PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 17. junija

09. junij 2016 08:16

Konec tedna pričakujemo povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo popoldne v obratni smeri. V četrtek, 9. 6. se začnejo počitnice v Italiji, v soboto, 11. 6. na Hrvaškem.

Zaradi kolesarskega maratona "Franja"  bo med 10. in 12. junijem zaprtih več cest: v soboto in nedeljo v popoldanskem času na območju Ljubljane in Domžal; v nedeljo pa bodo zapore od Ljubljane proti Logatcu, naprej proti Idriji, Cerknemu, Gorenji vasi, Škofji Loki, Vodicam in nazaj proti Ljubljani. (več info).

V soboto, 11.6., so predvidene naslednje zapore:
- na odseku Ivančna Gorica - Dvor, med 9.30 in 16.30 uro;
- na cesti Trbovlje - Boben - Hrastnik, med 8. in 18. uro (moto dirka);
- na cesti Češnjica - Škofja Loka, v času: 19.15 - 19.35, 19.45 - 20.05 ter 21. - 22 (tek).

V nedeljo, 12.6.:
- na odsekih: Dobrovo – Neblo in Gonjače - Dobrovo, med 14. in 21. uro (Praznik češenj).  

Opozarjamo voznike tudi na Mednarodno kolesarsko dirko po Sloveniji, ki bo potekala na relacijah: Ljubljana - Koper, Nova Gorica - Golte, Celje - Celjska koča, Rogaška Slatina- Novo mesto, v času med 17. 6. in 19. 6. ( več info Sloveniji/Etape/Časovnica/Profil).

Voznikom priporočamo, da spremljajo prometno signalizacijo ter predvidevajo spremembe v prometu.

PREDVIDENA DELA

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3

Že 17. 6. so predvidena pripravljalna dela na severni ljubljanski obvoznici. V okviru del, ki bodo trajala do druge polovice septembra, bodo obnovili razsvetljavo in voziščno konstrukcijo na obeh smernih voziščih med priključkoma Lj.-sever (Celovška cesta) in Tomačevo. Obnova bo potekala v različnih fazah. Več: Poletne obnove ljubljanske severne obvoznice H3


NOČNE ZAPORE NA A1 IN A2

V okviru del rednega vzdrževanja, je predvidno od torka zvečer, 14. 6. od 20.00 ure do sobote zjutraj, 18. 6. do 5.30 ure, pranje predorov Golovec, Debeli hrib, Mali vrh ter pokritega vkopa Strmec.

Zaradi del v predorih na dolenjski avtocesti A2, Grosuplje - Ljubljana in na vzhodni ljubljanski obvoznici Malence - Bizovik bodo od 14. do 18. junija v nočnem času med 20. in 5:30   naslednje zapore:

• v noči na sredo, 14. 6./ 15. 6. bo popolna zapora leve cevi (proti Ljubljani) predora Mali vrh in Debeli hrib.

Obvoz bo urejen preko izvoza na priključku Šmarje Sap, promet bo preusmerjen na vzporedno državno cesto.
Potekal bo po naslednjih odsekih:
- AC A2/0407, priključek Šmarje Sap,
- G2-106/0216, Škofljica – Šmarje Sap,
- G2-106/0215, Lj. (Rudnik) – Škofljica,
- AC A1/0118, priključek Lj. jug (Dolenjska c.) nazaj na AC.

• V noči na četrtek, 15. 6./ 16. 6. bodo delne zapore najprej voznega in potem prehitevalnega pasu desne cevi (proti Novemu mestu)  predorov Mali vrh in Debeli hrib.

Promet bo potekal po prehitevalnem oz. voznem pasu (po enem voznem pasu) v smeri proti Novemu mestu.

• V noči na petek, 16. 6./ 17. 6. bodo delne zapore najprej desnih dveh voznih pasov in potem prehitevalnega pasu desne cevi (smer Bizovik - Malence) predora Golovec in pokritega vkopa Strmec.

• V noči na soboto, 17. 6./ 18. 6. 2016 bodo delne zapore najprej desnih dveh voznih pasov in potem prehitevalnega pasu leve cevi (smer Malence - Bizovik) predora Golovec in pokritega vkopa Strmec.


ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Zaradi sanacije posedkov vozne površine v predoru Jasovnik, je v petek, 10. 6. načrtovana ob 20. uri zapora AC odseka Vransko – Trojane v smeri Ljubljane. Popolna zapora odseka je načrtovana do ponedeljka, 13. 6. do 5. ure. Obvoz je predviden po regionalni cesti Vransko - Trojane.

Na odseku Maribor - center (Ptujska) – Slivnica bo promet predvidoma do 22. junija potekal le po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v smeri prometne konice in po enem pasu v drugo smer.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Do predvidoma 18.6. bo zaradi popravila vozišča v dolžini nekaj več kot 5 kilometrov zaprt priključek Kronovo in počivališče Starine sever proti Ljubljani. Promet bo potekal po polovici avtoceste dvosmerno.

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

V noči na petek, 10. junija bo proti Ljubljani med 20. in 5.30 uro popolna nočna zapora predora Šentvid zaradi pranja sten predora. Obvoz je urejen preko severne obvoznice in Celovške ceste.

PREDOR KARAVANKE

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne dnevne polurne zapore proti Avstriji: predvidoma ob 7., 15. ter 23. uri. Občasno lahko nastane zastoj tovornih vozil.  

Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji v ponedeljek.

V naslednjem tednu se zaradi geomehanskih preiskav, dokončanja del in umika mehanizacije iz predora Karavanke načrtujeta 2 nočni zapori v noči na sredo, 14./15. 6., in v noči na četrtek, 15./16. 6., med 23. in 5. uro.

Polovične zapore predora Karavanke so predvidene, v času med 8. in 20. uro: v torek, 14. 6., v četrtek, 16. 6. ter v petek, 17. 6., ne bo izvedena.

NAPOTKI

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran www.promet.si, tudi za pametne telefone;
- Twitter @DARS_si;
- Facebook Vozimo pametno: www.facebook.com/Vozimo.pametno
- mobilna aplikacija DarsPromet+ (DarsTraffic+);
- napoved gostote: prometni koledar.

Ob cestnih zaporah zaradi nujnih obnovitvenih in vzdrževanih del vse voznike naprošamo za strpnost in razumevanje, da prilagodijo hitrost vožnje in varnostno razdaljo ter se pred zaporo pravilno in pravočasno vključijo v en vozni pas, kar pripomore k večji varnosti voznikov kot tudi k večji varnosti naših delavcev na terenu.

Več: Dela na avtocestah – nuja ali povzročitelji zastojev.

Predlagamo strpnost in zbranost, pa srečno vožnjo!

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.