PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 22. aprila

14. april 2016 06:54

Konec tedna je pričakovati povečan promet iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo zlasti proti večeru v obratni smeri.

Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil v začetku tedna, zlasti v ponedeljek, 18. aprila, pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Po koncu zime so v teku popravila poškodovanih vozišč. V okviru vzdrževalnih zapor med drugim lokalno izvajamo manjša krpanja vozišč in druga popravila, ki terjajo tako po dolžini kot trajanju povečini razmeroma kratko zaporo posameznega prometnega pasu.

Na posameznih odsekih so predvidena obsežnejša dela, ki so potrebna za ohranjanje ustreznih tehničnih in varnostnih lastnosti cest. Pri vožnji mimo delovišč zato dosledno upoštevajte prometno signalizacijo in predpisane omejitve hitrosti vožnje. Na območjih delovnih zapor in zoženih prometnih pasov, je zlasti v prometnih konicah lahko pričakovati zastoje.

Zaradi
prireditve bo v Radovljici povečan promet v mestnem jedru med 15. in 17. aprilom. 
 
PREDVIDENA DELA

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V nedeljo, 17. aprila, bo promet od 4. ure zjutraj do 16. ure oviran na odseku med Logatcem in Uncem proti Kopru; zaradi popravila vozišča bosta za počivališčem Lom proti Kopru zaprta vozni in počasni pas v dolžini nekaj manj kot 1 km, promet bo potekal zgolj po prehitevalnem pasu. 

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Predor Šentvid in s tem tudi odsek avtoceste Šentvid–Koseze bo zaradi del (transformatorska postaja) zaprt v obe smeri v noči na soboto (15./16. april) med 20. in 5. uro zjutraj. Obvoz iz smeri Kranja bo voden na izvoz Šentvid ter prek Celovške ceste na severno obvoznico H3, iz nasprotne smeri (Kozarij/Primorske) bo v razcepu Koseze preusmerjen na severno obvoznico H3 in voden prek Celovške ceste na gorenjsko avtocesto.

Predor Šentvid bo nato samo v smeri od Kranja proti Ljubljani zaprt tudi v nočeh med soboto in četrtkom (16./17., 17./18., 18./19. 19./20. ter 20./21. april); zaradi vzdrževalnih del (čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž…) bo promet ponoči med 20. in 5.30 uro zjutraj preusmerjen na izvozu Šentvid na Celovško cesto in severno obvoznico H3.

V petek, 15. aprila je predvidno snemanja cestišča med 8.00 in 16.00 uro na odseku avtoceste od priključka Lesce do predora Karavanke in sicer v obeh smereh. Zaradi snemanja bo promet upočasnjen, možni so zastoji. Prav tako bo v času trajanja snemanja predora le ta popolnoma zaprt za približno pol ure.

PREDOR KARAVANKE

V nočeh na četrtek (13./14. april) in petek (14./15. april) bo zaradi pranja predorskih sten skozi predor vzpostavljen izmenični enosmerni promet. Vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali pol ure. 

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne  dnevne zapore v smeri proti Avstriji: od 7. do 7.30, od 15. do 15. 30 in od 23. do 23.30 ure. Popolna zapora predora (v obe smeri) bo vzpostavljena v nočeh na soboto (15./16. april) ter nedeljo (16./17. april), od 1. do predvidoma 5. ure zjutraj.

V času izmeničnega prometa bodo omogočeni prevozi (tovornih) vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Začela se je aktivna motoristična sezona, v teh dneh potekajo različne preventivne delavnice za motoriste in ostale udeležence v prometu. Če ste med motoristi, se morate zavedati, da asfaltna površina še vedno ne omogoča optimalnega oprijemanja, na cestah, zlasti regionalnih in lokalnih, so lahko dodatne poškodbe zaradi zime, na gorskih prelazih je možen tudi še sneg.

Začele so se tudi kolesarske prireditve in druga srečanja. Povečalo se je tudi število pešcev v prometu, začela so se različna pomladanska dela, zato priporočamo pozornosti in previdnost vseh udeležence v prometu!

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
 - avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
 - spletna stranhttp://www.promet.si/, prilagojena tudi za pametne telefone;
 - Twiter @DARS_si;
 - Facebook Vozimo pametno:
https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
 - mobilna aplikacija DarsPromet + (DarsTraffic+).

Srečno in predvsem varno vožnjo!

 


 

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.