PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 15. decembra 2017

07. december 2017 12:29

V četrtek in petek dopoldan ter soboto dopoldan zaradi petkovega praznika v Avstriji, Italiji in delu Švice pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Italijo in Avstrijo.  Možnost povečanja tovornih vozil bo tudi na počivališčih.

Predvidena dela

A1, Primorska

Konec tedna je načrtovano odstranjevanje delovne zapore na območju viadukta Ravbarkomanda. Promet bo oviran v nedeljo, 10. 12., v času med 6. in 18. uro ter bo proti Ljubljani potekal le po enem pasu. Odstranjevanje zapore je odvisno od vremenskih razmer.  

V nedeljo, 10.12. voznike pozivamo, da spremljajo prometna obvestila in se v primeru daljših zastojev pravočasno preusmerijo v Postojni na državno cesto proti Logatcu in iz nje na cesto Postojna - Unec.


A1, Štajerska

Na počivališču Lopata proti Ljubljani bo do predvidoma 22. decembra oviran promet.

A4, Podravska avtocesta

Na odseku Draženci – Podlehnik, je obvezna uporaba vinjet od oziroma do priključka Podlehnik. Na odseku Hajdina – Draženci je možna vožnja brez vinjete za vse tiste, ki so na uradnem obvozu zaradi zaprta ptujskega mostu, ki bo zaprt do sredine septembra leta 2018.

Opomba: Čas navedenih predvidenih del se lahko spremeni zaradi različnih razlogov (vreme, tehnična dela, ali drugo). Tekoče spremembe objavljamo na zemljevidu in v prometnem poročilu na www.promet.si. 

Zapore na nekaterih cestah

Na cesti Planina - Unec je popolna zapora do predvidoma 11. 12.. Obvoz Planina - Ravbarkomanda, Postojna - Rakov Škocjan ter Unec - Rakov Škocjan.       

Cesta Petrovo Brdo – Spodnja Sorica, popolna zapora zaradi sanacije usadov predvidoma do 22. 12.. Obvoz je po cesti Petrovo Brdo – Podrošt in Sorica – Vresje.

V Podkraju na cesti Podpeč – Ig je popolna zapora do 20. 12. Obvoz je urejen po cesti Ig – Ljubljana ali po lokalni cesti Podpeč – Črna vas – Ljubljana.

V Trbovljah na Vodenski cesti je popolna zapora zaradi ureditve ceste. Obvoz je urejen.

V Krškem je na mostu čez Savo in na Prešernovi cesti do križišča popolna zapora zaradi preureditve krožišč do konca leta. Obvoz je urejen.

Prireditve

December je mesec prazničnih prireditev, zato v prometu lahko pričakujemo spremenjen potek prometa. Predlagamo načrtovanje poti do cilja ter pregled možnosti parkiranja.

Vreme: obeti od 9. do 15. decembra

Po podatkih ARSO  bo v petek oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo. Po nižinah bo lahko zapadlo do 10 cm snega. V nedeljo bo suho vreme z mrzlim jutrom. V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo, padavine bodo zajele večji del Slovenije. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo do petka.

Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Zaradi povečane količine padavin, je možnost poplavljenih območij, razlivanje rek, poplav meteornih voda, poplave rek, prav tako povečane količine podrtih dreves ter na višje ležečih predelih nevarnost plazov. Zato pozivamo vse k previdnosti.

Preventiva

Signalizacija pred predorom: pozor rumena ali rdeča luč!

V primeru utripajoče rumene luči pred predorom bodite še posebej pazljivi: prilagodite hitrost in vozite z ustrezno varnostno razdaljo, da se izognete možnemu naletu. Pri rdeči luči, ki pomeni zaporo prometa v predoru, moramo obvezno ustaviti. Na avtocestah opozarja na zaporo predora že predhodna prometna signalizacija, ki omogoča voznikom varno ustavitev pred predorom. Po prometnem pasu, ki je označen z rdečim križem, je vožnja prepovedana.

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani www.promet.si,

- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),

- mobilne aplikacije DarsPromet+,

- družbenih omrežij (Twitter@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Nove vinjete: V prodaji so vinjete z letnico 2018. Obstoječe vinjete z letnico 2017 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti.

Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.