PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 16. maja 2019

09. maj 2019 12:56

V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Le konec tedna bo nekoliko večji promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri.

Predvidena dela

A2, dolenjska avtocesta

Zaradi rušenja cestninske postaje Drnovo in obnove vozišča med Dobruško vasjo in Brežicami (v dolžini ca 8 km) se bo predvidoma v nedeljo, 12. maja, na območju sedanje zapore odprla desna polovica avtoceste, zaprla pa se bo leva polovica. Promet bo potekal dvosmerno po obnovljeni desni polovici avtoceste.

Trenutna zapora priključka Krško pa se podaljša do nedelje, 12. maja.

A2, gorenjska avtocesta

V soboto, 11. maja 2019, od 6. do 21. ure, je na odseku med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani, predvidena zapora voznega pasu, zaradi preplastitve vozišča. Promet bo v dolžini nekaj več kot 500 m potekal le po prehitevalnem pasu. Možni so zastoji. 

V prihodnjem tednu se bo zvrstilo več nočnih zapor predora Šentvid zaradi nujnih vzdrževalnih del (pranje predora). Zapore bodo trajale med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj.

Predorska cev v smeri proti Ljubljani bo zaprta v noči s ponedeljka na torek (13. in 14. maj 2019) ter v noči s torka na sredo (14. in 15. maj 2019), hkrati bo zaprta tudi priključna cev iz Celovške ceste.

Predorska cev proti Kranju pa bo zaprta v noči s srede na četrtek (15. in 16. maj 2019) ter v noči s četrtka na petek (16. in 17. maj 2019). V času zapor bo promet preusmerjen na Celovško cesto in severno ljubljansko obvoznico, preko priključkov Ljubljana Sever (6) in Ljubljana Šentvid (14).

V torek in sredo, 14. in 15. maja, od 6. do 18. ure, bo skozi predor Karavanke, zaradi miniranja (15 do 20 minut) na avstrijski strani promet občasno potekal izmenično enosmerno.

A1, štajerska avtocesta

Med Vranskim in Šentrupertom poteka obnova in odstranjevanje cestninske postaje. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

V sredo, 15. maja, bodo postavili delne zapore na odsekih Šentilj - Pesnica v obe smeri, na odseku Pesnica - Dragučova (od Dragučove proti Šentilju), na priključku Maribor Sever (iz smeri Šentilja proti Mariboru), in sicer zaradi izvedbe del na objektu " Sanacija dilatacij na mostu čez reko Pesnico v Spodnjem Dobrenju". Delne zapore se bodo izvajale v dveh fazah, vsaka faza bo predvidoma trajala 6 dni, skupaj do 8. junija 2019.

A1, primorska avtocesta

V soboto, 11. maja, od 3. do 16. ure, bo na odseku Senožeče – razcep Nanos proti Ljubljani, zaradi del zaprt počasni in vozni pas.

Predvidoma v torek, 14. maja, bodo izvedli delni zapori na odseku med Razdrtim in Gabrkom v obeh smereh. Tako proti Kopru/Italiji, kot proti Ljubljani, bodo zaprti vozni in odstavni, ter delno zaviralni/pospeševalni pasovi. Ves promet bo preusmerjen na prehitevalna pasova. Ker bo promet po prehitevalnih pasovih potekal po vozišču širine 3,5 metra, ne bo možno izvajati izrednih prevozov večjih dimenzij. Potekala bodo obnovitvena dela (sanacija dilatacijskih stikov, betonske konstrukcije in asfaltov s hidroizolacijo na dveh objektih v bližini priključka Senožeče). Takšna prometna ureditev bo predvidoma do 5.6.2019.

Predvidoma do sredine junija bo promet med Uncem in Postojno, preko viadukta Ravbarkomanda, potekal po dveh zoženih pasovih.

Zaradi rušenja cestninske postaje Videž, promet mimo priključka Kozina poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela so predvidena do konca maja 2019.

Zaprt je priključek Kozina v obe smeri. Obvoz je preko priključkov Kastelec in Divača. Na odseku Divača - Kozina in Kozina - Črni Kal, promet v obe smeri poteka po enem voznem pasu širine 3,50 metra. Dolžina trajanja zapore bo odvisna od napredovanja gradbenih del.  

Izredni prevoz: Največja možna širina prevozov v tako zoženi delni zapori preko platoja CP Videž iz smeri Ljubljane proti Kopru in obratno je 4 metre. Vsako sredo v tednu, bodo od 21. zvečer do 5. zjutraj, možni izredni prevozi do 5. metrov iz Ljubljane/Sežane proti Kopru. Iz smeri Kopra proti Ljubljani/ Sežani, pa vsak četrtek v tednu, od 21. do 5. zjutraj.  

H4, Vipavska hitra cesta

Od petka, 10. maja, od 21. ure, do ponedeljka, 13. maja, do 5. ure, bo na odseku Vipava – razcep Nanos proti Postojni, popolna zapora. Obvoz po vzporedni cesti za vsa vozila. Izvajajo se dela popravila v garancijskem roku.

V nedeljo, 12. maja, od 9. do 12. ure, je zaradi vaje zaščite in reševanja predvidena popolna zapora med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je predviden po vzporedni cesti Razdrto – Vipava, za tovorna vozila v tranzitu pa  preko Fernetičev

Predvidoma do začetka junija letos bo med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite promet v dolžini 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Ostale ceste

Regionalna cesta Logatec – Žiri bo, zaradi sanacije brežin in rekonstrukcije ceste pri Rovtah zaprta do 20. junija 2019. V času popolne zapore so za osebna predvideni obvozi: Rovte – Hlevni vrh – Vrh Sv. Treh kraljev – Račeva – Žiri in v obratni smeri. Tovorna vozila: Logatec – Vrhnika – Horjul – Gorenja vas – Žiri in obratno.

Pregled aktualnih del in drugih dogodkov na avtocestah in ostalih državnih cestah si oglejte na  www.promet.si.

Prireditve

- Od četrtka do sobote, 9. - 11. maja, v Ljubljani, 63. Pohod - Pot ob žici, tek trojk.
- V soboto in nedeljo, 11. in 12. maja,  v Tržiču, mednarodna prireditev.

Preventiva

Do 31. maja 2019, poteka akcija za večjo varnost kolesarjev, več.

« Pešci, bodite vidni v prometu!

Vreme

Po podatkih ARSO se nam obeta nestanovitno vreme z dežjem, občasno je možen tudi veter, na Primorskem burja. Do sredine maja se nam obetajo dnevne temperature okoli 15 °C.

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si;
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno);
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

- Naložite si prenovljeno aplikacijo DarsPromet+ in se izognite zastojem.

Moj PIC: Naredite uporabniški račun in se naročite na informacije na MojPIC.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.