in predorom Golovec ter predvidoma med predorom Šentvid in razcepom Kozarje potekalo snemanje in lasersko skeniranje avtoceste; snemanje cestišč se izvaja pod pomično zaporo, vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno do 50 km/h.

 

PREDOR LJUBELJ

 Zaradi vaje s področja zaščite, reševanja in pomoči bo za ves promet zaprt predor Ljubelj, in sicer v petek, 6. maja, od 16. do okvirno 22. ure. Promet bo med vajo preusmerjen skozi predor Karavanke ter prek prehodov: Korensko sedlo, Rateče in Jezersko.

 

GLAVNA CESTA DRAŽENCI–GRUŠKOVJE

 Promet na glavni cesti Draženci–Podlehnik–Gruškovje (G1–9) je oviran na več odsekih zaradi graditve avtocest A4. Ker je promet na posameznih odsekih urejen izmenično enosmerno ali prek obvozov, lahko pride tudi do zastojev.

 

NAPOTKI

 Vreme v tem času je spremenljivo, zato se lahko hitro poslabšajo tudi vozne razmere. Sončni žarki privabijo na plan različne udeležence v prometu. Povečano je število pešcev, kolesarjev in motoristov, začela so se različna pomladanska dela, zato priporočamo dodatno pozornost in previdnost.

 

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:

- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;

- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;

- spletna stran http://www.promet.si/, prilagojena tudi za pametne telefone;

- Twiter @DARS_si;

- Facebook Vozimo pametno: https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;

- mobilna aplikacija DarsPromet+ (DarsTraffic+).

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.