PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 20. decembra 2018

13. december 2018 01:06

Voznike opozarjamo, na previdnost ob nizkih temperaturah predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Očistite svoja vozila in računajte, da bo potovanje trajalo dlje, kot po navadi, zato se na pot odpravite prej.

V decembru je že pred prazniki običajno močno povečan promet okrog nakupovalnih središč ter različnih prireditev. Poveča se tovorni promet in tudi  gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Z 19. decembrom se začenjajo počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici, kasneje pa v večjem delu Evrope, saj se približujemo božičnim praznikom ter zaključku leta 2018.

Predvidena dela in zapore

Na avtocestnih odsekih ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

Ljubljanska obvoznica

V torek, 18. decembra bo od 9. do 15. ure potekala montaža portala na priključku Ljubljana sever, iz Celovške ceste proti razcepu Koseze in ulice Majorja Lavriča.  V tem času bodo občasne popolne zapore priključka ali servisne ceste. Promet bo mogoč ali po priključku na obvoznico preko priključka Ljubljana Podotik ali pa po servisni cesti - odvisno od dinamike del.

A1, primorska avtocesta

V petek, 14. decembra, ter v naslednjem tednu bo oviran promet na odseku razcep Gabrk – Senožeče zaradi dopolnitve jeklene varovalne ograje. V času od 7.30 do 16:30 bo predvidoma zaprt vozni pas proti Ljubljani.

Dela na drugih cestah

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost »Delo na cesti«).

Vreme

Po napovedih ARSO, se konec tedna obeta izredno spremenljivo vreme: oblačno, megla, sneg, pihala bo zmerna burja. V noči na soboto bo sneženje slabelo. Pričakujemo lahko tudi meglo v pasovih, predvsem nižje temperature. Ponovno sneženje po nekaterih predelih, se obeta ponovno v ponedeljek. Med torkom in petkom pričakujemo predvsem oblačno vreme, s temperaturami okoli -5, dnevne malo nad ničlo.

VINJETA 2019, več na povezavi.

Preventiva

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Napoved gostote prometa si lahko ogledate v prometnem koledarju.

Moj PIC: »Informacije na moji poti, prijavi se v MojPIC

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.