PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 13. oktobra

06. oktober 2017 03:00

Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo krajše počitnice v delu Švice in Nemčije. V nedeljo je praznik na Hrvaškem.

Predvidena dela

Gorenjska, A2

Zaprt je priključek Jesenice - zahod (Hrušica) - zaprta sta izvoz in uvoz na avtocesto proti Ljubljani. V smeri Karavank promet poteka nemoteno. Dela bodo potekala do 18. 10.. Obvoz je preko priključka Jesenice - vzhod (Lipce).

Med priključkoma Jesenice - zahod in vzhod obnavljajo del avtoceste. Predvidoma do sredine novembra 2017 bo spremenjen tudi potek prometa za izredni prevoz. Več na dars.si.

Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Kranj – zahod (izvoz, uvoz) zaradi obnove državne ceste R2-411, Kranj - zahod – Polica. Obvoz je preko priključka Naklo. Možni obvozi: Polica - Kranj, Polica - Podtabor, Kokrica - Kranj ter Tržič - Kokrica. Odprto: 6.10. 2017.

V sredo, 11.10. 2017 od 15. ure do približno 17.00 ure bo izveden redni pregled predora Ljubelj. Promet bo oviran v eno smer ter bo omogočena vožnja 30 km/h.

Osrednja Slovenija

V soboto in nedeljo, 7. in 8. 10. so načrtovana nujna vzdrževalna dela na odseku A1, Ljubljana - jug – Malence, Ljubljana jug - Ljubljana center ter priključka galerija Šentvid na A2. Predvidena je delna zapora voznih, prehitevalnih in pospeševalnih pasov. V soboto se bo izvedla demontaža obstoječih pokrovov in vgradnja novih pokrovov, v nedeljo pa se bo izvedlo asfaltiranje okoli pokrovov na obeh lokacijah. Vse navedene ure so predvidene.

V soboto, 7. 10. je zapora pospeševalnega pasu na odseku Ljubljana jug – Malence. Zapora bo postavljena od 4. do 22. ure.

V nedeljo, 8. 10. bodo potekajo dela pod nadvozom Ižanska cesta, zaprt bo prehitevalni pas na odseku Ljubljana - jug in Ljubljana – center v obeh smereh od 6. do 21. ure.

V soboto, 7. 10. od 8. do nedelje, 8. 10. do 16. ure bo zaradi zamenjave LTŽ pokrovov: zapora priključka galerija Šentvid iz Celovške ceste proti Brodu, oziroma proti Kranju. Obvoz bo urejen po Celovški cesti do priključka Brod. Zapora voznega pasu predora Šentvid proti Ljubljani je med 12. in 14. uro v dolžini od vhoda v predor do priključne cevi iz Celovške.

H4, Vipavska dolina

Na H4, med priključkoma Selo in Ajdovščina je v obe smeri zaradi del zaprt prehitevalni pas, predvidoma do 14.10..

Primorska, A1

Predvidoma 10. 10. bo v okviru obnovitvenih del med Uncem in Ravbarkomando promet na razdalji približno 6 km v celoti potekal po polovici avtoceste od Ljubljane proti Postojni, pred viaduktom Ravbarkomanda pa se bo preusmeril na drugo polovico avtoceste. Promet bo na območju, kjer poteka obnova, ves čas urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Tu se lahko zapeljete v virtualno zaporo, v kateri bo promet omejen s hitrostjo 60 km/h (5. faza obnove AC odseka med Uncem in Postojno).

Štajerska, A1

Med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje bo zaprta avtocesta proti Ljubljani od sobote, 7. 10. od 22. ure, do nedelje, 8. 10. do 24. ure. Obvoz bo urejen po regionalni cesti Slovenske Konjice - Vojnik - Celje. Potekala bodo dela v predoru Pletovarje (sanacije jaškov).

Zaradi rednih vzdrževalnih del in požarne vaje so v naslednjih terminih predvidene nočne popolne zapore polovice avtoceste:
v smeri Maribora med priključkoma Blagovica in Vransko, od sobote, 7.10. od 21. ure do ponedeljka, 9.10. do 6. ure (odpade, po informaciji 6.10.).

V smeri Maribora med priključkoma Blagovica in Vransko, med 21. in 6. ure so predvidene še zapore med tednom v nočeh, 9./10.,10./11.,11./12. in 12./13.10. 2017.

V smeri Ljubljane je predvidena med priključkoma Vransko in Blagovica, v noči na petek, 12./13.10. med 22.30 in 1.00 uro ponoči.

Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti.

Ostale posebnosti

V Krškem je zaprt most čez Savo, na Prešernovi cesti do konca leta 2017. Obvoz je po levem bregu Save. Po glavni cesti promet poteka izmenično enosmerno.

Cesta Vodice – Moste (Kamniška cesta v Vodicah) je zaprta do predvidoma 30.10.. Obvoz za vozila do 7,5 ton je po regionalni cesti Vodice - Spodnji Brnik - Moste, za vozila nad 7,5 ton pa po avtocesti preko priključka Brnik - Spodnji Brnik - Moste.

Cesta čez prelaz Vršič bo zaradi del do 10. 11. zaprta: od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro;
vsak petek med 8. in 15. uro; v petek in soboto bodo možne tudi enourne popolne zapore. Večinoma bo promet ob koncu tedna potekal izmenično enosmerno.

Predvidena prireditev

V nedeljo, 8. 10. 2017, od 14. do 16.30 ure: Ljubljana (Vič) – Brezovica ter Ljubljanica - Ljubljana (Dolgi most) popolna zapora, večkrat v navedenem času, v trajanju do 5 minut, kolesarska prireditev.

Preventiva

Nasproti vozeče vozilo pred vami na avtocesti? Zmanjšajte hitrost vožnje in se umaknite na vozni ali celo na odstavni pas, vklopite vse utripalke, da opozorite še voznike za vami, varnostna razdalja med vozili v smeri naj bo ustrezna (zadostna). Več: tu.

Zjutraj in dopoldne po nižinah pogosta megla. Vozite previdno.

 https://www.dars.si/Dokumenti/5_napotki/megla%20signalizacija.png 

Prijetno vožnjo vam želi Prometno informacijski center.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.