PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 15. aprila

08. april 2016 05:30

Danes popoldne in jutri dopoldne je pričakovati nekoliko povečan promet iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo zlasti proti večeru v obratni smeri. Na Obali bo zaradi tekaške prireditve 9. in 10. aprila več zapor posameznih cest.

Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil v ponedeljek pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Po koncu zime so v teku popravila poškodovanih vozišč. V okviru vzdrževalnih zapor med drugim lokalno izvajamo manjša krpanja vozišč in druga popravila, ki terjajo tako po dolžini kot trajanju povečini razmeroma kratko zaporo posameznega prometnega pasu.

Na posameznih odsekih bodo stekla tudi obsežnejša obnovitvena dela, ki so potrebna za ohranjanje ustreznih tehničnih in varnostnih lastnosti cest. Pri vožnji mimo delovišč zato dosledno upoštevajte prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje. Na območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov, je zlasti v prometnih konicah lahko pričakovati zastoje.

PREDVIDENA DELA

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Odsek Vransko–Trojane bo v smeri Ljubljane zaprt za ves promet od sobote, 9. aprila, od 20. ure do nedelje, 10. aprila, do 12.00. Popolna zapora je nujna zaradi popravila posedka betonske plošče v predoru Jasovnik v smeri Ljubljane. Obvoz bo v dolžini približno 10 km urejen po vzporedni regionalni cesti med priključkoma Vransko in Trojane. Promet v smeri Maribora zaradi navedenih del ne bo oviran in bo potekal po avtocesti.

Na odseku Maribor center (Ptujska)–Slivnica se začenjajo obsežnejša dela v okviru obnove  vozišča. Promet bo do sredine junija potekal le po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v smeri prometne konice in po enem pasu v drugo smer. V prvi fazi del, ki bodo potekala med priključkom Rogoza in razcepom Slivnica,  bosta na razcepu zaprta izvoz iz smeri Šentilja proti Ptuju ter izvoz iz smeri Ptuja proti Ljubljani. Promet osebnih vozil bo za smer proti Ptuju preusmerjen na priključku Rogoza na regionalno cesto Hoče–Slivnica in nato na avtocestni priključek Letališče Maribor. Tovorni promet bo prek signalizacije voden do priključka Fram, od koder bodo vozila preusmerjena nazaj po avtocesti proti Mariboru do razcepa Slivnica, kjer je že obstoječe vodenje prometa za smer proti Ptuju.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V nedeljo, 10. aprila, bo promet oviran na območju cestninske postaje Log v smeri Ljubljane; zaradi popravila vozišča bo od 4. ure zjutraj do 16. ure popoldan proti Ljubljani odprt le prehitevalni pas.

V nedeljo, 10. aprila, bo zaradi del promet oviran na odseku med Uncem in Logatcem v smeri Ljubljane; zaradi popravila vozišča pred počivališčem Lom bo odprt le prehitevalni pas.

LJUBLJANSKI OBROČ

V soboto, 9.4., ter nedeljo, 10.4., bo zaradi del promet oviran na severni obvoznici H3 med razcepom Koseze in nadvozom Podutiške ceste v smeri  Zadobrove (Štajerske); zaradi preplastitve vozišča bo v obeh dneh med 6. in 22. uro prevozen zgolj en prometni pas. V tem času bo v smeri Zadobrove (Štajerske) na priključku Podutik zaprt izvoz z obvoznice na Podutiško cesto. Ves čas pa se bo mogoče priključiti z A2 (iz smeri predora Šentvid) na H3 (v smeri Zadobrove).

GORENJSKA

V torek, 12. aprila je predvideno snemanja cestišča med 8.00 in 16.00 uro. Promet bo oviran na odseku AC od priključka Ljubljana - Brod do priključka Lesce in sicer v obeh smereh. Zaradi snemanja bo promet upočasnjen, možni so zastoji.

PREDOR KARAVANKE

V nočeh na četrtek (13./14. april) in petek (14./15. april) bo zaradi pranja predorskih sten skozi predor vzpostavljen izmenični enosmerni promet. Predvidena čakalna doba na prosto smer pred predorom bo pol ure.

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne  dnevne zapore v smeri proti Avstriji: od 7. do 7.30, od 15. do 15. 30 in od 23. do 23.30 ure.

NAPOTKI

Sončni dnevni na ceste zvabijo tudi prve motoriste. Če ste med njimi, se morate zavedati, da je asfaltna površina hladna in ne omogoča optimalnega oprijemanja, na cestah, zlasti regionalnih in lokalnih, so lahko dodatne poškodbe zaradi zime, na gorskih prelazih je možen tudi še sneg.

Začele so se tudi kolesarske prireditve in druga srečanja. Povečalo se je tudi število pešcev v prometu, začela so se različna pomladanska dela, zato priporočamo previdnost na vse udeležence v prometu!

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
 - avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
 - spletna stran:
www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;
 - Twiter @DARS_si;
 - Facebook Vozimo pametno:
https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
 - mobilna aplikacija DarsPromet (DarsTraffic).

Srečno in predvsem varno vožnjo!

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.