PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 18. maja 2018

10. maj 2018 09:39

Konec tedna je pričakovati, povečano gostoto prometa proti turističnim krajem ter v obratni smeri, predvsem v nedeljo od Hrvaške proti Avstriji. Končujejo  se namreč krajše počitnice v delu Nemčije in v Belgiji ter t.i. podaljšan vikend zaradi četrtkovega praznika v Avstriji, Nemčiji in Švici.

Opozarjamo na nov podaljšan vikend v naslednjem tednu v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem in v Švici ter začetek počitnic v Avstriji in večjem delu Nemčije.

Predvidena dela in zapore

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa.

V naslednjih terminih lahko pričakujemo pripravljalna dela, nato rušitev ter oviran promet na 4 cestninskih postajah. Na CP Razdrto in CP Torovo: dela že potekajo, začela pa se bodo še na CP Log (predvidoma 14. maja) ter na CP Postojna (predvidoma 21. maja).

Ljubljana in okolica

Dela v predoru Šentvid v levi cevi proti Kranju se bodo nadaljevala predvidoma do 21. maja 2018. Iz smeri Kranja bodo vozniki izstopali z avtoceste preko razcepa Koseze na severno ljubljansko obvoznico, H3 in se preko priključka Ljubljana - Šiška in Celovške ceste vračali nazaj na avtocesto na priključku Šentvid. Več

A2, dolenjska avtocesta

Zaradi del bo do 24. maja na odseku Dobruška vas - Drnovo spremenjen potek prometa in sicer je zaprta polovica AC, promet pa poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Zaloke proti Ljubljani. Do 13. maja bo zaprt priključek Smednik proti Ljubljani (izvoz in uvoz).

A2, gorenjska avtocesta

V nočeh na četrtek in petek, 16./17. in 17./18. maja bo potekalo pranje predora Karavanke, skupaj z avstrijskimi izvajalci, med 19. in 6. uro zjutraj. Promet bo potekal izmenično s čakanjem pred predorom predvidoma 30 minut. Maksimalna širina transporta do 3,75 m.  

Na viaduktih Podmežakla 1 in 2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018. Več

A1, primorska avtocesta

V noči na petek, 10./11. maja med 21. in 5. uro zjutraj bodo izvedli ponovno popolno zaporo odseka A1, Kozina - Črni Kal na relaciji od priključka Kastelec do priključka Kozina proti Ljubljani. Promet bo v tem času zopet preusmerjen na vzporedno regionalno cesto med Kastelcem in Kozino.

V noči na torek, 14./15. maja med 21. in 5. uro zjutraj bo popolna zapora odseka Črni Kal – razcep Srmin proti Kopru zaradi izvajanja vzdrževalnih del v desni cevi predora Dekani. Promet bo v tem času preko priključka Črni Kal preusmerjen na vzporedno regionalno cesto med Črnim Kalom in Dekani. Po ponovnem odprtju odseka bo v dnevnem času od 5. do 21. ure promet v desni cevi predora Dekani potekal le po prehitevalnem pasu, zaradi odstranjene osne prekinjene črte.

V noči na sredo, 15. /16. maja, bo med 21. in 5. uro zjutraj ponovno popolna zapora odseka Črni Kal – razcep Srmin proti Kopru. Promet bo v tem času zopet preusmerjen na vzporedno regionalno cesto med Črnim Kalom in Dekani.

Popolni zapori odseka Črni Kal - razcep Srmin proti Ljubljani bosta med 22. in 5. uro zjutraj v naslednjih terminih:
- v noči na četrtek, 16./17. maja, zaradi izvajanja vzdrževalnih del v levi cevi predora Dekani. Promet bo v tem času preko priključka Srmin preusmerjen na vzporedno regionalno cesto med Dekani in Črnim Kalom. Po ponovnem odprtju odseka bo v dnevnem času od 5. do 21. ure promet v levi cevi predora Dekani potekal le po prehitevalnem pasu, zaradi odstranjene osne prekinjene črte.
- v noči na petek, 17./18. maja. Promet bo v tem času zopet preusmerjen preko priključka Srmin preusmerjen na vzporedno regionalno cesto med Dekani in Črnim Kalom.

Do konca maja so možne dodatne popolne nočne zapore predorov Kastelec in Dekani. Promet bo preusmerjen na vzporedno obvozno cesto.

Do 17. maja bodo na primorski avtocesti občasne zapore zaradi vgradnje naletnih mehov.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. 

H4, hitra cesta

Na H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

A5, Maribor - Lendava

V torek, 22. maja bodo pričeli s postavitvijo popolne zapore odseka Dragučova - Lenart (od km 6,635 do km 8,020) in odseka Dragučova - Lenart (od km 6,825 do km 8,200) na avtocesti A5, Dragučova - Pince zaradi izvajanja odprave napak pred iztekom garancijske dobe na objektih (viadukt Močna, pokriti vkop Močna in viadukt Zamarkova).

Predvideni termini zapor:

  • Od 22. maja do 2. junija popolna zapora smernega vozišča avtoceste 0806 (smer Maribor - Lenart) – faza 1;
  • Od 2. junija do 15. junija popolna zapora smernega vozišča avtoceste 0906 (smer Lenart – Maribor) – faza 2.

Pomembnejša dela na glavnih in regionalnih cestah: www.promet.si.

Preventiva  

Napovedane so plohe in nevihte: ob močnem deževju upočasnite vožnjo in se ne ustavljajte v predorih in pod nadvozi. Več: Povezani v varno omrežje.  

Vreme

Po podatki ARSO se nam obeta spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, s temperaturami okoli 20°C.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.