PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 21. julija

13. julij 2017 12:41

Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti Hrvaški oz. proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke.
Ta konec tedna se začenjajo počitnice v delu Nizozemske in Švice ter Nemčije, zato bo na cestah še več vozil iz teh držav.

Z izbiro alternativnih poti se vozniki lahko izognejo poletnim zastojem na Gruškovju. Višja gostota prometa ter predvideni zastoji so ob koncih tedna, ta konec tedna od petka, 14. 7. 2017, od 22. ure do sobote, 15. 7. 2017, do 20. ure. Več informacij na povezavi A4.

Napoved za letošnje poletje si lahko ogledate tudi na povezavi.

Predvidena dela in zapore

A1, primorska avtocesta

Zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti med Uncem in Postojno, promet poteka po dveh zoženih pasovih. Dela prehajajo v 3. fazo. Dela bodo trajala do pozne jeseni. Več

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino poteka med Ajdovščino in Vogrskim obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Pred priključkom Selo in priključkom Ajdovščina je proti Razdrtem zaradi del zaprta polovica hitre ceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici. Na priključku Selo proti Razdrtem sta zaradi del zaprta uvoz in izvoz. Zaprt prehitevalni pas pa je med priključkoma Ajdovščina in Selo proti Vrtojbi. Več

Nekatere ostale ceste

G2-108, Hrastnik – Zidani Most, popolne zapore na različnih lokacijah obnova vozišča predvidoma do 31.7.. Obvoz Hrastnik – Marno – Rimske Toplice.

R3-710, Ptuj – Hajdina, na mostu čez Dravo (Ptuj), popolna zapora zaradi rekonstrukcije. Obvoz po AC med Draženci in Hajdino ter po lokalnih in regionalnih cestah.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Izredni prevozi: Od 10. julija bo spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji. Več informacij na povezavi.

Prireditve

V času od 13. 7. do 16. 7. je pričakovati spremenjen potek prometa v Laškem in okolici ter povečan promet zaradi prireditve.

Zaprte bodo ceste v Laškem, na odseku Laško - Breze - Šentjur ter Celje - Šmarjeta:
-13.7. od 18. ure do 14.7. do 4.ure;
-14.7. od 18. do 15.7. do 5. ure,
-15.7. od 18. ure do 16.7. do 6. ure,
-16.7. od 16.30 do 19. ure.

-G1-5, Celje - Šmarjeta:
-13.7. od 20. do 14.7. do 4. ure,
-14.7. od 20. ure do 15.7. do 5. ure,
-15.7. od 20. ure do 16.7. do 6. ure,
-16.7. od 16.30 do 18.30 ure.

V času popolne zapore so predvideni obvozi na relacijah: Celje - Žalec -Trojane - Zagorje ob Savi - Hrastnik - Rimske Toplice (tovorna vozila) in na relaciji Laško - Marija Gradec - Tevče - Vrh nad Laškim - Brodnice - Rimske Toplice - Laško ter na občinske ceste.

R2-403, Podrošt - Češnjica, 16.7. od 14. do 15. ure, popolna zapora - brez obvoza (prireditev).

Vreme

V Sloveniji v prihodnjem tednu kaže na stabilno poletno vreme, možnost padavin bo zelo majhna. Vročina se bo od sredine tedna dalje postopno stopnjevala, po podatkih ARSO.

Močna burja ter nevihte pa se po podatkih hrvaškega avto kluba HAK obetajo na severnem in srednjem Jadranu vse do nedelje, 16.7..

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
- spletne strani promet.si; tudi ob pogledu na čakalne dobe na večjih mejni prehodi s HR,
- operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44,
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij družbenih omrežij (@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj ter podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih;
 - preverite brezhibnost vozila.

Prijetno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

Dragomelj, 13.7.2017

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.