PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 14. novembra 2019

07. november 2019 11:41

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno z (pogostimi padavinami) občasnimi padavinami, na višje ležečih predelih tudi sneg. Od 15. novembra 2019 do 15. marca 2020, oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

Predvidena dela in zapore 


A2, gorenjska avtocest

V soboto, 9.11. bo zaprt uvoz Naklo proti Avstriji, med 7. in 22. uro. Obvoz bo preko priključka Kranj zahod.

Med priključkoma Kranj vzhod in Brezje (na odseku predor Ljubno – Kranj zahod), predvidoma do 25. novembra, promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih.

Med priključkoma Jesenice zahod in vzhod, v obeh smereh, zaradi sanacije viaduktov Podmežakla predvidoma do sredine novembra, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Do 17. novembra bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

V predoru Karavanke bodo potekala dela: v nočeh od torka do četrtka, 11./12.,12./13.,13./14. novembra, od 20. do 5. ure zjutraj. V času del bo promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom do 30 min. Maksimalna širina transporta do 3,75 m.

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Šmarje Sap - Grosuplje proti Novemu mestu promet potekal po dveh zoženih pasovih, zaradi graditve protihrupne zaščite je predvidena do vključno 17. novembra 2019. V območju zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Med Grosupljem vzhod in Višnjo Goro je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Od ponedeljka do petka predvidoma med 7. in 14. uro promet proti Novem mestu poteka po enem (levem) voznem pasu. Prav tako se en pas zapre v petek ob 21. uri in promet potem preko vikenda proti Novemu mestu poteka samo po enem voznem pasu. Tak režim bo tokrat ostal predvidoma do torka do 14. ure.

Med priključkoma Trebnje vzhod in zahod je od 12. do 15. novembra 2019 predvidena, popolna zapora tunela Leščevje, od 20. do 5. ure zjutraj. Obvoz bo urejen s prometno signalizacijo po regionalni cesti Trebnje vzhod – Trebnje zahod.

A1, štajerska avtocesta

V nedeljo, 10. 11. 2019, bodo naslednje zapore:
- med 8. in 16. uro: Podmilj – Blagovica, proti Ljubljani; zaprt vozni pas, pregled premostitvenih objektov,
- med 9. in 11.30 uro: na Blagovica - Lukovica (območju bivše CP Kompolje), proti Mariboru ter med 12.30 in 15. uro proti Ljubljani, bosta zaprta prehitevalna pasova, zaradi ureditve  odsevnikov.

Zapore zaradi del proti Ljubljani:
- v sredo in četrtek, 6. in 7. novembra 2019, bo na odseku Fram - Slov. Bistrica potekal promet po 7. uri po voznem in počasnem pasu.
- V petek, 8. novembra 2019, bo na odseku Dramlje - Celje po 9. uri zaprt prehitevalni pas, v soboto, 9. novembra 2019 po 7. uri pa vozni pas.
- V nedeljo, 10. novembra 2019, bo med priključkoma Dramljami in Celje po 7. uri zaprt vozni pas.

Na priključku Žalec (Arja vas), bo predvidoma do 12. novembra 2019, zaradi semaforizacije križišč izvoznih krakov oviran promet.

Na odseku med Šentiljem in Pesnico so vzpostavljene delne in popolne zapore zaradi odstranjevanja cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja, predvidoma do 10. novembra.

H2, hitra cesta skozi Maribor

Predvidoma do 10. 11. 2019, bo zapora pokritega vkopa Maribor proti Pesnici, med priključkoma Maribor in Pobrežje center. Obvoz je preko priključka Pobrežje.

V torek, 12. 11. 2019, bo pokriti vkop zaprt proti Mariboru/Teznu do 17. 11. 2019 do 22. ure. Potekajo nujna dela na armirano betonski konstrukciji pokritega vkopa Maribor.

A1, primorska avtocesta

V noči na petek, 7./ 8. 11. 2019, bo na odseku razcep Nanos – Senožeče proti Kopru, pri Senožečah, od 20.30 ure zaprt vozni pas, zaradi zamenjave portala SNVP. Med 22. uro  in 23. uro ter 1:30 uro in 2:30 uro bo 30 minutna popolna zapora za demontažo prečke portala. Istočasno bo zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, promet bo potekal po voznem in počasnem pasu. Avtocesto bo možno zapustiti na izvozu Razdrto.

Predvidoma do 24. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Postojna in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani v dolžini približno 300 m zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi popravila železniškega nadvoza, v smeri proti Kopru pa odstavni pas.

V času od 12. do 15. novembra bo zaradi rednih vzdrževalnih del oviran promet v predorih Markovec, Dekani in Kastelec. Promet bo potekal le po enem pasu.

H4, vipavska hitra cesta

Do petka, 8. november 2019, med 8. in 14. uro, bo na H-4 odsek razcep Nanos – Vipava in nazaj – pranje tunelov, promet bo potekal izmenično po enem voznem pasu

Predvidoma do 23. novembra 2019 je na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. Zaprt je izvoz Šempeter iz smeri Podnanosa.

 

Dela na bencinskih servisih na avtocestnem omrežju

Bencinski servis na počivališču Lopata proti Ljubljani na Štajerskem, bo zaradi rekonstrukcije zaprt do konca januarja 2020. Počivališče bo ostalo odprto.

Na Gorenjskem na počivališču Jesenice jug proti Ljubljani, je do 14. decembra 2019 zaprt bencinski servis, zaradi izvedbe obnove. Vsa ostala infrastruktura na počivališču Jesenice Jug (parkirišča, trgovina, restavracija…) ostane še naprej odprto.

 

Dela na glavnih in regionalnih cestah:

Na regionalni cesti Bled - Lesce, v križišču pri Lescah, je polovična zapora zaradi postavitve protihrupne ograje do 30. novembra 2019. Dela potekajo med ponedeljkom in petkom. Promet proti Bledu poteka po obstoječem vozišču, za promet proti avtocesti pa je obvoz skozi Lesce med tednom. V času prometnih konic nastaja zastoj iz Bleda proti Lescam.

Na cesti Podsreda - Kozje bo zaprt odsek Podsreda - Gluha Peč predvidoma do 16. novembra 2019. Obvoz je po cesti Kozje - Prelasko - Bistrica ob Sotli - Podsreda.

Zaradi obnove vozišča bo do 15. 11. zaprta cesta Jesenice - Gorje, med Kočno in Gorjami, dnevno med 8. in 17. uro.

V Bohinjski Češnjici je popolna zapora zaradi rekonstrukcije ceste do 29. 11.. Obvoz je urejen po državni cestah na relaciji Bohinjska Češnjica – Srednja vas v Bohinju – Stara Fužina – Ribčev Laz – Bohinjska Bistrica – Bitnje in obratno.

Zaradi obnove mostu bo do 15. 11. zaprta cesta Radeče - Breg, pri Loki. Obvoz je po cesti Radeče - Sevnica - Breg in obratno.

Zaradi zimskih razmer je zaprta cesta na Mangart.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

 

Prehodi

Zaradi prenove bo do 17. novembrom 2019 zaprt mejni prehod za mednarodni promet Imeno (Miljana). Za potnike bo v tem času neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo (Plavić). Potniki lahko za prestop meje uporabljajo tudi druge mejne prehode.

 

Prireditve

R2-445, Sežana – Fernetiči in RT-934, Sežana – Lipica, v soboto, 9. 11. 2019 od 10.15 do 13. ure, popolna zapora zaradi tekaške prireditve na Krasu. Udeležence prometa organizator naproša, za razumevanje in upoštevanje začasne prometne signalizacije.

 

Zimska oprema v Sloveniji

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo, oziroma v zimskih razmerah.

Na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.  Če se vozilo, ki nima predpisane zimske opreme, pa bi jo moralo imeti, ali je v prometu, ko ne bi smelo biti, ustavi na cesti in ovira promet, ga mora voznik nemudoma odstraniti.

Več podrobnosti si lahko pregledate v Zakonu o pravilih cestnega prometa (Uradni list RS, št. 82/13 – uradno prečiščeno besedilo, 69/17 – popr., 68/16, 54/17, 3/18 – odl. US in 43/19 – ZVoz-1B) na povezavi.

 

Vreme

Po podatkih ARSO, bo prevladovalo bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo predvidoma največ med ponedeljkom in sredo. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Na območju Julijskih Alp bo snežilo do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Nestanovitno vreme s pogostimi padavinami se bo zelo verjetno nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 10 °C. Zaradi obilnih padavin so možna manjša razlivanja vodotokov v večjem delu države, prav tako je možnost proženja zemeljskih plazov in kamenja. V visokogorju je zapadla večja količina snega, opozarjamo tudi na možen sneg na višje ležečih cestah.

 

Prometne informacije: Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo!

Prometno informacijski center

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.