PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 16. marca

09. marec 2018 06:16

V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Ob lepem vremenu bo konec tedna (v petek in soboto) nekoliko povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem, v nedeljo pa nazaj.

14. marca, dan pred prazniki na Madžarskem, pričakujemo povečano število tovornih vozil na A1 med Italijo in Madžarsko, na zadnji dan praznikov, 16. marca, pa veliko število vozil pred mejo z Madžarsko.

Predvidena dela

Vzdrževalne ekipe v teh dneh odpravljajo posledice, ki jih na cestah puščajo nizke temperature in sneženje (krpanje udarnih jam, odstranjevanje snega z objektov, čiščenje odtokov …). Zato ob vzdrževalnih zaporah prosimo voznike za strpnost in previdnost.

Posebnosti

V četrtek, 15. marca bo med 8. in 13. uro spremenjen prometni režim na Čopovi v Celju, zaprt bo levi zavijalni pas zaradi popravila kanalizacijskega jaška.

Prireditve

Zaradi koncerta v ŠRC Stožice bo v petek 9. marca 2018, na VOJKOVI CESTI veljala posebna prometna ureditev in sicer: med 18. in 24. uro na delu Vojkove ceste od križišča z Baragovo ulico do južne servisne ceste (ob severni obvoznici) - enosmerni promet proti severni obvoznici.

Konec tedna (sobota, nedelja) pričakujemo predvsem v pozno popoldanskih urah nekaj ovir v prometu v krajih, kjer praznujejo Gregorjevo (Železniki, Škofja Loka, Tržič, Ljubljana, Vrhnika, Logatec, Grosuplje, Novo mesto,...). 

V času  mednarodnih smučarskih skokov v Planici od 22. do 25. marca bo vzpostavljen poseben potek prometa, dostopen preko te povezave.

Vreme

Po podatkih ARSO bodo v nedeljo padavine od zahoda zajele večji del države, v ponedeljek pa bo občasno deževalo predvsem v zahodni in južni Sloveniji. V torek in sredo bo verjetnost za padavine razmeroma majhna, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pa se bo ponovno povečala v četrtek in petek. 

Zaradi višjih temperatur, taljenja snega in napovedanih padavin se bodo povišali vodotoki in lahko pride do poplav. Na višje ležečih cestah je nevarnost snežnih plazov.

Preventiva: Se boste pridružili alkoholnemu postu? 40 dni www.brezalkohola.si in AVP.

Sistem DarsGo: S 1. aprilom 2018 bo Slovenija prešla na sistem cestninjenja v prostem prometnem toku DarsGo, ki bo obvezen za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila). Vozniki težkih vozil se lahko v sistem DarsGo registrirajo na spletni strani www.darsgo.si ali na uporabniških točkah (DarsGo servisih) po vsej državi.

Prometne informacije

Predlagamo, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
 

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.