PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 16. septembra

08. september 2016 07:45

Konec tedna se zaključujejo počitnice v nekaterih predelih Avstrije, Nemčije (Baden Wuerttemberg in Bavarske) ter Italije. Zastoje pričakujemo na mejnih prehodih v Istri, predvsem pa pred predorom Karavanke proti Avstriji zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov.

PREDVIDENA DELA  


GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Kranj - zahod in Kranj - vzhod potekajo obnovitvena dela v razdalji 6,2 kilometra, ki bodo trajala do sredine septembra. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Po končanju teh del se bo začela obnova druge polovice avtoceste med priključkoma Kranj - zahod in Brnik v dolžini 4,9 km, ki bo trajala do sredine oktobra.

Zaradi preureditve prehoda preko sredinskega ločilnega pasu bo vse do nedelje, 11.9. potekal promet po dveh zoženih pasovih v obeh smereh na odseku Brnik - Vodice (zaprt prehitevalni pas). VEČ

Obnova gorenjske avtoceste: v drugi fazi bo začastno zaprt priključek Kranj - vzhod proti Ljubljani...več

 
SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3

Na severni ljubljanski obvoznici H3 se nadaljujejo obsežna obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Obsežna obnovitvena dela, ki na odseku H3 med Celovško cesto in Tomačevim potekajo od sredine junija, bodo zaključena predvidoma do nedelje, 18.9.2016.

Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.


ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter se zaradi poteka obsežnejših obnovitvenih del (ki bodo potekala predvidoma do 7. oktobra), pričakujejo občasni zastoji. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je uvoz Žalec v smeri Ljubljane do sredine oktobra.

Na avtocesti A1 Šentilj-Koper potekajo dela (izvedba drenažnih asfaltnih plasti) na cestninski postaji Pesnica (steza A, za tovorna vozila). Zapora je predvidena do nedelje, 11.9.2016.

SPREMEMBE NA CESTAH ZARADI PRIREDITEV  

Rakek - Logatec, popolna zapora, 9.9. od 16.30 in 18.30 (prireditev);
Plave - Gonjače, popolna - z obvozom, 10.9. od 7.30 do 15.30 ure (avto rally);
- V nedeljo, 11.9., povečan in oviran promet pred prehodom Ljubelj in v okolici med 7. in 18. uro (mednarodna gorska dirka);
Ruše – Puščava, popolna – brez obvoza, 11.9. od 7. do 19. ure (prireditev).

Opozarjamo na srečanje motoristov v Avstriji pri Baškem jezeru, ki vpliva na promet predvsem na Gorenjskem vse do 11. 9. Zaradi strateškega foruma na Bledu je pričakovati vse do 9. 9. povečan promet vozil s spremstvom proti Bledu. Povečan promet se pričakuje tudi v Celju zaradi mednarodnega obrtnega sejma med 13. in 18. septembrom.

Vse do nedelje, 11.9., poteka prireditev tudi v Kamniku. Vsi obiskovalci, ki prihajajo iz vzhodnega dela Slovenije, organizator naproša, da uporabljajo avtocesto in izvoz za Domžale ter se izogibajo uporabi regionalne ceste skozi Tuhinjsko dolino. Na območju Tuhinjske doline namreč poteka izgradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja in potekajo številne cestne zapore. V izogib zastojem in ostalim nevšečnostim predlagamo prihod v Kamnik iz južne smeri, torej skozi Domžale. 

 
NAPOTKI

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč. Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (test 2 sekund-varnostna razdalja).

 Več v videu.

PROMETNE INFORMACIJE 
Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44; 
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam prijetno vožnjo.

 
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.