PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 22. januarja 2016

Arhivi

14. januar 2016 05:40

Konec tedna je lahko pričakovati nekoliko povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri.

Opozarjamo na napovedan sneg v noči na petek in v petek zjutraj, ko se bodo vozne razmere precej poslabšale.

Do 24. januarja 2016 v Sloveniji poteka preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo, ki postaja v zadnjih letih vse bolj razširjena. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je po nekaterih raziskavah vsaj tako nevarna kot alkohol za volanom.

MEJNI PREHODI

Stari mejni prehod Šentilj bo do preklica odprt vsak dan med 6. in 22. uro za osebna vozila; ves čas je zaprto počivališče za tovorna vozila. Ponoči je do preklica popolna zapora za ves promet.
 
Do 24. februarja do 16. ure je predvidena zapora državne ceste DC201 MP Požane/Sočerga. Obvoz je predviden prek MP Kaštel/Dragonja.
 
TRENUTNE SNEŽNE RAZMERE
Prelaz Vršič je prevozen samo za vozila do 3,5 tone z verigami.
 
VREME
V četrtek zvečer in v noči na petek bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo sprva deloma snežilo, deloma deževalo, do petka zjutraj pa bo dež večinoma prešel v sneg. V petek dopoldne bo sneženje ponehalo.
 
V soboto bo po današnji napovedi ARSO pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Od nedelje do torka lahko po Sloveniji pričakujemo suho zimsko vreme. V sredo se bo povečala možnost sneženja, nato pa se bo suho in mrzlo vreme nadaljevalo.
 
NAPOTKI
Bodite posebno pozorni na hitre vremenske spremembe (megla, dež, sneg). V primeru megle zmanjšate hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa.
 
Na cestah bodo posipne in plužne skupine, zato je možnost upočasnjenega prometa. Priporočamo, da se na pot odpravite prej kot običajno, z ustrezno zimsko opremo ter z očiščenimi vozili.
 
Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
 
Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.