PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 16. aprila 2020

09. april 2020 09:56

Na odprtih mejnih prehodih veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in daljšega čakanja.

Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek, 10. 4., pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

Predvidena dela

Ljubljana in okolica ter A2

Na vzhodni ljubljanski obvoznici med priključkom Ljubljana vzhod in razcepom Malence (Zaloška – Litijska – Malence), bo promet poteka po prehitevalnem pasu v četrtek, 9. 4.  med 7. in 22. uro.

Na A2, odseku Kozarje - Brdo in Brod – predor Šentvid proti Ljubljani bo v petek, 10. 4., od 7. do 22. ure, promet potekal po prehitevalnem pasu.

Na priključku Ljubljana jug (Dolenjska cesta) proti Dolenjski, bodo nujna vzdrževalna dela v soboto, 11. 4., od 7. do 17. ure. Obvoz bo preko priključka Ljubljana Bizovik/Litijska cesta.

Na odseku med priključkoma Ljubljana jug in Šmarje Sap (Dolenjska c. - Malence - Šmarje Sap), je zaradi izgradnje suhega zadrževalnika Malence, postavljena delna zapora do sredine oktobra 2020. Oviran promet je pred in za predorom pri vstopu na gradbišče.

A2, gorenjska avtocesta

Do petka, 10. 4. 2020 bo spremenjen potek doziranja tovornih vozil proti predoru Karavanke. Tovorni promet bo potekal proti cestnini naravnost in ne preko platoja Karavanke. Zapora je predvidena zaradi sanacije vozišča in zanke, ki so nujne zaradi delovanja sistema doziranja vozil.

V predoru Karavanke bodo potekala dela med 14. in 17. 4. ter med 21. in 23. 4. 2020, med 20. in 5. uro. Promet bo potekal izmenično enosmerno. Maksimalna širina transporta 3,75 m.

Med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji, zaprt prehitevalni pas.

Do preklica je zaprto počivališče Lipce v obe smeri.

A1, A4, štajerska in podravska avtocesta

V četrtek, 9. aprila 2020, do 16. ure in v petek, 10. aprila 2020, med 6. in 14. uro bo na območju viadukta Šentožbolt potekalo popravilo dilatacij viadukta. V četrtek bo vzpostavljena delovna zapora v smeri proti Ljubljani, v petek pa v obratni smeri (proti Mariboru), promet bo med deli urejen po enem prometnem pasu.

V petek, 10. aprila 2020, med 7.30 in 14. uro bo v predoru Podmilj proti Ljubljani delovna zapora zaradi servisa požarnih sistemov.

Do petka, 10. aprila 2020, bodo na odsekih avtoceste A1 med Celjem in Slovenskimi Konjicami potekala preplastitev poškodovanih delov vozišča, zaradi katerih bo večinoma zaprt vozni pas v posamezno smer vožnje. Delovne zapore bodo vzpostavljene na različnih delih odsekov in ob različnih terminih, zato pozivamo voznike k previdnosti.

Zaradi zapore starega mejnega prehoda Šentilj lahko vozniki osebnih vozil do nadaljnjega avtocesto A1 med priključkom Šentilj in mejo z Avstrijo v obe smeri uporabljajo tudi brez vinjete.

V soboto, 11. aprila 2020, bo med 5. in 19. uro spremenjen potek prometa na avtocesti A4 na priključku Maribor jug (zaprt bo krak iz smeri Hoč proti Lendavi oziroma Murski Soboti) zaradi vzdrževalni del. Obvoz bo urejen preko priključka MB letališče. V primeru slabega vremena zapora odpade.

V sredo in četrtek,15. in 16. 4. bodo potekala dela med Vranskim in Trojanami. Zaprt bo vozni in odstavni pas zaradi krpanje vozišča. V petek, potekajo dela med Trojanami in Blagovico. V soboto, 18. 4. bo zaprta servisna cesta Lukovica. Promet bi potekal preko bencinskega servisa proti Ljubljani.  

V noči s četrtka na petek (16. in 17. april) bo med 18.30 in 2. uro na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico zaprt vozni pas zaradi montaže portalov s spremenljivo prometno signalizacijo. Med 22.30 in 1.15 uro sta predvideni dve kratkotrajni (30-minutni) popolni zapori brez obvoza.

A2, primorska avtocesta

Na odseku Brezovica - Vrhnika proti Kopru, bo od torka do petka, 14. - 17. 4., promet potekal po enem pasu zaradi obnove vozišča voznega pasu.  

H4, Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino bo na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje predvidoma do sredine maja 2020 urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Tovorna vozila

V času epidemije COVID-19, je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani, nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m ali največjo višino 4,30 m. Več na povezavi.

Nekatere ostale ceste

Regionalna cesta Naklo - Podtabor bo zaprta v Podbrezjah predvidoma do 30. aprila. Obvoz je urejen po regionalnih cestah in deloma po gorenjski avtocesti, med priključkoma Naklo in Podtabor tudi za vozila brez vinjet.

Predvidoma do 12. 4. bo cesta Kranj - Jezersko zaprta v Tupaličah zaradi izgradnje krožišča. Obvoz bo po lokalnih cestah.

Do 24. aprila bo v Tolminu zaradi sanacije mostu zaprta glavna cesta Most na Soči - Tolmin. Obvoz bo urejen skozi Volče in Kozaršče.

Prelaz Vršič prevozen za osebna vozila z zimsko opremo.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti) ter novosti na MP Iz novic.

 

 

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo jasno vreme z nekaj jugozahodnega vetra, z temperaturami tudi nad 25 °C. Morda nekoliko dežja v torek.

Preventiva

DARS opozarja voznike: dosledno spoštujte omejitev hitrosti! Več na povezavi.

"V teh toplih dneh marec/aprila motoristi začnejo ogrevati svoje jeklene konjičke. 🏍 A v teh dneh velja: ne hodite na pot, če ni nujno. Poskrbite za svoje zdravje in za prometno varnost. Vsaka prometna nesreča dodatno obremenjuje zdravstveni sistem, gasilce in policiste! #ostanidoma", je zapisala Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Prometne informacije:

•spletna stran www.promet.si
•operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
•mobilna aplikacija DarsPromet+,
Twitter @promet_si in @dars_si ter www.facebook.com/vozimo.pametno,YouTube,
prometni koledar,
•prometne informacije radijskih postaj, TV, teleteksta …

Wi-Fi DARS - hiter internet, kadar ga potrebujete, več na povezavi.

Srečno in varno na cestah!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.