PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 15. januarja

Arhivi

07. januar 2016 07:30

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo iz turističnih krajev v notranjost, predvsem od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj se pri naših južnih sosedih končujejo počitnice.

Na cestah so v teh dneh posipne in plužne skupine, zato je promet močno upočasnjen. Priporočamo, da se na pot odpravite prej kot običajno, z ustrezno zimsko opremo ter z očiščenimi vozili (še posebej to velja za tovorna vozila).
V času od 8. do 24. januarja 2016 bo v Sloveniji potekala preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo, ki postaja v zadnjih letih vse bolj razširjena. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je po nekaterih raziskavah vsaj tako nevarna kot alkohol za volanom.

V primeru nujnosti njihove uporabe priporočamo, da varno ustavite na primernem mestu in opravite telefonske aktivnosti.

POSEBNOSTI

Zaradi prireditve bo v nedeljo, 10. januarja, od 11. do 14. ure na R3-635/1122 Lipnica–Kropa–Rudno med odcepom za Lajše in Rudnim vzpostavljena popolna zapora državne ceste. V času zapore bo urejen obvoz po lokalni cesti Selca–Lajše.
V Mokronogu sta predvidoma do 15. januarja zaradi rekonstrukcije križišča zaprti regionalni cesti Trebnje–Boštanj in Mokronog–Zbure. Obvoz je urejen.
MEJNI PREHODI
Stari mejni prehod Šentilj bo do preklica odprt vsak dan med 6. in 22. uro za osebna vozila; ves čas je zaprto počivališče za tovorna vozila. Ponoči je do preklica popolna zapora za ves promet.
Od 11. januarja od 8. ure do 24. februarja do 16. ure je predvidena zapora državne ceste DC201 MP Požane/Sočerga. Obvoz je predviden preko MP Kaštel/Dragonja.
 TRENUTNE SNEŽNE RAZMERE
- Prelaz Vršič je prevozen samo za vozila do 3,5 tone z verigami.
VREME
Po današnji napovedi ARSO bodo v soboto na zahodu znova padavine, ki se bodo v noči na nedeljo prehodno okrepile in zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo. V nedeljo bo oblačno, predvsem na zahodu bodo občasno še padavine. V ponedeljek bo oblačno, padavine bodo spet zajele vso državo. V torek bodo tudi še padavine. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo predvidoma deloma jasno in suho. Hladneje bo.
NAPOTKI
Bodite posebno pozorni na hitre vremenske spremembe (megla, dež, sneg).
V primeru megle zmanjšate hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa. Opozarjamo tudi na ledene sveče, zato znova pozivamo k posebni previdnosti.
Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.