PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 17. novembra

09. november 2017 12:39

Voznike pozivamo, da v skladu z Zakonom o varnosti cestnega prometa (ZVCP) uredijo svoja vozila. Z zimsko opremo morajo biti motorna vozila glede na Pravilnik o delih in opremi vozil opremljena v zimskem času (od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta) in v zimskih razmerah, ki so se pojavila pred 15.11. 2017.

Na nekaterih cestah v višjih predelih so že zimske razmere pred 15. 11. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki pa naj bodo pozorni tudi na delovne zapore.
 
Predvidena dela

Primorska

Obnovitvena dela na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno so v sklepni fazi od 15.11 do 19.11 se bo vzpostavil prometni režim za Fazo 6 obnovitvenih del, ki se bodo v letošnji gradbeni sezoni zaključila predvidoma do 10. 12. 2017. Pogled na virtualno zaporo 6. faze na povezavi.

Zaporo na trasi bodo pričeli odstranjevati v sredi tedna, na območju viadukta Ravbarkomanda bo zapora zaradi zaključevanja del na krovu objekta ostala do 10.12. 2017.. V času odstranjevanja zapore voznike pozivamo k strpnosti. Obnovitvena dela med Uncem in Postojno se bodo po planih nadaljevala v naslednjem letu.

Odsek Unec - Ravbarkomanda - predvidena dela - v obeh smereh, odstranjevanje betonskih ograj:

V noči na četrtek,15./16. 11. od 18.30 ure do 6. ure zjutraj. Postavitev zapore se prične ob 18.30 uri ter odstranitev okoli 6. ure. 
V noči na petek, 16./17. 11. od 18.30 ure do 6. ure. Sočasno potekajo dela za postavitev zapore 6 Faze. 

V kolikor dela ne bodo zaključena bodo potekala še: v noči na soboto, 17./18. 11. med 18. 30 in 6. uro ob sočasnih delih postavitve Faze 6.

V petek, 17. 11. je predvidena med 9. in 11. uro 30 minutna popolna zapora v obeh smereh na odseku razcep Nanos - Senožeče, zaradi vgradnje žice daljnovoda, ki se je poškodoval v neurju 13. 11..  

V nedeljo, 19. 11. po 8. uri je predvideno odstranjevanje začasne talne signalizacije na priključku Unec proti Kopru. Dela bodo potekala tako, da bo izmenično zaprt prehitevalni in vozni pas ter v drugi fazi počasni in vozni pas. Promet bo potekal po enem pasu do 15. ure.  

Gorenjska

Obnovitvena dela na avtocesti A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) so v sklepni fazi, v prihodnjih dneh bo promet že urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar le po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi zaključnih del. Zapora bo v celoti odstranjena predvidoma do 11. 11. 2017.

Štajerska

Med Blagovico in Vranskim proti Mariboru je zaradi rednih vzdrževalnih del od sobote, 11. 11., od 21. ure do ponedeljka, 13. 11., do 6. ure predvidena popolna zapora avtoceste A1. Obvoz bo urejen po vzporedni cesti: Blagovica - Trojane – Vransko.

Zapore na nekaterih ostalih cestah

V ponedeljek in torek, 13. in 14. 11. je predvidena popolna zapora ceste R2-416, Litija - Šmartno v km 0,800-1,100. Obvoz za vsa vozila je predviden po LC Šmartno - Zagorica - Breg - Litija.


Aktualne podatke o prevoznosti ceste čez prelaz Vršič najdete na strani promet.si.

Cesta Mojstrana – Vrata je zaradi zimskih razmer zaprta. Promet je možen do slapa Peričnik.

Cesta Vodice – Moste (Kamniška cesta v Vodicah) je zaprta do predvidoma 30. 11. Obvoz za vozila do 7,5 ton je po regionalni cesti Vodice - Spodnji Brnik - Moste, za vozila nad 7,5 ton pa po avtocesti preko priključka Brnik - Spodnji Brnik - Moste.

Cesta Bevško – Trbovlje je na Vodenski cesti v Trbovljah zaprta zaradi ureditve ceste. Obvoz je po lokalnih cestah.

Na regionalni cesti Lesce – Bled, na Alpski cesti pri križišču za Vzdrževalno bazo je popolna zapora zaradi gradnje krožišča. Obvoz poteka dvosmerno ob gradbišču. V času prometnih konic so zastoji. 

Opomba: Čas navedenih predvidenih del se lahko tudi spremeni zaradi vremenskih, tehničnih ali drugih razlogov. Tekoče spremembe objavljamo na zemljevidu in v prometnem poročilu na www.promet.si

Prireditve

Zaradi teka so načrtovane naslednje zapore v Sežani in okolici: kratkotrajne popolne zapore: od 10.50 do 11.50 ure na cestah R2-445, Sežana - Fernetiči in RT-934, Sežana - Lipica. Popolna in delna zapora: od 11.15 do 13. ure na cesti RT-934,Sežana - Lipica.

Zaradi pohoda od Litije do Čateža bo 11. 11. 2017 med 5. in 10. uro v Litiji, Šmartnem pri Litiji ter Čatežu promet močno povečan in oviran. V Litiji bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice, zaprta bo tudi Litijska cesta v Šmartnem pri Litiji.

Vreme

Konec tedna se obeta spremenljivo vreme, med drugim predvsem petek in soboto tudi sonce, od nedelje dalje pa bo prevladovalo oblačno vreme, zjutraj in dopoldne se lahko po nižinah pojavi tudi megla ali nizka oblačnost. V noči na ponedeljek se bodo padavine prehodno okrepile in zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila do okoli 500 m nadmorske višine. V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja.

Zimska oprema

Voznike pozivamo, da pravočasno pripravijo vozila v skladu z Zakonom o varnosti cestnega prometa (ZVCP), in sicer morajo biti v Sloveniji motorna in priklopna vozila pozimi (med 15. 11. in 15. 3. naslednjega leta) ter v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo. Zimske razmere so na cesti ali njenem delu takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica).

Slovenija piha 0,0

V okviru akcije 0,0 šofer policisti vse do 12. novembra po vsej Sloveniji poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov.

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
 
Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.