PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 20. maja

12. maj 2016 08:00

V petek popoldne in soboto dopoldne je pričakovati močno povečan promet predvsem od Avstrije proti Hrvaški, ravno tako tudi v ponedeljek popoldne, vendar v obratni smeri, saj se 16. maja v Nemčiji, Avstriji ter na Madžarskem zaključujejo binkoštni prazniki. V začetku prihodnjega tedna je zato pričakovati tudi povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo in Madžarsko. Promet bo lahko zgoščen tudi na posameznih mejnih prehodih v Istri.

Po koncu zime se pospešeno nadaljujejo popravila poškodovanih cestišč za zagotovitev ustrezne varnosti in pretočnosti prometa, zato pri vožnji mimo delovišč dosledno upoštevajte prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje. Na območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov je zlasti ob prometnih konicah pričakovati zastoje. Aktualne delovne zapore preverite na zemljevidu na www.promet.si. 

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1  

Med priključkoma Vransko in Trojane promet proti Ljubljani skozi predor Jasovnik ponovno poteka po prehitevalnem in voznem pasu, hitrost vožnje pa je omejena na 80 km/h; dokler ne bodo odpravljene posledice sredinega požara tovornega vozila.

Odsek med Vranskim in Blagovico bo proti Ljubljani zaradi vzdrževalnih del zaprt vsako noč od 20. do 5. ure zjutraj, predvidoma vse do 17. maja. Promet bo v smeri Ljubljane potekal med priključkoma Vransko in Blagovica po vzporedni regionalni cesti v dolžini približno 20 kilometrov. Nočne zapore cestišča proti Mariboru so načrtovane med 17. in 31. majem.  

Na odseku Maribor center (Ptujska)–Slivnica bo promet predvidoma do sredine junija potekal le po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v smeri prometne konice in po enem pasu v drugo smer. Dela potekajo med priključkom Ptujska cesta in viaduktom Gramoznica, zaprt je priključek Rogoza v smeri proti Ljubljani. Promet preko razcepa Slivnica je možen v vse smeri.

POMURSKA AVTOCESTA, A5

 Na odseku med Lendavo in Mursko Soboto bo promet v obe smeri do predvidoma 25. maja potekal zgolj po enem pasu. Izvajala se bodo popravila na objektih avtoceste, zato bosta v razdalji nekaj več kot 3 kilometre zaprta vozna pasova v obe smeri.

LJUBLJANSKA ZAHODNA OBVOZNICA


Med priključkom Brdo in razcepom Kozarje bo v soboto, 14. maja, oviran promet; zaradi del na nadvozu Ceste na Bokalce bo promet med 8. in 20. uro v obe smeri (proti Primorski in Gorenjski) v razdalji nekaj več kot 100 metrov potekal samo po voznem pasu, v nedeljo, 15. maja, pa zgolj po prehitevalnem pasu.

PREDOR KARAVANKE

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne dnevne polurne zapore proti Avstriji: ob 7., 15. ter 23. uri. V teh časovnih intervalih bo promet skozi predor potekal le iz smeri Avstrije proti Sloveniji, pri tem širina (tovornih) vozil ne sme presegati 3,75 metra. 

GLAVNA CESTA DRAŽENCI–GRUŠKOVJE

Promet na glavni cesti Draženci–Podlehnik–Gruškovje (G1–9) je oviran na več odsekih zaradi graditve avtocest A4. Ker je promet na posameznih odsekih urejen izmenično enosmerno ali prek obvozov, lahko občasno pride tudi do zastojev.

REGIONALNA CESTA BLED–POKLJUKA
 
Zaradi obnove vozišča je zaprta regionalna cesta Bled–Gorje–Pokljuka, skozi Rečico. Obvoz je urejen prek Jesenic, za lokalni promet z osebnimi vozili pa po lokalnih cestah.

NAPOTKI

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
 - Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran http://www.promet.si/, prilagojena tudi za pametne telefone;
- Twiter @DARS_si; 
- mobilna aplikacija DarsPromet+ (DarsTraffic+).
 
 
 
 
 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.