PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 21. maja 2020

14. maj 2020 12:40

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja poostren nadzor prometa in potnikov. Občasno pred mejnimi prehodi prihaja tudi do daljšega čakanja.

Ker se promet na slovenskih cestah povečuje, voznike opozarjamo, v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih, kjer so delovne zapore.

Predvidena dela

Od ponedeljek, 18. maja, bodo odprta mala počivališča ob AC / HC: Studenec (Sever in Jug) in Risnik; Povodje in Lipce (Vzhod in Zahod); Polskava  (Vzhod in Zahod) in Zima (Sever in Jug) in Dolinsko Jug.

Mobilno lasersko skeniranje in sferično fotografiranje avtocest: v četrtek, 14. 5. od priključka Trebnje zahod do MP Obrežje, v nedeljo, 7. 5. med priključkom Žalec (Arja vas) in razcepom Slivnica. Občasno so možni zastoji. Več informacij na povezavi.

Ljubljana in okolica

Zaradi del bo promet od 6. do 22. ure potekal po prehitevalnem pasu:
- v soboto, 16. maja, na razcepu Malence ter odseku Malence – Litijska;
- v nedeljo, 17. maja na H3, odseku Šmartinska – rondo Tomačevo.

Zaradi testiranja opreme bosta občasno za kratek čas zaprta predora Golovec in Strmec proti Malencam v sredo, 20. 5. med 20. in 21. uro.

 

Na vzhodni ljubljanski obvoznici bo med razcepom Malence in priključkom Bizovik, od 18. 5. do vključno 12. 6. 2020 v obe smeri, zaprt prehitevalni pas zaradi pripravljalnih del na obnovo predora Golovec. Promet skozi predor bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu.

 Pričenja se obnova predora, več informacij na povezavi.

V času od 12. 6. do predvidoma 10. 8. 2020 so v predoru Golovec na avtocesti A1 na vzhodni ljubljanski obvoznici predvidena sanacijska dela. Zaradi tega bo za ves promet zaprta ena predorska cev, skozi sosednjo predorsko cev pa bo dovoljen dvosmerni promet le za osebna vozila in vozila katerih skupna masa ne presega 3,5 t. Prepovedan bo promet za avtobuse in vozila, katerih skupna masa presega 3,5 t. Prosimo vas, da pri planiranju in izvajanju izrednih prevozov dosledno upoštevate navedene omejitve, ker v tem času, ne bodo možne kakršne koli spremembe opisanega prometnega režima.

A2, gorenjska avtocesta

V noči na petek, 14./15. 5., med 20. in 5. uro bo zaprt predor Šentvid proti Kranju. Obvoz bo po Celovški cesti.

V četrtek in petek, 14. in 15. 5., bo skozi predor Karavanke med 8. in 17. uro, promet potekal izmenično enosmerno. Predvidena čakalna doba pred predorom bo do 30 minut. Maksimalna širina transporta 3,75 m.

Pred predorom Karavanke in priključkom Jesenice/zahod proti Ljubljani, je zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji, zaprt prehitevalni pas.

A1, štajerska avtocesta

V soboto, 16. 5. bo na odseku Šentjakob - razcep Zadobrova proti Ljubljani, promet potekal po prehitevalnem pasu od 6. do 22. ure.

Na odseku MB Ptujska – Dragučova proti Ljubljani, bodo potekala dela v petek, 15. 5., od 7. do 20. ure.

V noči na nedeljo in ponedeljek, 16./17. in 17./18. 5., od 21. do 5. ure, je predviden pregled predorov in popolna zapora avtoceste od Slovenskih Konjic do Dramelj proti Ljubljani. Obvoz bo po državni cesti Slovenske Konjice – Celje. Zaprt bo uvoz Slovenske Konjice proti Ljubljani.

Zapora enega voznega pasu je predvidena:
- v petek, 15. 5. med Dramljami in Celjem proti Ljubljani ter proti Mariboru med Slovensko Bistrico in Framom.
- V soboto, 16. 5. proti Ljubljani med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami.

V predoru Golo rebro proti Mariboru (Dramlje – Slovenske Konjice), bo v soboto, 16. 5., od 7. ure dalje in do večera, zaprt vozni pas zaradi gradnje podpornega zidu. 

A1, primorska avtocesta in H6, hitra cesta

V ponedeljek, 18. 5. bodo dela na voznem, pospeševalnem in odstavnem pasu na odseku Senožeče – razcep Gabrk proti Kopru. V ponedeljek, 18. 5. bo zaprt tudi uvoz Senožeče proti Kopru od 6. do 22. ure. V torek in sredo, 19. in 20. 5. pa bo zaprt le vozni pas.

V torek, 19. 5. bo pregled portalov SNVP. Predvidene so zapore na odstavnih in počasnih pasovih na lokacijah portalov.

V nočeh na četrtek in petek, 20./21. in 21./22. 5., od 21. do 5. ure, bo zaprta hitra cesta/H6 med priključkoma Semedela in Izola v obe smeri. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje. Na tem območju bo potekalo tudi testiranje elektrostrojne opreme, svetlobnih prometnih znakov in portalov ter sistema obveščanja.

Do 23. 5. bodo potekala tudi naslednja vzdrževalna dela:
- na odsekih Logatec – Brezovica in Postojna – Senožeče bodo potekala dela z mobilno zaporo voznega pasu, vsak dan od 1 ure do 1,5 ure;
- na odseku Logatec – Vrhnika - Unec, je na treh lokacijah predvidena gradnja temeljev za vertikalno signalizacijo zaprt bo odstavni pas;
- na odseku Vrhnika – Brezovica je predvidena košnja, zaprt bo odstavni pas. Torek, 19. 5. pregled portalov SNVP, predvidene zapore na odstavnih in počasnih pasovih.

A2, dolenjska avtocesta

V ponedeljek, 18. 5. 2020, je predvideno pranje predora Leščevje (Trebnje vzhod-zahod). Promet bo najprej potekal proti Obrežju po prehitevalnem pasu, kasneje po voznem pasu, prav tako proti Ljubljani.

V torek, 19. 5. 2020 je predvideno pranje galerije Čatež.

H4, Vipavska hitra cesta

Na viaduktu Šempeter bodo dela potekala vsaj 2 meseca (predvidoma maj, junij).

Med priključkoma Šempeter in Vogrsko promet poteka dvosmerno po eni polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer.

Tovorna vozila nad 7, 5 tone

Nadzorni točki Karavanke in Šentilj - izredni prevozi; več na povezavi Karavanke - Šentilj

Do preklica ob nedeljah, praznikih ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Ostale ceste

V Ljubljani bo predvidoma do 30. avgusta zaprta Dunajska cesta, med Obvozno cesto in železniškim prehodom.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti) ter novosti na MP Iz novic.

Prehajanje državne meje med epidemijo zaradi koronavirusa, povezava

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme, občasne krajevne plohe in posamezne nevihte do torka, sledi izboljšanje.

Preventiva

POJDIMO ZNOVA avp


V sicer iztekajočem se šolskem letu se začenja novo poglavje. V ponedeljek, 18. maja 2020, bodo vrtci in šole znova odprli svoja vrata. "Drugi prvi šolski dan" bo resda nekoliko drugačen in v drugačnem obsegu, kot to velja za 1. september, a vendarle ostaja dejstvo, da vnovični začetek šole pomeni več otrok na šolskih poteh, ki se po daljšem obdobju znova vračajo v promet. Agencija za varnost prometa in policija zato pozivata vse udeležence v prometu: Bodite previdni in pazite na naše najmlajše, opozarja tudi POLICIJA.
 

 

 

Prometne informacije:

• spletna stran www.promet.si
• operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
• mobilna aplikacija DarsPromet+,
Twitter @promet_si in @dars_si ter www.facebook.com/vozimo.pametno,YouTube,
prometni koledar,
• prometne informacije radijskih postaj, TV, teleteksta …

Wi-Fi DARS - hiter internet, kadar ga potrebujete, več na povezavi.

Srečno in varno na cestah!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.